Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yıldırım''ın heyecanla beklediği o karar!

Şike davasının ardından gözler yeniden yargılanma ilgili çıkacak olan yasal düzenlemeye çevrildi.
Yıldırım''ın heyecanla beklediği o karar!
18 Ocak 2014 14:55:00
Şike davasının ardından gözler yeniden yargılanma ilgili çıkacak olan yasal düzenlemeye çevrildi.

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonunun ardından Özel Yetkili Mahkemeleri'nin kaldırılmasıyla ilgili yasal düzenleme çalışmaları başlamış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulmuştu.

Mecliste görülen düzenlemenin kabul edilmesinin ardından yasa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletilecek. Daha önce yaptığı açıklamalarla yeni düzenlemeye olumlu bakan Cumhurbaşkanı Gül'ün, yasayı onay vermesi halinde Balyoz ve Ergenekon davaları ile birlikteşike dosyası da yeniden görülecek. Davaların yeniden görülmesi halinde ise Yargıtay'ınFenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer isimler hakkında verdiği kararlar askıya alınması veyeni bir sürecin başlaması bekleniyor.

BAŞBAKAN DESTEKLİYOR

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'nin AK Parti ve CHP desteği ile hazırladığı Özel YetkiliMahkemeler'in kaldırılmasıyla ilgili kanun değişikliği dünkü Yargıtay kararının ardından tekrargündeme geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeniden yargılama konusuna sıcakbaktığı biliniyor. Sarı-Lacivertliler'in başkanı Aziz Yıldırım da, hakkındaki cezanın kalkması içinyeni yasanın çıkmasını bekliyor.