Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2445.56
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Terörist kamerasından katliam anları

24 Mart 2024 11:35:49
Moskova'da meydana gelen ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ait, saldırganların kamerasından kaydedilen görüntüler yayınlandı.

Moskova'da meydana gelen ve onlarca kişinin ölümüne neden olan terör saldırısında, saldırganların kamerasından kaydedilen görüntüler yayınlandı.

Görüntülerin, IŞİD'e bağlı olduğu düşünülen bir Telegram hesabında ortaya çıktığı belirtiliyor. The Spectator Index'in aktardığına göre, IŞİD, saldırının vücut kamerası görüntülerini paylaştı.

AFP'nin raporuna göre, doksan saniyelik görüntülerde, yüzleri belirsiz, sesleri bozuk, saldırı tüfeği ve bıçak kullanan çok sayıda kişinin yer aldığı ifade ediliyor.

Görüntülerdeki teröristlerin kıyafetlerinin, görgü tanıklarının çektiği videolarla uyumlu olduğu, ayrıca saldırganların acele etmeden hareket ettiği dikkat çekiyor.

Moskova'da kanlı katliam

22 Mart akşamı, Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganların otomatik silahlarla salona rastgele ateş açtıkları görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Saldırıda binanın çatısında yangın çıkmış ve çatı bir süre sonra çökmüştü. Bu olayın ardından, Moskova'da tüm halka açık etkinlikler iptal edilmiş ve terör saldırısını ele almak için bir görev gücü oluşturulmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Kaynak: Haber7