Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.57
Gram Altın
2386.44
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

SMS hastaları devlet güvencesi altında

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, SMA hastalığının tip1, tip2 ve tip3 evresinde gerekli ilaç masraflarının ve tedavisinin devlet güvencesi altına alındığını açıkladı. 
SMS hastaları devlet güvencesi altında
02 Şubat 2019 09:10:00
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, SMA hastalığının tip1, tip2 ve tip3 evresinde gerekli ilaç masraflarının ve tedavisinin devlet güvencesi altına alındığını açıkladı. 

Ezgi Çelik Ankara

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 'Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları’ toplantısında SMA hastalığının tüm tiplerde ilaçlarının geri ödeme sistemine dâhil edildiğine duyurmuştu. Başkan Erdoğan’ın müjdesinin ardından harekete geçen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geri ödeme listesine alınan ilaçların ödenmesine bugün itibariyle başlandığını açıkladı.

“10 ilaç geri ödeme listesinde”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliğine (SUT) ilişkin yeni düzenlemeler ile birlikte 10 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını kaydeden Bakan Selçuk, yurtdışı ilaç sayısının 400’e, yurtiçi ilaç sayısının da 8 bin 562’ye ulaştığını ifade etti. Geri ödeme listesine alınan ilaçların SMA başta olmak üzere, kulak, burun, boğaz enfeksiyon ve cilt hastalıklarının tedavisinde kullanıldığını belirten Selçuk, ortodontik diş tedavileri gibi işlemler için tebliğde yeniden düzenleme yapılarak erişilebilirliğin arttırıldığını duyurdu. Ayrıca biyonik kulak cihazları da devlet üniversite hastanelerindeki ameliyatlarda kullanılmaya başlandı. Bakan Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vatandaşların ilaçlarının temini konusunda önemli bir görev yürüttüğünü belirterek “Türkiye'deki sosyal güvenlik sistemi, dünyanın en kapsamlı sosyal güvenlik uygulamasıdır” dedi. “Hastalarımız devlet güvencesi altında”

Bakan Selçuk, "SMA hastalarımız için Tip-1 tedavisinde kullanılan ilaçlar halihazırda SGK ödeme kapsamındaydı. Tamamen insani bir yaklaşımla Sağlık Bakanlığımız ile birlikte Tip 2 ve tip 3 ilaçlarının temini için tüm imkânlarımızı seferber ettik, ilaçların temini için çok yoğun ve hassas bir süreç yönettik. SMA hastalarımızın ilaç ve tedavilerini devlet güvencesi altına aldık. Bakanlık olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü tedavi ve ilacı dünyanın neresinde olursa olsun erişime açmak için çalışıyoruz.” dedi.

“Tüm tiplerde masraflar karşılanacak”

Sağlık konusunu hiçbir zaman maliyet unsuru olarak görmediklerini kaydeden Bakan Selçuk, SMA hastalığının tip1, tip2 ve tip3 evresinde gerekli ilaç masraflarının karşılandığını ve ilaca erişimde herhangi bir sorun yaşanmayacağını söyledi. Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi asıl önemli olanın bu ve benzeri ilaçların Türkiye’de üretilmesi olduğunu belirtti.Ödeme listesine alınan ilaçların hastalara şifa olmasını dileyen Bakan Selçuk, yeni düzenlemenin vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.