Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Netanyahu Yargılanacak

Avrupa Müslüman Forumu (EMF) Filistinli kasabı Benjamin Netanyahu'yu Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılatmak için harekete geçti. Netanyahu'nun İsrail'de kolluk kuvvetlerinin yaptığı insanlığa karşı suçlardan sorumlu olduğunu belirten EMF, kişisel cezaya çarptırılması gerektiğini açıkladı.
Netanyahu Yargılanacak
25 May 2021 02:00:00
Avrupa Müslüman Forumu (EMF) Filistinli kasabı Benjamin Netanyahu'yu Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılatmak için harekete geçti. Netanyahu'nun İsrail'de kolluk kuvvetlerinin yaptığı insanlığa karşı suçlardan sorumlu olduğunu belirten EMF, kişisel cezaya çarptırılması gerektiğini açıkladı.

HABER: İSMAİL ZELVİ

Benjamin Netanyahu’nun suçları hakkında delil toplayacak çalışma grubu oluşturan EMF, çalışmanın sonuçlarını UCM savcısı Fatou Bensouda tarafından yürütülen soruşturmaya ekleneceğini belirtti.

müslüman form_841a36e14b2d51bec94451f1b100349e.jpg

Benjamin Netanyahu'nun bir dizi savaş suçundan suçlu olduğuna dair kanıt toplamak için bir Çalışma Grubu kurdu. Çalışma Grubu tarafından elde edilen suç delilleri, UCM savcısı Fatou Bensouda tarafından yürütülen soruşturmayı desteklemek için savcıya sunulacak.

Siyasi ikbali için binlerce insanın ölümüne yol açan Netanyahu artık yargılanmaktan kaçamayacak.

Avrupa Müslüman Forumu(EMF) , İsrail başbakanı başbakanı Benjamin Netanyahu'yu ceza mahkemesinde yargılatmak için çalışma grubu oluşturdu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından İsrail’in Filistin topraklarındaki savaş suçları hakkında başlattığı soruşturmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdul-Vahed Niyazov, “Şimdi, Ortadoğu, İsrail yönetiminin eylemleri nedeniyle başka bir tırmanma dalgasıyla örtüldüğünde, dünya toplumu, sonuçları geri döndürülemez hale gelmeden önce işlenen zulmü kararlı bir şekilde durdurmalıdır. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak istediğinden bugünlerde devletini felakete sürükleyerek Filistin ve İsrail'in kanını döküyor. 36 Avrupa ülkesinden Müslümanların iradesinin sözcüsü olan EMF, bu celladın paçayı sıyırmasına müsaade etmeyecek. Masum insanları öldüren ve acı çektiren Netanyahu'nun tutuklanması ve yargılanmasındaki gecikme kabul edilemez.” Dedi.

İsrail’in katliamlarından Netanyahu sorumlu

Netanyahu’nun Filistin halkına yönelik insanlık dışı muameleden, egemenliğine saldırıdan ve İslam'ın kutsal mekanlarına yapılan saygısızlıktan bizzat olarak sorumlu tutulması gerektiğini belirten, Niyazov, “Devletin lideri olan bu adam, Gazze'deki sivil nüfusa karşı katliamlara varan operasyonlar, şehrin altyapısının tahrip edilmesi, Arap toplumuna yönelik polis şiddeti ve Mescid-i Aksa dahil olmak üzere dünya kültür mirası alanlarına zarar veren biridir. Bunun da ötesinde Netanyahu, Araplar ile Yahudiler, Yahudiler ve Müslümanlar, Filistinliler ve İsrailliler ilişkilerini baltalayarak Orta Doğu barış anlaşmasına bir darbe vurmaktadır.” Şeklinde konuştu.

Netanyahu'nun maceralı rotası İsrail'i dış politikada izolasyona ve çöküşe götürdüğünü savunan Niyazov, “Sonuç olarak, dünya Yahudiliğinin sağlam güçleri (kamu kuruluşları, ruhani liderler, ölçülü politikacılar), İsrail başbakanının büyük Müslüman dünyasında kendileri için yarattığı ülke ve ulusun yakışıksız imajının farkında olmadan rehineleri haline geldiler. EMF, Netanyahu'nun insanlık dışı emirlerinin ve nefret saçan beyanlarının uluslararası insancıl hukuk açısından en ciddi ve titiz değerlendirme alması gerektiğine inanıyor. Tüm sorumluluk ölçüsünü kendisine bağlı silahlı kuvvetlerin ve polisin komutasına kaydırarak iktidarı kalkan yapan bir suçlunun cezadan kaçmasına izin vermemek gerekmektedir. Fail, daha önce savaş suçları ve insanlığa karşı suç işleyen birçok siyasi ve askeri liderlerde olduğu gibi, kaçınılmaz ve kişisel bir cezaya çarptırılmalıdır.” Dedi.

EMF, Netanyahu'nun ve kabinesinin siyasetinden etkilenen Filistinli kurbanlarından, eylemlerine katılmayan Yahudi örgütlerine kadar ve ayrıca Avrupa ve Amerika'daki insan hakları örgütleri ile birlikte hareket ederek Netanyahu'yu yasal olarak tam anlamıyla sorumlu tutmak ve bölgede herkesin herkesle çatışmaya girmesini engellemek için yapıcı güçlerini birlikte çalışmaya çağırıyor. Dinler, halklar ve devletler arasındaki barışın olması EMF çalışmalarına bağlı olduğunun farkına vararak, adalet konusunda bilgili ve adalete önem veren hiç bir tarafın EMF'nin yasal girişimlerine kayıtsız kalmayacağını umuyoruz.