Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2431.21
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

YAZI KURSU MEZUNLARI BELGELERİNİ YAZARLARDAN ALDI

Yazı, Editörlük ve Medya Kursu'nun yeni dönem öğrencileri, cumartesi günü mezuniyet belgelerini usta yazar ve şairlerin ellerinden aldılar.
YAZI KURSU MEZUNLARI BELGELERİNİ YAZARLARDAN ALDI
08 Ocak 2024 14:30:00
Yazı, Editörlük ve Medya Kursu'nun yeni dönem öğrencileri, cumartesi günü mezuniyet belgelerini usta yazar ve şairlerin ellerinden aldılar.

Edebiyatçı yazar Mehmet Nuri Yardım’ın yönetiminde, Türk Edebiyatı Vakfı’nda gerçekleşen “Yazı Editörlük ve Medya Kursu” öğrencileri, 13 haftalık eğitim sürecini başarıyla tamamladılar. Mezunlar, cumartesi günü TEDEV’de (Sultanahmet) düzenlenen törende belgelerini edebiyatçıların ellerinden aldılar. Merasime öğrencilerin aileleri, yakınları ve arkadaşları da katıldı. Programın sunuculuğunu, mezunlardan Filiz Yağcı yaptı.

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, açış konuşmasında, yazı kursunun vakıf bünyesinde devam etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Mehmet Nuri Bey’in yönetimindeki bu güzel kurs, 15 yıldır devam ediyor. Bizim vakfımızda ise üç dönemdir gerçekleşiyor. İnşallah yakında dördüncüsünü da açacağız. Bu derslere devam eden arkadaşlarımızın çok çalışacaklarına ve Türk edebiyatına yeni eserler kazandıracaklarına yürekten inanıyorum. Daha önceki dönemlerden biliyoruz, kalem erbabı olanlar yetişti, yetişiyor.” dedi.

dul_2d51ffca6d84f1c8210dbb84dc5772e1.jpg

“BURASI BABA OCAĞI”

Kursun eğitmenlerinden Mehmet Nuri Yardım da yaptığı konuşmada, bu mübarek çatı altında ders yapmanın ve tören düzenlemenin heyecanına temas ederek, duygularını şöyle dile getirdi:

“Bu vakıf baba yurdumuzdur. Kalpleri memleket ve millet sevgisiyle yoğrulmuş olanların yarım asırdır tüten irfan ocağıdır. Büyük medeniyetimize sahip çıkan ulu ve kutlu mahfilimiz, mekânımızdır. Bu vakfı zor dönemde ve şartlarda arkadaşlarıyla birlikte kuran merhum Şeyhülmuharrrîn Ahmet Kabaklı Hocamızı rahmetle, hürmetle ve şükranla yâd ediyorum. 2024 senesi, Hocamızın doğumunun 100. yılıdır. Ben Milat gazetesinde ‘Ahmet Kabaklı 100 Yaşında” başlıklı bir yazı yazdım. Bugün kursumuzdan mezun olacak arkadaşlardan da son istirhamım, Hocamızın hayatı ve eserleri hakkında birer yazı kaleme almalarıdır. Bunu son bir ödev olarak da kabul edebilirler. Çünkü alperen Ahmet Kabaklı’nın hepimizin üstünde büyük hakları vardır. İnşallah bu sene, Türkiye’de ve Türk dünyasında aziz hocamızı destansı hayatıyla, ulvi fikirleriyle, yüksek idealleriyle ve seçkin eserleriyle hep gündemde tutacağız. Hakkında muhtelif mekânlarda ve müesseselerde faaliyetler düzenleyeceğiz.”

EDEBİYATÇILAR, ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Törende Aysen Akdemir, Ayhan Akdemir, Cafer Vayni, Filiz Çırpıcı, İsmail Derici, Mahmut Topbaşlı, Mustafa Aydın, Mustafa Yılmaz, Suphi Saatçi, Şerif Aydemir, Yakup Tutum, Zekeriya Yılmaz gibi önemli şair ve yazarlar da bulunuyordu. Edebiyatın ustaları, üç aylık kursu tamamlayan mezun öğrencilere belgelerini verirken, hayatlarından örnekler vererek bazı tavsiyelerde bulundular, hatıralarını naklettiler, yazı ve edebiyat yolunda başarılar dilediler. Samimi bir havada geçen tören, çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’ndan bu dönem belge alan öğrenciler şöyle:

Ahmet Baki, Ayşe Serra Altuntaş, Ayşegül İrem Kazdal, Dilay Necla Demir, Emirhan Bostan, Fehmi Atay, Filiz Yağcı, Hatice Koç, Hümeyra Akkuzu, Muhsin Duran, Necdet Atasoy, Nurten İstanbullu, Zeynep Tilki.

Törenin ardından Serhat Kabaklı, Filiz Çırpıcı ve Mustafa Aydın, öğrencilere eserlerini imzalayarak hediye ettiler.