Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Localara girmeden olmaz

Şehir ve Medeniyet Derneği tarafından düzenlenen "28 Şubat'ın Çözülen Kodları" başlıklı seminerde konuşan Ankara Temsilcimiz Aslan Değirmenci, 28 Şubat post-modern darbesiyle tam anlamıyla yüzleşmenin savcıların, localara girmesiyle mümkün olacağını söyledi.
Localara girmeden olmaz
11 Mart 2013 07:01:00
Şehir ve Medeniyet Derneği tarafından düzenlenen "28 Şubat'ın Çözülen Kodları" başlıklı seminerde konuşan Ankara Temsilcimiz Aslan Değirmenci, 28 Şubat post-modern darbesiyle tam anlamıyla yüzleşmenin savcıların, localara girmesiyle mümkün olacağını söyledi.

MİLAT / ANKARA-

Şehir ve Medeniyet Derneği tarafından düzenlenen "28 Şubat'ın Çözülen Kodları" başlıklı seminerde konuşan Ankara Temsilcimiz Aslan Değirmenci, cuntacılar ile faiz lobisinin birlikte hareket ederek Anadolu yürüyüşünün önüne post-modern darbe ile set ördüklerini söyledi.

Demirel de yargılanmalı

28 Şubat sürecinin baş aktörlerinin BÇG, iş dünyası, medya, yargı ve YÖK olduğunu vurgulayan Gazeteci- Yazar Aslan Değirmenci, Süleyman Demirel'in darbeciler ile işbirliği yaptığı için yargılanması gerektiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanlarının ancak vatana ihanet suçundan yargılanabileceğini ifade eden Değirmenci, "Darbelerden daha büyük bir vatana ihanet suçu olamaz. Ancak yasalar Demirel'e dokunmazlık zırhı giydiriyor" dedi.

Kemal Gürüz'ü YÖK Başkanlığı'na, Kemal Alemdaroğlu'nu da 1997u2032de İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne atayan ismin de Süleyman Demirel, olduğunu hatırlatan Değirmenci, Demirel'in deşifre olan cuntacılar hakkında işlem yapmak yerine darbe karşıtı bürokratları Genelkurmay'a gammazlayarak darbede aktif rol aldığını söyledi.

Beşli çete köşeyi döndü!

28 Şubat sürecinden en karlı çıkanların "DİSK, TÜRK-İŞ, TOBB, TESK ve TİSK" olduğunu ifade eden Değirmenci, "Bu oluşumların temsilcileri 28 Şubat süreci sonrası ödüllendirildi. Kimisi CHP ve DSP'de kendilerine yer buldu kimisi iş dünyasında zenginliklerine zenginlik kattı" dedi.

Soruşturma localara uzanmalı

28 Şubat soruşturmasının profesör, bürokrat, iş dünyası ve medya'ya ulaşmasının mümkün olduğunu belirten Değirmenci, "Bence savcılar önce işin BÇG ayağını tamamlamak istiyorlar. BÇG iddianamesinin hemen ardından masaya darbenin sivil ayağı da gelecektir. Bu konuda savcıların elinde yeteri derecede bilgi ve belge var. Sonra istendiği takdirde binlerce tanık ve sürecin gazete manşetleri var. BÇG ile birlikte hareket eden bürokrat ve gazetecilerin hayata geçirdikleri psikolojik operasyonlar ortadau2026 Genelkurmay Psikolojik Harekat Dairesi tarafından kullanılan gazetecilerinin isimleri de savcılarda var. Hatta onlar hakkında hazırlanan raporlar ve belgeler savcılara ulaştırıldı. Yani tekrar söylemek gerekirse; İlk iddianame askeri unsurları (BÇG) kapsayacak. İddianame kabul edildikten sonra sıra sivillere gelecek. Umarım yakalanan fırsatla beraber derin localara da girilir. Unutulmasın ki İtalya Gladiosu cesur savcıların localara girmesiyle deşifre oldu. Post-modern darbe ile yüzleşmek ya da darbenin tam anlamıyla deşifre edilebilmesi, savcıların localara girmesi ile mümkün olur" diye konuştu.