Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Neden rahatsız olduklarını anlamıyorum

AB Bakanı Bağış, çözüm sürecine yönelik, 'Bu ülkenin sözde sosyal demokratlarıyla sözde milliyetçilerinin terörün bitmesinden bu kadar rahatsız olmalarını ben anlamıyorum' dedi.
Neden rahatsız olduklarını anlamıyorum
30 Nisan 2013 19:50:00
AB Bakanı Bağış, çözüm sürecine yönelik, 'Bu ülkenin sözde sosyal demokratlarıyla sözde milliyetçilerinin terörün bitmesinden bu kadar rahatsız olmalarını ben anlamıyorum' dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Bakanlığı ile Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) tarafından Türk işadamlarına yönelik AB Eğitim Programına katılarak konuşma yaptı.

Mısır, Tunus, Libya gibi ülkelerin Türkiye'nin başarılarından ilham aldığını dile getiren Bağış, çözüm sürecine yönelik görüşlerini aktardı.

"Bundan 20 yıl evvel bu ülkede insanlar 'Kürdüm' demeye korkuyordu" diyen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nur içinde yatsın, bu ülkeye büyük hizmetleri dokunan rahmetli Turgut Özal bir mülakatında 'Benim annem Kürttü' demişti. Bir başka mülakatında da 'Teyzem Türkçe bilmezdi' demişti. Ama 'Ben Kürdüm' diyememişti. Cumhurbaşkanlarının bile Kürt olduklarını söylemeye korktukları dönemden devletin televizyonunun 24 saat Kürtçe yayın yaptığı döneme geçtik. Soruyorum, vatandaşlarıyla kucaklaşmak, herkese eşit vatandaşlık hakkını vermek, sosyal demokrasinin bir şartı değil midir? Milletini sevmek, milletinin bu ülkenin bayrağı altında tek vücut olmasını sağlamak milliyetçilik değil midir? Bu ülkenin sözde sosyal demokratlarıyla sözde milliyetçilerinin terörün bitmesinden bu kadar rahatsız olmalarını ben anlamıyorum."

Bağış, son 4 aydır bir barış rüzgarı estiğini belirterek, "Ama artık şehit cenazeleri yok diye rahatsız olan bir muhalefet anlayışı var Türkiye'de. 'Bölgeye yatırım gidecek, istihdam gidecek, insanların dağa çıkma sebebi ortadan kalkacak, insanların yarınla ilgili umutları olacak' diye rahatsızlık duyan bir muhalefet zihniyeti var karşımızda. Buna karşı da iktidarıyla, iş dünyasıyla, sanayicisiyle bizim tek yürek tek yumruk olma mecburiyetimiz var, çünkü başka Türkiye yok" ifadelerini kullandı.