Dolar (USD)
32.41
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2429.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Murat Kurum 'Gazze' sorusu sansürlenen genç kızla buluştu

11 Mart 2024 13:32:40
Habertürk canlı yayınında 'Gazze'ye ilişkin soru sorması engellenen genç, yayın sonrası Murat Kurum'la görüştü. Kurum, "Program sonrasında, kardeşimizle görüştüm. Sorusunu sordu, ben de cevapladım. Gençler soracak, biz cevaplayacağız" dedi.

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum dün Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu "Nedir, Ne Değildir" isimli programa katıldı.

Özellikle 14-28 Mayıs seçimleri sürecinde muhalefetin sözcülüğünü üstlenen "Siyaseti dizayn ediyoruz" açıklamaları yapılan Habertürk, Murat Kurum'a yöneltilen "Gazze" sorusunu engelledi.

Program sonrası Murat Kurum, Rümeysa adlı gencin tekrar soru sormasını istedi. "Filistin ve Gazze'yi seçim kazanıldıktan sonra nasıl göreceğiz?" diye soran gence Kurum şöyle cevap verdi:

"Tabii bu soruyu sormanı canlı yayında isterdim. Gazze bizim kutsalımız. Kudüs bu manada her gün bizim üzüntüsünü yaşadığımız ve bu manadaki oradaki yavrularımız için oradaki kardeşlerimiz için üzüldüğümüz bir taraftan ağladığımız bir taraftan bu acıları hep birlikte, bugün Türkiye'de yaşayan 85 milyon olarak çektiğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Bugün dünyanın gözleri önünde Gazze'de bir soykırım yaşanıyor. Orada da annesiyle babasıyla oynayamamış çocuklar bombalanıyor. Orada daha okula gidememiş yavrularımız katlediliyor. Ve biz bu zulmün bir an önce durması bu zulmün bir an önce bitmesi için hepimiz burada yaşayan 85 milyon kardeşimiz hep birlikte dünyaya haykırmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılması gereken her türlü girişimi yapmak suretiyle yapılması gereken her türlü mücadeleyi ortaya sergilemek suretiyle Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Elbet bir gün Gazze özgürlüğüne kavuşacak. Elbet bir gün oradaki yavrularımızın yüzü gülecek ve biz her zaman Filistin'deki kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Devletimizin tüm imkanlarıyla oradaki kardeşlerimiz için mücadeleyi sonuna kadar vermeye devam edeceğiz."