Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

New York borsası yatay seyirle açıldı

New York borsası, ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'ın "faiz oranlarını düşürmek için aceleye gerek olmadığına" dair açıklamaları ve ABD'de beklentilerin üzerinde gelen büyüme verisi sonrası güne yatay seyirle başladı.
New York borsası yatay seyirle açıldı
28 Mart 2024 17:02:04
New York borsası, ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'ın "faiz oranlarını düşürmek için aceleye gerek olmadığına" dair açıklamaları ve ABD'de beklentilerin üzerinde gelen büyüme verisi sonrası güne yatay seyirle başladı.

Açılışta, Dow Jones endeksi yüzde 0,01 artışla 39.763,74 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,01 azalışla 5.248,03 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,14 azalarak 16.377,23 puana geriledi.

Fed'in faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin daha fazla ipucu için Fed yetkililerinin açıklamaları ile makroekonomik veriler yatırımcıların odağında yer alırken pay piyasalarında, Paskalya tatili öncesi haftanın son işlem gününün açılışında yatay bir seyir izlendi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller, dün piyasaların kapanmasının ardından yaptığı açıklamada, son enflasyon verilerini "hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi ve faiz indiriminden önce "en az birkaç ay daha iyi enflasyon verisi" görmek istediğini belirtti.

Faiz oranlarını düşürmek için aceleye gerek olmadığını ifade eden Waller, son verilerin, bu yıl öngörülen indirimlerin ertelenmesini veya sayısının azaltılmasını gerektirdiğini bildirdi.

Waller'ın açıklamalarının ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in ilk faiz indirimine haziranda gitme ihtimali yüzde 60'a geriledi.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD ekonomisi 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 3,4 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti. Bu dönemde büyüme verisinde yukarı yönlü revizyona gidilirken, piyasa beklentisi ekonominin son çeyrekte yüzde 3,2 büyüyeceği yönündeydi.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise 23 Mart ile biten haftada 210 bine gerileyerek beklentilerin altında gerçekleşti.

Kurumsal tarafta da ABD'de inşaat ve ev malzemeleri satan perakende şirketi Home Depot'nun hisseleri, şirketin çatı kaplama distribütörü SRS Distribution'ı borçları dahil 18,25 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağının duyurulmasının ardından yüzde 1'e yakın düştü.

Dünya Haberleri

Dünya haberleri, uluslararası düzeyde meydana gelen olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri ele alan haber türüdür. Bu tür haberler, farklı ülkeler arasındaki ilişkileri, uluslararası organizasyonları, küresel ekonomiyi, çevre sorunlarını ve diğer küresel öneme sahip konuları içerir. Dünya haberleri, insanları dünya genelindeki olaylar hakkında bilgilendirirken, küresel perspektif sunarak ulusal sınırların ötesindeki gelişmelere odaklanır. Dünyada yaşanan tüm gelişmeler dünya haberleri kategorisi ile okuyucuya ulaştırılır. Dünya ekonomisi, ulusal ekonomiler arasında karmaşık bir etkileşim ağına sahiptir. Dünya haberleri, küresel finansal piyasaları, ticaret savaşlarını, döviz kurlarını ve diğer ekonomik konuları kapsar.

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri" başlığı altında yayınlanan haberler, dünya genelindeki önemli ve güncel olayları içerir. Bu haberler, uluslararası politika, ekonomi, çevre, insan hakları, bilim, teknoloji ve daha birçok konuda çeşitlilik gösterebilir. Dünya gündemini yakından takip edenler, bu tür haberleri sürekli olarak güncel tutar ve önemli gelişmeleri hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlar.

Son dakika haberleri, uluslararası krizler, diplomatik ilişkiler, ticaret anlaşmaları, çevre felaketleri, salgın hastalıklar gibi konuları kapsayabilir. Bu haberler genellikle dünya çapındaki büyük medya kuruluşları veya uluslararası haber ajansları tarafından yayınlanır. Dünya gündemindeki son dakika haberleri, insanların dünya genelinde neler olup bittiğini anlamalarına ve farklı ülkeler arasındaki etkileşimleri takip etmelerine yardımcı olur. Ayrıca, uluslararası toplumun dikkatini çeken veya insanların hayatlarını etkileyen küresel meselelere odaklanır.

Uluslararası İlişkilerdeki Güncel Gelişmeler Milat'ta

Milat Gazetesi, dünya çapında meydana gelen önemli olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri güncel bir şekilde takip etmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bu haberler, insanların küresel perspektiflerini genişletmelerine ve dünya olaylarına dair bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Dolayısı ile haberlerin doğru ve güvenilir kaynaktan elde edilmesi de son derece önemlidir. Güncel ve doğru haberin kaynağı için Milatgazetesi.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.