Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sağlık Bakanlığı'ndan olay ameliyata soruşturma

"Yumurtalık kisti için girdiği ameliyatta bağırsağı delindi" haberleri üzerine, Sağlık Bakanlığınca ilgililer hakkında soruşturma başlatıldı.
Sağlık Bakanlığı'ndan olay ameliyata soruşturma
21 Mart 2018 11:58:00
"Yumurtalık kisti için girdiği ameliyatta bağırsağı delindi" haberleri üzerine, Sağlık Bakanlığınca ilgililer hakkında soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bakanlığınca, "Yumurtalık kisti için girdiği ameliyatta bağırsağı delindi" iddiaları üzerine, ilgililer hakkında soruşturma başlatıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Yumurtalık kisti için girdiği ameliyatta bağırsağı delindi" başlığıyla yer alan haberdeki iddialar üzerine, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünce ilgililere inceleme başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu iddiaların titizlikle incelendiği, sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin uygulanacağı bildirildi.

'Skandalın başlangıcı'

Hüsamettin ve Hafize Osrak çifti 1.5 yıl önce dünya evine girdi. Çift evlendikten sonra bir çocuklarının olmasını çok istiyordu. Hafize Osrak'ın yumurtalıklarında kist olduğunu ve bu nedenle tedavi olması gerektiği anlaşıldı. Bir kurumda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Hüsamettin Osrak, eşinin özel bir hastanede tedavi olması için para biriktirdi. Osrak çifti Esenyurt'ta bulunan özel hastaneye tedavi amaçlı gitti. Geçtiğimiz Perşembe günü isminin A.E. olduğu öğrenilen bir doktor genç kadını ameliyat etti. Ameliyattan sonra eve gönderilen kadının ağrıları bir türlü dinmedi.

Eşi Hüsamettin Osrak eşinin durumu karşısında yeniden doktoru arama kararı aldı. İddiaya göre Doktor A.E. ise birkaç ilaç ismi söyleyerek Osrak'ın içmesi gerektiğini söyledi. İlaçları içen genç kadının ağrıları geçmeyince ve artınca eşi tarafından tekrar hastaneye kaldırıldı. Ameliyat olduğu özel hastanede Küçükçekmece de bulunan bir devlet hastanesine sevk edilen kadının karnı ise iyice şişmeye başladı. Yapılan incelemelerin ardından kadının yumurtalık kisti için gittiği ameliyat esnasında bağırsağının delindiği ve dışkısının vücuda sızdığı öğrenildi. Acilen ameliyata alınan genç kadın, ardından yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle tekrar ilk ameliyat edildiği özel hastaneye sevk edildi. Genç kadın yoğun bakımda yaşam savaşı verirken, eşi ise hastane ve ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. İddialarla ilgili İHA muhabirinin görüştüğü hastane yetkilileri ise yorum yapmaktan kaçındı. Ameliyatı gerçekleştiren doktor A.E.`ye ise o günden beri ulaşılamadığı, telefonlara çıkmadığı öğrenildi.