Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2392.13
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Öğretmenlerin beklediği sınav için tarih açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için başvuru sürecini duyurdu. Sınav başvuruları 25 Eylül'den 4 Ekim'e kadar alınacak.
Öğretmenlerin beklediği sınav için tarih açıklandı
21 Eylül 2023 14:30:26
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için başvuru sürecini duyurdu. Sınav başvuruları 25 Eylül'den 4 Ekim'e kadar alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na dair detayları içeren Uygulama Kılavuzu'nu yayımladı. Kılavuza göre, sınav 19 Kasım 2023 tarihinde, Türkiye saatiyle 10.00'da 81 ildeki sınav merkezlerinde düzenlenecek.

Adaylar, sınav başvurularını yaparken seçtikleri ildeki sınav merkezlerinde sınava girecekler. Sınavda toplamda 5 seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 150 dakika olarak belirlendi. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Başarılı sayılmak için 70 puan ve üzeri almak gerekecek.

retmenlik-kariyer-basamaklari-yazili-sinavi-basvurulari-25-eylulde-basliyor2_afa05b8bf34fbcace2e6c485eb5bd283.jpg

Sınav için başvuru ücreti ise 530 Türk Lirası

Öğretmenler ve uzman öğretmenler, 25 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında "https://mebbis.meb.gov.tr" adresi üzerinden sınav başvurularını gerçekleştirebilecekler. Sınav başvuru ücreti ise 530 Türk Lirası olarak belirlendi.

Özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin başvuruları, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde ilçe veya il milli eğitim müdürlüklerince onaylanacak. Diğer kamu kurumlarında görev yapan öğretmenler ve uzman öğretmenler ise ilgili şartları taşıdıkları takdirde sınav başvurusunda bulunabilecekler.

Sınav giriş belgeleri, adayların fotoğraflarıyla birlikte 13 Kasım 2023 tarihinde "http://www.meb.gov.tr" internet sitesinde yayımlanacak. Sınav sonuçları ise 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde ilan edilecek.

Uzman öğretmen nedir?

Uzman öğretmen, genellikle belirli bir alanda daha derinlemesine eğitim ve deneyime sahip olan öğretmenlerdir. Uzman öğretmenlik, öğretmenlerin genellikle özel bir uzmanlık alanına veya disipline sahip olmaları gereken eğitim kurumlarında veya programlarında görev almalarını gerektiren bir konsepttir. Bu uzmanlık alanları farklılık gösterebilir; örneğin, matematik, fen bilimleri, yabancı diller, müzik, sanat veya özel eğitim gibi.

Belirli bir alanda uzmanlaşmış kişilerdir

Uzman öğretmenler, genellikle ileri düzeyde eğitim almış veya belirli bir alanda uzmanlaşmış kişilerdir. Bu nedenle, öğrencilere daha spesifik ve derinlemesine bilgi sağlama kapasitesine sahiptirler. Özellikle ileri düzeydeki konuları veya belirli beceri setlerini öğreten okullar veya programlar için önemlidirler.

Uzman öğretmenlerin işlevleri arasında ders planlama, öğrencilere öğretim sağlama, öğrenci ilerlemesini izleme, özel ihtiyaçları olan öğrencilere destek sağlama ve disiplinlerindeki gelişmeleri takip etme gibi görevler bulunabilir. Bu öğretmenler, kendi uzmanlık alanlarında güncel kalmak ve öğrencilere en iyi eğitimi sunmak için çaba gösterirler.

Uzman öğretmenler, eğitim sistemlerinin belirli ihtiyaçlarını karşılamak ve öğrencilere daha fazla fırsat sunmak amacıyla görev yaparlar. Bu, özellikle özel yetenekli öğrenciler, özel eğitim gereksinimleri olan öğrenciler veya ileri düzeyde eğitim almak isteyen öğrenciler için önemlidir.