Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Siirt 5. Kısa Film Festivali başladı

5. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali görkemli bir açılış töreniyle başladı. Önemli konukların yer aldığı törenin sonunda Altan Erkekli ve Veysel Diker'in oynadığı "Şifa Niyetine" tiyatro oyunu, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
Siirt 5. Kısa Film Festivali başladı
16 Kasım 2022 14:23:19
5. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali görkemli bir açılış töreniyle başladı. Önemli konukların yer aldığı törenin sonunda Altan Erkekli ve Veysel Diker'in oynadığı "Şifa Niyetine" tiyatro oyunu, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Bu yıl 15-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalin açılış programı, Siirt Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Her yaştan sinemaseverin büyük ilgi gösterdiği törene, sinema ve siyaset dünyasından önemli isimler katıldı. Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninin sonunda, Altan Erkekli ve Veysel Diker’in oynadığı “Şifa Niyetine” tiyatro oyunu, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Konuklar arasında Altan Erkekli, Veysel Diker, Boğaç Aksoy, Nazlı Tosunoğlu, Burak Sarımola, Filiz Zengin, İpek Arkan, Erdem Yılmaz, Nazif Tunç ve Zuhal Akmeşe’nin olduğu törenin sunuculuğunu Orkun Yazgan üstlendi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Festival Direktörü Baran Mayda, Prof. Dr. Yasin Aktay ve Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'nun konuşmalarıyla devam etti.

VALİDEN SINIRSIZ DESTEK SÖZÜ

Konuşmasında kültürel anlamda festivallerin şehrin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınması açısından büyük önem taşıdığını belirten Yasin Aktay, beşincisi yapılan uluslararası film festivalinin bu anlamda şehrin tanıtımında belirleyici bir unsur olduğunu dile getirdi. Aktay, “Festivallerde sürdürülebilirlik çok önemli. Beşincisi yapılan festival bu anlamda da şehre değer katıyor. Siirt halkının, devlet kurumlarının ve üniversitenin festivale sahip çıktığını, katılımın çokluğuyla görebiliyoruz” diye konuştu. Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da beşincisi yapılan Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali’nin paydaşı olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür eden Hacıbektaşoğlu, kültür sanat ve şehre değer katacak her türlü etkinlikte sınırsız destek vereceklerini dile getirdi.

FESTİVAL PROGRAMI ÇOK RENKLİ

Kısa film festivali boyunca dünyanın farklı ülkelerinden getirilen filmler, yönetmenler, atölye çalışmaları, gösterimler ve söyleşiler gerçekleşecek. 10 ülkeden 182 film başvurusunun yapıldığı festivalde, finale kalan 30 film, festival günlerinde çeşitli salonlarda gösterilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği, Siirt Valiliği’nin himayesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Siirt Belediyesi, Siirt Üniversitesi’nin desteklediği festivalin onursal başkanlığını Prof. Dr. Yasin Aktay, Festival direktörlüğünü ise Akademisyen ve Yönetmen Ahmet Bikiç yapıyor. Festivalle ilgili tüm gelişmelere ve festivale dair güncel haberlere www.siirtkisafilmfestivali.com ve festivalin resmî sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.