Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TikTok ne zaman kapanacak, TikTok nedir?

"TikTok ne zaman kapanacak?" soruları sıklıkla gündemdeki yerini koruyor. TikTok, veri güvenliği ve gizlilik endişeleri nedeniyle birçok ülkede tartışmalara ve yasaklamalara konu oluyor. Son olarak Avustralya hükümeti tarafından kamu cihazlarında kullanılması yasaklanan TikTok'un geleceği merak ediliyor.
TikTok ne zaman kapanacak, TikTok nedir?
04 Nisan 2023 15:18:00
"TikTok ne zaman kapanacak?" soruları sıklıkla gündemdeki yerini koruyor. TikTok, veri güvenliği ve gizlilik endişeleri nedeniyle birçok ülkede tartışmalara ve yasaklamalara konu oluyor. Son olarak Avustralya hükümeti tarafından kamu cihazlarında kullanılması yasaklanan TikTok'un geleceği merak ediliyor.

TikTok’un, güvenlik ve mahremiyet kaygıları nedeniyle ve Çin devletininim propaganda aygıtı gibi hareket edebileceği kaygılarından dolayı birçok ülke tarafından yasaklanması gündeme geliyor. Son olarak Avustralya’da bir hayli tartışma konusu olan TikTok’un devlete ait cihazlarda kullanımı yasaklanacak. Avustralya Adalet Bakanlığı’na bağlı Başsavcılık Dairesi adına bugün yapılan yazılı açıklamada, TikTok sosyal medya uygulamasının risk oluşturması gerekçesiyle devlete ait cihazlarda kullanılmasını yasakladığını duyurdu.

TikTok nedir?

TikTok, 2016 yılında Çin merkezli teknoloji şirketi olan ByteDance tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir sosyal medya platformudur. Kullanıcıların, mobil cihazları üzerinden kısa süreli video paylaşımı yapabildikleri sosyal medya platformudur. Özellikle gençler arasında popüler bir sosyal medya uygulaması olan TİKTok, kısa süreli videoların hızlı tüketimi ve paylaşımı üzerine odaklanmaktadır.

TikTok, popüler müzikleri ve ses efektlerini kullanarak 15 saniyelik veya 60 saniyelik videolar çekmek ve düzenlemek için birçok araç ve özellik sunar. Kullanıcılar, çeşitli filtreler, efektler ve metinlerle videolarını özelleştirebilir ve diğer kullanıcılarla paylaşabilirler.

TikTok uygulaması, kullanıcılar tarafından kısa video içerikleri oluşturmak ve paylaşmak için kullanılan bir sosyal medya platformudur. Genel itibariyle müzik, dans, komedi, moda ve diğer popüler kültür konularında içerikler paylaşılır. TikTok, kullanıcıların video içeriklerini düzenlemelerine, efektler eklemelerine ve diğer kullanıcıların içeriklerini keşfetmelerine ve takip etmelerine olanak sağlar. TikTok kendi geliştirdiği algoritma ile kullanıcılarına ilgi alanlarına göre kişiselleştirilmiş içerikler sunarak keşfetme sürecini kolaylaştırır.

TikTok ne zaman kapanacak?

Dünya gündemini sık sık meşgul eden TikTok uygulamasının resmi olarak ne zaman kapanacağına dair henüz bir açıklama yok. Her geçen gün popülaritesini artıran uygulama dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında geliyor. Ancak milyarlarca aktif kullanıcısı olan TikTok, birçok ülke tarafından tartışılan bir uygulama haline gelmiştir. Özellikle bazı ülkeler TikTok'u veri güvenliği ve gizlilik konuları nedeniyle yasaklamayı veya sınırlamayı düşünüyor ve bu konuda kanuni adımlar atıyor. Bu tür yasaklar veya sınırlamalar genellikle siyasi veya güvenlik nedenleriyle alınır ve belirli ülkelerde belirli bir süre için geçerlidir. Ancak, genel olarak TikTok'un kapanacağına dair herhangi bir kesin tarih veya plan bulunmamaktadır.

TikTok2_a4b45e78be023d51c8d8a6a10edfc4a6.jpg

TikTok ne zaman kuruldu?

TikTok uygulaması, 2016 yılında Çin merkezli bir şirket olan ByteDance tarafından kullanıma sunulmuş bir uygulamadır. TikTok, ilk olarak "Douyin" adıyla Çin pazarına sunuldu ve daha sonra TikTok adı altında dünya genelinde kullanıma çıkmıştır. Uygulama, ilk olarak 2017 yılında ülke dışına çıkarak dünya piyasasına sürüldü ve hızla popülerlik kazandı.

TikTok ne kadar internet yer?

TikTok uygulamasının boyutu cihazlara göre farklılık gösterebilir. Ancak, genellikle Android işletim sistemli cihazlarda 100-200 MB ve iOS işletim sistemli cihazlarda 200-300 MB boyutundadır. Bununla birlikte, TikTok'u kullanırken indirilen video ve diğer içeriklerin boyutu da internet kullanımını artırabilir. TikTok, video içerikleri nedeniyle veri kullanımı açısından da yüksek bir uygulama olabilir. Bu nedenle, sınırlı mobil veri planı olan kullanıcılar, TikTok'u kullanırken veri kullanımını izlemeli ve sınırlamalara dikkat etmelidirler.

TikTok ne kadar kazandırıyor?

Son zamanlarda en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok'ta içerik üreticileri, markalarla sponsorlu içerikler yaparak, reklam gelirlerinden pay alarak ve ürünleri promosyon amaçlı tanıtarak para kazanabilirler. Bunun dışında, TikTok'ta büyük bir takipçi kitlesine sahip olan TikTok'un "Yıldızların Fonu" programından da para kazanabilirler.