Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2504.75
BIST 100
10895.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vuslat Derneği'nden hayırlı kampanya

Vuslat Derneği'nden Kur'an'ın hadimlerine manevi yatırım; Bir hafız yetiştirmek ister misiniz?
Vuslat Derneği'nden hayırlı kampanya
26 Kasım 2015 12:47:00
Vuslat Derneği'nden Kur'an'ın hadimlerine manevi yatırım; Bir hafız yetiştirmek ister misiniz?

Sosyal yardımlaşmanın hayır köprüsü Vuslat Derneği'nin hafızlık projesi Kur'an-ı Kerim sevdalılarının teveccühünü kazanıyor. Vuslat Derneği Genel Koordinatörü Cüneyt Süleymanoğlu, "Belki evinizde gece gündüz Kur'an okumayabilirsiniz. Ama, Kur'an-ın sedasını arşa yükselten hafızlarımıza küçük bir katkı yaparak, amel defterinizi nur, sadaka-i cariyenizi kıyamete kadar baki kılarsınız" dedi.

Enes Babacan/İstanbul

Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın hayır köprüsü Vuslat Derneği'nin Resulullah (sav)'in "Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir" hadis-i şerifine hizmet gayretiyle Kur'an hadimleri yetiştirmek için sürdürdüğü "Hafız Yetiştirme Projesi", Kur'an sevdalılarının teveccühüne nail oluyor.

Vuslat Derneği Genel Koordinatörü Cüneyt Süleymanoğlu, kendi bünyelerinde farklı illerde, farklı medreselerde bulunan yüzlerce hafız öğrencilerimizin bir çoğunun ihtiyaç sahibi olduğunu, içlerinde yetim ve öksüz yavrularımızın da bulunduğunu belirterek, "Bu öğrencilerimizden ücret alınmamakta ve tüm ihtiyaçları derneğimiz tarafından karşılanmaktadır. İhtiyaç sahibi Kur'an-ı Kerim'i elden ele dilden dile taşıyarak geleceğimize yatırım yapma niyetindeki bu kardeşlerimiz için biz de Kur'an sevdalısı hayırseverlerimizden sponsorluk talep etmekteyiz ve bu çabamıza verilen destek gerçekten milletimizin sadaka-i cariye'de yarıştığını gösteriyor, bizleri memnun ediyor. Belki evlerimizde gece gündüz Kur'an-ı Kerim okunmayabilir, belki Kur'an-ı Kerim okumasını bile bilemeyiz, ama, kurslarımızdaki bu kardeşlerimiz gece gündüz Allah'ın sedasını arşa çıkarmakta, biz de onlara vereceğimiz destekle Kur'an'a hizmet şerefine nail olmaktayız" dedi. Asrımızın Müceddidi Mahmut Efendi Hazretlerinin, "Kur'an-ı okuyanlar, okutanlar, onu ezber yapanlar her daim zengindirler.Asla ve asla mağdur olmazlar, Hakir olmazlar, Zelil olmazlar..." sözünü hatırlatan Süleymanoğlu, "Rabbimizin "Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüller derdine bir şifa, müminlere bir hidayet ve rahmet geldi" (YUNUS/57) ayetiyle bizlere müjdelediği Kur'an-ı Kerim'i okumak, okutmak, öğrenmek, öğretmek ve öğrenenlere destek çıkmak elbette her Mü'minin görevidir. Biz sadece bir vesile ve Rabbimizin garantörlüğündeki, korumasındaki Kur'an-ı Kerim'i hıfzetmek niyetindeki kardeşlerimize bir aracıyız" dedi.

Süleymanoğlu, hafızlık gayretlerinin yapıldığı medreselerde bulunan kardeşlerimiz için bir aylık burs bedelinin 200 TL olarak planlandığını ve ortalama bir hafız yetişme süresinin ise 18 ay olduğunu hatırlatarak, "Siz de bir hafızın yetişmesine katkıda bulunup, amel defterinizin nur olmasını istemez misiniz? Ömrünüz boyunca, ahiretinize de yatırım yapıp, amel defterinizin kapanmamasını, sadaka-i cariyenizin kıyamete dek işlemesini ve Kur'an-ı Kerim'in şefaatine nail olabilmeyi istemez misiniz? Hafızlarımıza sponsor olabilmek için küçük küçük planlamalar da yapabilirsiniz. Bir hafız kardeşimize bir aylık veya bir senelik destek çıkmanın manevi yatırımını ihmal etmeyin" açıklamasını yaptı.

TDV kurban