Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2444.33
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Temizleyin bu rezaleti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, okul kitaplarındaki FETÖ'cü sızmalarından ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la görüştüğü ve sorumluların tespit edilmesini istediği öğrenildi.
Temizleyin bu rezaleti!
25 Eylül 2017 13:42:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, okul kitaplarındaki FETÖ'cü sızmalarından ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la görüştüğü ve sorumluların tespit edilmesini istediği öğrenildi.

SÜLEYMAN KARAKULLUK-İSTANBUL

YENİ Eğitim öğretim yılı sancılı başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm ısrarlarına ve uyarılarına rağmen devlet kadrolarından FETÖ'nün izlerinin silinmesi, bilerek veya bilmeyerek es geçiliyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam eden kripto FETO'cuların varlığı, okul kitaplarının dağıtımından sonra iyice ortaya çıktı.

Çok sinsi yenilikler!

MEB, yeni eğitim-öğretim yılına yeni bir müfredatla girileceğini duyurmuş, hatta günlerce hem öğretmenlere hem de velilere seminerler verilmişti. Oysa müfredatın değişmediği tam tersine yeni denilen müfredatın içine gerçekten "sinsi yenilikler" konduğu görüldü.

Milat Yazarı Coşkun!

Bu rezaleti ilk olarak Milat yazarı Ufuk Coşkun gündeme getirdi. Coşkun, geçtiğimiz günlerde yayınlanan köşe yazısında yeni kitaplara giren FETÖ bulgularına dikkat çekerek, bu yanlışlığın nasıl yapıldığına kamuoyunca şaşkın kalındığını dile getirmişti.

Ahlaksız karikatür

Bu çerçevede son haftalarda çok sayıda kitap toplatıldı. Başak Yayınlarından çıkan 6. Sınıflar Türkçe kitabının 13.sayfasında yer alan "ahlaksız karikatür" ile başlayan skandalların ardı arkası kesilmedi. Bu karikatürde kutup ayısıyla sözde küresel ısınma anlatılırken, kutup ayısının denizde yüzen şahsa yaptığı hareket, toplumun temel ahlaki değerleriyle asla bağdaşmıyor.

Müzik nasıl geldi?

Doku Yayınlarından çıkan 4.sınıf Türkçe kitabının 113. Sayfasında "Evangelist" görseller eşliğinde müziğin yeryüzünün ve gökyüzünün büyük bir bölümüne hükmettiği iddia edilen sözde Tanrı Quetzalcoatl tarafından nasıl indirildiği anlatılıyor. 4.sınıf öğrencilerin muhayyilesini altüst eden bu anlatım, çocuklarımızın manevi kimyasını bozmaya yönelik bir metin olarak karşımıza çıkıyor.

Osmanlıyı aşağılayan şiir

Aynı yayınevinden çıkan ve yine 4.sınıflara yönelik hazırlanan Türkçe kitabının 31.sayfasına ise ecdadımıza hakaretler savuran bir şiir konulmuş. "Halkın ne söz hakkı vardı ne oyu. Mutlak hakim idi padişah soyu. Uyutulmuş idi asırlar boyu. Uyandı silkindi durdu bu millet" dizelerinin geçtiği bu şiirle sanki milli mücadele, Osmanlının şanlı padişahlarına karşı yapılmış gibi takdim ediliyor.

Bunlar nasıl yazılır!

600 yıl dünyaya adaletle hükmetmiş bir imparatorluğun soylu padişahlarına bu ülkenin okullarında 94 yıldır aralıksız hakaret ediliyor. Abdülhamid için "Kızıl Sultan", Vahdettin için hain, vatanı satan sultan diyen zihniyet yeniden hortladı demek ki. Ders kitapları aracılığıyla Osmanlı düşmanlığı düşmanlığı yapmak, bu milleti derinden üzüyor. İmparatorluk bakiyesi bu milletin evlatlarına yazık ediliyor. Milli ve manevi değerlerle bütünleşen bir hükümetin bakanlığında bu tür yazımların yer alması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Hoşgörü diyalog terimleri

Sevgi Yayınlarından çıkan 6. Sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabının 148.sayfasında "Çan, hazan, ezan sesi buluştu" şeklinde verilen bir metinde FETÖ'nün "dinler arası diyalog" projesinin propagandası yapılıyor. Görsel olarak da FETÖ'nün bu oyununa alet olan Diyanet İşleri eski başkanlarından Ali Bardakoğlu'nun bir etkinlikte çekilen resmi kullanılmış.

Basın Özgürlüğü maddesi!

Ada Yayınlarından çıkan 7. Sınıf Sosyal Bilgiler yardımcı ders kitabının 20.sayfasında "Basın Özgürlüğü" kapsamında ilgili anayasa maddesi gereğince yapılan yorumda 17-25 Aralık operasyonu meşrulaştırılıyor. FETÖ'nün algı operasyonu aynen metne konulmuş. Öyle ki o sayfada "kötü niyetli kişilerin(!) yolsuzluk haberlerinin yapılmaması için kısıtlı maddeler çıkararak basına sansür uyguladıkları bununla birlikte daha fazla yolsuzluk yaparak ülkeyi ekonomik krize sürükledikleri" yazılıydı. Burada kötü niyetli kişiler olarak gösterilen kişi kuşkusuz Cumhurbaşkanı Erdoğan. MEB içine çöreklenen kriptolar, bir algı operasyonunu resmen kitaplara taşıma cesaretini bulmuşlar.

Gezicilerin söylemi kitapta

Aynı kitapta, Sinop'ta "Nükleere Hayır!" Mitingi başlığı ile verilen bir metinde Gezi'ci çapulcuların yaptığı eylemler meşrulaştırılarak ülkemizin enerji politikalarına sözde çevre hassasiyeti adı altında muhalefet yapılıyor.

FETÖ imamının şiiri

Gün Basım Yayınlarının 7.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında FETÖ'nün firari Alevi imamlarından Osman Eğri'nin hazırladığı Cabbar Kulu'dan Öğütler, okuma metni olarak verilmiş. Vatandaş haklı olarak tepki gösteriyor: FETÖ'nün firari imamının ders kitabında ne işi var?

Eskiden böyleymişiz!

S.E.K Yayınlarının Ortaöğretim Felsefe ders kitabında ise maalesef yine o ayıp işaretlerden biri yer alıyor. İlkokul çocuklarına yeniliklerden bahsedilirken "eskiden böyleydik" kısmında şalvarlı, sakallı, başörtülü aileler ve Osmanlıca, sürekli olarak aşağılanıyor.

Erdoğan, Yılmaz'a söyledi

Peki, bu 190 milyon kitap 20 milyon öğrenciye nasıl ulaştırıldı? Kitapları İnceleme Kurulu, bu kitapları sahiden okudu mu? Okuduysa bu paylaşımların kitaplara girmesine nasıl izin verdi? Talim Terbiye Kurulu üyeleri bu kitapları incelemedi mi? Kitaplarla ilgili ön incelemeyi yapan 6 kişi, bu vahim iddiaları nasıl göremedi? Milli Eğitimdeki Daire Başkanlarından hiçbirisi bu hataları göremedi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu vahim hataların ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la görüştüğü ve bu yazımlara göz yumanlar hakkında idari soruşturma açılmasını istediği öğrenildi.