Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sahurda bombardıman

Milat'a konuşan Halep Kadısı Ahmet Feyaz, Ramazan ayında da Esed güçlerinin aralıksız olarak masum insanları katlettiğini söyledi. Uluslararası kamuoyunun sırtını döndüğü Suriye'de Baas güçleri bomba yağdırıyor.
Sahurda bombardıman
19 Temmuz 2013 00:00:00
Milat'a konuşan Halep Kadısı Ahmet Feyaz, Ramazan ayında da Esed güçlerinin aralıksız olarak masum insanları katlettiğini söyledi. Uluslararası kamuoyunun sırtını döndüğü Suriye'de Baas güçleri bomba yağdırıyor.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

Türkiye'de yaşanan Gezi kalkışması ve Mübarek'in otuz yıllık iktidarına son veren iradenin kalbi olan Tahrir Meydanına hançer gibi saplanan darbe, Suriye'de yaşanan katliamı gölgeledi. Oysa Ramazan ayında Esed güçleri aralıksız bir şekilde katliamlarına devam ediyor. Uluslararası kamuoyu sessizliğe gömülmüşken, sahurda Baas güçleri rastgele halkın üzerine bomba yağdırıyor.

Ramazan ayı da Esed'i durduramadı

Son süreçte yaşananları ise Halep Kadısı Ahmet Feyaz şu şekilde özetliyor: "Ramazan ayında sivillerin oturduğu bölgeler özellikle halkın uyanık olduğu, sahur yaptığı saatte bombalanıyor. Savaş uçakları sivillerin evlerinin üzerinde uçuyor, nereye denk gelirse bombayı oraya atıyor. Yetmedi mi artık zulüm. Neden Türkiye dışında herkes sessiz?"

"Duanızı bekliyoruz"

Milat'a konuşan Halep Kadısı Ahmet Feyaz, Ramazan ayında da Esed güçlerinin aralıksız olarak masum insanları katlettiğini söyledi. Özgür Suriye Ordusunun direnişinin aralıksız sürdüğünü, Esed güçlerinin ise Hizbullah'tan da destek alarak mübarek ayda çoluk çocuk demeden katliamlarına devam ettiğini açıkladı. Tüm 'Müslümanlardan Ramazan ayında dua isteyen Feyaz, "Bu kutsal günlerde bizi yalnız bırakmayın. En fazla dualarınıza ihtiyacımız var. Bilmenizi isterim ki Hak için direnen Mücahitler aç hatta susuz bir şekilde mücadele ediyorlar. Zulme boyun eğmiyorlar. Onları sakın unutmayın" dedi.

İnsanlık Suriye'de ölüyor

Direnişin devam ettiği bölgelerde Baas güçlerinin rast gele saldırılar gerçekleştirdiğini ifade eden Feyaz, "Katliam iyice tırmandı. Ama ne basında yer veriliyor ne de feryadımızı bir duyuranu2026 Artık her bölgede siviller hedef alınıyor. Siviller zarar görmesin diye Ramazan ayında birçok bölgeden direnişçiler geri çekildi. Ancak Esed güçleri durmuyor. Hizbullah'ın da desteği ile saldırılarını sürdürüyor. Batı tüm olayları izlemekle yetiniyor. Hatta süreç içerisinde verdikleri sözleri bile yerine getirmiyorlar. Bu nasıl bir algı? Daha kaç bin kişinin şehit olması bekleniyor? Suriye halkının hayatı bu kadar önemsiz mi? Bizim Türkiye'den başka dostumuz yokmuş. Ama herkes bilmeli ki mazlumlar geri adım atmayacak. Sonuna kadar direnecek. Ramazan ayında sivillerin oturduğu bölgeler özellikle halkın uyanık olduğu, sahur yaptığı saatte bombalanıyor. Savaş uçakları sivillerin evlerinin üzerinde uçuyor, nereye denk gelirse bombayı oraya atıyor. İnsanlık Suriye'de ölüyor" diye konuştu.