Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

UCM eski başsavcısı: İsrail'in Gazze politikası açıkça soykırım

03 Aralık 2023 11:18:25
Uluslararası Ceza Mahkemesi eski Başsavcısı Luis Moreno-Ocampo'dan, İsrail'in Gazze politikasının açıkça 'soykırım' olduğunu ifade ederek etnik temizlik sözlerinin arkasındaki kir oyunu ifşa etti.

Gazze'deki hükümetin verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde meydana gelen işgalci İsrail saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı 15 bin 207'ye yükseldi.Katledilenlerin arasında 6 bin 150'den fazla çocuk ve 4 binden fazla kadın bulunuyor

Uluslararası Ceza Mahkemesi eski Başsavcısı Luis Moreno-Ocampo, El Cezire'ye yaptığı açıklamalarda soykırımın vahameti hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Luis Moreno Ocampo'nun açıklamaları;

Soykırım bir sözleşmedir. Ve taraf devletlerin soykırımı önlemesini gerektiren bir sözleşmedir. Soykırımın bu kadar önemli olmasının sebebi bu. Soykırım bu yükümlülüğe sahip tek suçtur. Sadece suç işlemek değil aynı zamanda bunu önleme yükümlülüğüne sahip olmaktır. Soykırım sözleşmesine ABD ve Rusya da dahil olmak üzere 153 devlet taraftır ve neredeyse tüm ülkeler soykırımı önleme ve cezalandırma taahhüdünde bulunmuştur. İşte bu yüzden soykırım önemlidir.

Etnik temizlik sözlerinin arkasındaki kirli oyun!

Etnik temizlik bir şeyi soykırım olarak tanımlamaktan kaçınmak için kullanılan bir ifadedir. Neden mi? Çünkü bir devlet olarak, örneğin ABD iseniz ve bunun bir soykırım olduğunu söylüyorsanız bunu önleme yükümlülüğünüz var. Etnik temizlik var derseniz hiçbir şey olmamış gibi davranabilirsiniz. IRA tepkisi de birçok suçu içerir. Suçları tanımlamak karmaşıktır. Çünkü her bir bombalama ayrı değerlendirilir. Açık olan bir şey var ki gazze kuşatması suçlarla işlenmiş bir soykırım veya insanlığa karşı işlenmiş bir suç biçimidir. Bir soykırım biçimidir.

kuşatmayı/ablukayı oluşturmak bile soykırım anlamına gelir

Soykırım Sözleşmesi'nin 6. maddesi veya C veya 2. madde C Soykırım işlemek için insanları öldürmeye gerek olmadığını belirtir. Grubu yok etmek için koşullar oluşturmanın başlı başına bir soykırım olduğunu söylüyor. Bu nedenle kuşatmayı/ablukayı oluşturmak bile soykırım anlamına gelir. Ve bu çok açıktır. israil'İn kuşatmayı kazandığı çok açık. İsrail hükümetinden pek çok yetkili, insanları yok etme ve soykırım niyetini zaten açıkça ifade ediyor. Bu nedenle İsrail'in sadece kuşatma nedeniyle Gazze'de soykırım yaptığını söyleyebiliriz. Sadece abluka sebebiyle bile. Her bombalamanın her öldürmenin ayrıntılı bir şekilde sorgulanması lazım. Ancak kuşatmanın bile başlı başına bir soykırım olduğunu zaten açıklığa kavuşturduk.


VF kat sağ