Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Savcı Mehmet Selim Kiraz çok şerefli bir insandı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden 2 terörist, adliyede düzenlenen operasyon sonucu ölü olarak ele geçirildi. Rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz ise hayatını kaybetti
Savcı Mehmet Selim Kiraz çok şerefli bir insandı
02 Nisan 2015 00:00:00
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden 2 terörist, adliyede düzenlenen operasyon sonucu ölü olarak ele geçirildi. Rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz ise hayatını kaybetti

Haber: ÖZLEM DOĞAN

İki terörist önceki gün Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin aldı. Savcı Kiraz ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybederken, teröristler ölü olarak ele geçirildi. Adliyedeki odasında rehin alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu olayda ölü ele geçirilen 2 terörist, adliyeye avukat cübbesiyle geldi. Sahte avukat kimliğini gösteren teröristler, bu nedenle X-ray cihazından geçmeden ve aranmadan adliyeye girdi. Yanlarındaki silahla Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın odasına çıkan teröristler, savcıyı etkisiz hale getirip, odanın kapısını arkadan kilitledi. Bu sırada Savcı Kiraz, panik butonuna basarak, yardım talebinde bulundu. Güvenlik görevlileri kapının kilitli olması nedeniyle odaya giremedi. Öte yandan operasyonun sonunda Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın hastaneye kaldırılmasının ardından emniyet güçleri, odada incelemelerde bulundu. Terörist saldırıda yaşamını yitiren Kiraz'ın cenazesi Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınan namazın ardından Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi. Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek yaşanan terör saldırısını Milat'a değerlendirdi.

Menfur bir terör saldırısı

Menfur bir terör saldırısında görevi başında şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Reşat Petek, "Bu saldırıyı Berkin Elvan için yapılmış bir eylem olarak değerlendirenlerin iyi niyetli olmadıklarını açık ve net olarak görmeliyiz. Bu bir hak arama eylemi değil, terör saldırısı ve bu saldırı da çok değerli bir savcımız şehit oldu" dedi.

Berkin Elvan maske olarak kullanıldı

Berkin Elvan'ı öldüren failleri bulmaya çalışırken ve araştırmalar yapıldığı bir safhada bu saldırının gerçekleştiğine işaret eden Petek, "Berkin Elvan'ın babası "Kimsenin canının yanmasını istemiyorum, yeni canlar gitmesin" deyip teröristlerle konuşturulduğu halde bu eylem yapılıyor. Burada Berkin bir maske olarak kullanıldı" şeklinde konuştu.

Saflar ayrıldı

Terörist eylem karşısında bir kısım yayın organlarında bazı siyasiler, özellikle bir CHP Milletvekili ve sözüm ona bir takım yazarlar 'üç ölümüz var' şeklinde açıklamalar yaparak olaya ne kadar terörist bir gözlükle baktıklarını gösterdi" diyen Petek sözlerine şöyle devam etti: "Teröre destekleyen bu kişiler hakkında hukuki gereğinin yapılması lazım. Özellikle sosyal medyada yer alan ve kendisine milletvekili demeye dilimin varmadığı Hüseyin Aygün'ün twitine diyecek söz bulamıyorum. 'Berkin Elvan'a tetiği kimler çektiyse adliyede eylemcileri onlar öldürttü' şeklindeki ifadeleri tamamen safların ayrıldığını, Sayın Başbakanımızın da dediği gibi "terörden yana olanlarla, hukuk devleti ve insan haklarından yana olanların safını belli ettiğini gösteriyor."

Şerefli bir insandı

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı yakinen tanıdığını vurgulayan Petek, "Dünyayı önüne koysalar adaletsiz bir karar imza atmayacak bir derecede onurla, şerefle görevini yapan bir insandı" ifadelerini kullandı.

Paralel yapı da yapıyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, gerek içerden gerekse dışardan gelen terör saldırılarına karşı terörü destekler nitelikteki açıklamalarının sürdüğüne işaret eden Petek, "Kılıçdaroğlu'nun buradan siyasi bir çıkar elde etme gayretinde olduğu anlaşılıyor. Acaba siyasi iktidara nasıl zarar verebilirim düşüncesiyle değerlendirme yapıyor. "MİT neredeydi ya da başka işlerle uğraşıyordu" şeklindeki eleştirilerini bugün terör örgütleri de, İsrail destekli paralel örgütlenme de yapıyor. Böyle bir terör karşısında bu değerlendirmeleri yapanlara yazıklar olsun."

Olayı güvenlik zafiyetine bağlamak çarpıtmaktır

Üç yıldan beri Çağlayan Adliyesi'nde avukatların üzerlerinin aranıp aranmayacağının tartışıldığını ifade eden Petek sözlerini şöyle noktaladı: "Adliyeye silahsız girilmesi noktasında 'avukatlar asla aranmamalı. Bu avukatlara baskıdır' diye feryat edenler, şimdi de avukat kimliğini göstererek ki teröristler avukat değil, bu terörist eylemi gerçekleştirenler için ne diyecek? Adliye girişinde vatandaş havaalanlarındaki gibi ince bir aramadan geçiriliyor. Ama avukat girişlerinde yasal ayrıcalıktan dolayı bu arama yok. Konunun güvenlik zafiyetine bağlanması konuyu çarpıtmaktır."