Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2478.75
BIST 100
10556.95
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TEKNOFEST Festivali 4'üncü gününde

TEKNOFEST, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak düzenlenirken, bu kapsamda etkinlikler, yarışmalar ve ayrıca Mazhar Alanson konseri de yer alacak.
TEKNOFEST Festivali 4'üncü gününde
02 Eylül 2023 12:51:16
TEKNOFEST, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak düzenlenirken, bu kapsamda etkinlikler, yarışmalar ve ayrıca Mazhar Alanson konseri de yer alacak.

Anadolu Ajansının (AA) 8'inci kez global iletişim ortağı olduğu, T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde gerçekleştirilen TEKNOFEST, 4'üncü gününde Etimesgut Havaalanı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Mazhar Alanson konser verecek

TEKNOFEST'te "dı̇key rüzgar tünelı̇", "iklı̇m tünelı̇", "güneş gözlemı̇", "planetaryum", "uzay temalı çocuk parkı", "sı̇mülasyon deneyı̇m alanları", "paydaş-sponsor-katılımcı stant aktı̇vı̇telerı̇", "kara ve hava araçları sergı̇sı̇", "sıcak hava balonu" ve "pedallı uçuş etkı̇nlı̇ğı̇" yapılacak.

Hava gösterileri ve yarışmalar etkinlik süresince devam edecek.

Festival kapsamında sanatçı Mazhar Alanson konser verecek.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

Türkiye'de düzenlenen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali.

İlk defa 2018'de İstanbul'da yapılan festival, iki yılda bir İstanbul'da iki yılda bir Anadolu illerinden birinde gerçekleştirilir.Halka açık ve ücretsizdir.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefler.

Festival kapsamında seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları, yerli teknoloji sergileri, uluslararası girişim zirvesi düzenlenir; paraşütle atlama, Solo Türk, Türk Yıldızları ve benzeri yerel-uluslararası kuruluşların hava gösterileri gerçekleştirilir. Festival bir yıl İstanbul'da bir yıl da Anadolu illerinden birinde yapılmaktadır.

fest_4b9f42298959eb7fecef0f80a004a3b8.jpg

İlk festival

İlk festival 20-23 Eylül 2018'de İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşti. İBB verilerine göre bu festivale 550 bine yakın kişi katıldı. Festivalin ilk senesinde 14 teknoloji yarışması düzenlendi. 2000 yarışmacı 750 takım bu yarışmalara katılım sağladı. Ayrıca 2018 yılında Travel Hackathon, Hackİstanbul, Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi ve World Drone Cup TEKNOFEST bünyesinde düzenlendi. Tüm yarışma ve seminerlerin yanı sıra katılımcılar dikey rüzgar tüneli, uçuş gösterileri, planetaryum, balon uçuşları gibi sosyal etkinliklerle buluştu.

F-16 Solo Türk, Challenger 605, Aston Martin The New Vantage, Tesla P100DL, Lotus Evora 430 GT, Redbull Racing F1, Kawasaki H2R'nin yarıştığı Yarışların Yarışı ilk kez TEKNOFEST 2018'de gerçekleşti. Yarışı Kawasaki H2R ile Kenan Sofuoğlu kazandı