Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2445.08
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MHP heyeti Adıyaman'da incelemelerde bulundu

Adıyaman'a Ulaşan Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat Depremleri Etkilenen İllerdeki Depremzedelerin İhtiyaçlarını Tespit Ediyor.
MHP heyeti Adıyaman'da incelemelerde bulundu
17 Temmuz 2023 13:10:08
Adıyaman'a Ulaşan Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat Depremleri Etkilenen İllerdeki Depremzedelerin İhtiyaçlarını Tespit Ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla oluşturulan ve MHP milletvekillerinin yer aldığı heyet, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ildeki depremzedelerin durumunu yerinde incelemek ve ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda, heyet Adıyaman'a gelerek ilk olarak Adıyaman Valiliği'ni ziyaret etti ve Vali Vekili Muhammet Tugay ile bir araya gelerek kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra heyet, Altınşehir K-1 Geçici Konaklama Merkezi'ne geçti ve burada kalan depremzedelerle görüşerek talep ve isteklerini dinledi.

mhp1_6607e1a899b63fa4807b7bd779a72c12.jpg

Eksiklikler gözlemlenip rapor edilecek

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, heyetin, depremzedelerin sıkıntılarını ve problemlerini dinleyip yetkililerle paylaşmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, deprem bölgelerinde devletin yürüttüğü çalışmaları yerinde gözlemleyerek varsa eksiklikleri tespit etmek ve bunlarla ilgili istişarelerde bulunmak amacıyla böyle bir heyetin oluşturulduğunu aktardı.

Kaşıkçı, depremin büyük bir felakete neden olduğunu ve Türkiye'nin deprem bölgeleri açısından önemli bir risk altında olduğunu vurgulayarak, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet diledi ve yaralıların acil şifalarını temenni etti. Aynı zamanda, ampute olan vatandaşlara da sabır dileyerek duyarlılık gösterdi.

Heyet üyeleri, deprem sonrası devletin hızlı bir şekilde geçici konaklama merkezleri oluşturduğunu ve kalıcı konutların yapım sürecinin de takip edildiğini vurguladı.

Depremin etkilerini görmek ve depremzedelerle doğrudan iletişim kurmak için Adıyaman'a gelen heyette MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve MHP Kilis Milletvekili Mustafa Demir de yer almaktadır.