Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2395.99
BIST 100
10247.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sincar PKK/PYD'den tamamen temizlenecek

Türk Ordusu'nun yeni hedefi, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'nın ikinci Kandil yapmaya çalıştığı Sincar. hakkında konuşan uzmanlar, Türkiye'nin yeni harekatlarla örgüte büyük darbe vuracağını belirtti.
Sincar PKK/PYD'den tamamen temizlenecek
08 Nisan 2017 08:45:00
Türk Ordusu'nun yeni hedefi, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'nın ikinci Kandil yapmaya çalıştığı Sincar. hakkında konuşan uzmanlar, Türkiye'nin yeni harekatlarla örgüte büyük darbe vuracağını belirtti.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın ilk etabını başarıyla sonuçlandıran Türk Ordusu, terör örgütlerine karşı mücadelesine devam ediyor. ABD'nin başını çektiği Batı ülkeleri, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle girdikleri Suriye'de, terör örgütü PKK/PYD adına alan açmaktan başka bir iş yapmazken, TSK, Fırat Kalkanı'nda 3 bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdi. Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna izin verilmedi. Harekatın ilk etabının başarıyla tamamlanmasının ardından terör örgütlerine yönelik operasyonlar yeni isimlerle devam edecek. Türk Ordusu'nun yeni hedefinin, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'nın ikinci Kandil yapmaya çalıştığı Sincar (Şengal) olduğu öğrenildi. TSK'nın, 'Dicle Kalkanı' adı verilen yeni harekat için uzun süredir yığınak yaptığı Silopi'nin, harekat için hazır durumda olduğu bildirildi. 16 Nisan referandumundan sonra başlaması beklenen operasyonların hedefi, Zaho, Duhok ve çevresindeki kampları yok ederek Sincar'ı terör örgütü PKK /PYD'den temizlemek. Akit'e konuşan uzmanlar, ABD ve Rusya destekli terör örgütü PKK/PYD'nin terör koridoru oluşturma hedefinin devam ettiğini vurgulayarak, Türkiye'nin yeni harekatlarla örgüte büyük darbe vuracağını ifade ettiler.

TERÖR KORİDORU HEDEFLERİ DEVAM EDİYOR

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Sincar'da yapılanmaya çalışan terör örgütü PKK/PYD'nin içinde bulunduğumuz süreçte hem ABD hem de Rusya tarafından desteklendiğine dikkat çekti. Sofuoğlu, "PYD'nin bulunduğu bölgeye Ruslar da üs kurmaya başladı. Rusya bir yandan ABD bir yandan PYD'nin bölgedeki varlığını güçlendirmeye çalışıyorlar. Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadele konusunda bir kararlılığı var. Cerablus operasyonuyla zaten bu kararlılık gösterilmişti. Şimdi Fırat Kalkanı'ndan sonra Dicle Kalkanı gibi yeni harekatlara girişilmek istenmesinin bir sebebi artık anlamsız hale gelebilecek hedefler yerine yeni hedeflere yönelebilmek. Çünkü bölgede bir değişiklik süreci yaşanıyor. PYD artık hem Rusya hem ABD tarafından destekleniyor. PYD'ye her iki taraftan birinin desteği çektiği durumda, Türkiye'nin bölgede güçleneceği kesin. Dolayısıyla bundan sonraki operasyonlar hem ABD hem de Rusya tarafından desteklenen bir PYD'ye karşı yapılacak. Güneyimizde bir terör koridoru örme hedefleri hala devam ediyor. Bu süreçte Türkiye'nin kayıtsız kalması düşünülemez" dedi.

TÜRKİYE'NİN BEKu00c2 MÜCADELESİDİR

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmaları Merkezi Başkanı Ahmet Akgül, Fırat Kalkanı'ndan sonra Irak'ın kuzeyindeki terör yapılanmasına karşı girişilecek bir harekatın Türkiye'nin beka mücadelesi olacağını belirtti. Akgül, "İlk etapta Kuzey Irak'ta İslami kesim de dahil diskalifiye ederek İran bağlantılı Akdeniz enerji koridoru için bu ihale terör örgütü PKK/PYD'ye verildi. Fakat Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı bu planları bozdu. Daha önce Kandil'de bulunan örgütün üssü şu an için sadece bu bölgede değil Kobani'de de kurulmuş vaziyette. Haliyle iki tarafı da takviye etmek suretiyle oradan Akdeniz'e açılmayı deniyorlar. Türkiye bu girişilen operasyonlarla bir beka mücadelesi veriyor. Terör örgütü PKK'ya hem içeride hem de sınır dışındaki operasyonlarla Türk Silahlı Kuvvetlerince darbe vurulacaktır" ifadelerini kullandı.