Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Ekim 2023

ABD - İsrail katliamı

İsrail ile ABD baş başa verip Müslüman Gazze’yi yerle bir ediyorlar. Kadın, çocuk, yaşlı demeden Müslümanları katlediyorlar. Şehirleri yakıp yıkarak harabeye çeviriyorlar. İsrail’in amacı, Gazze’yi yerle bir edip boşaltarak İsrail topraklarına katmak. Ardından Batı Şeria’yı… Avrupa ülkeleri de bu iki katil devletin peşine katılmış goygoyculuğunu yapıyor.

ABD, Hiroşima’ya attığı atom bombası ile 140 bin, üç gün sonra Nagazaki’yi bombalayarak 80 bin masum insanı katletmişti. Şimdi de uçak gemisi göndererek bölge ülkelerinin İsrail’e müdahalesini engelleyip İsrail’e Müslüman katliamı yaptırıyor. Bu katiller sürüsünün Kızılderililerden başlayan katliam serisi günümüzde de devam ediyor.

ABD’nin katliam sicili çok kabarık. Yakın tarihte Irak’ta bir milyon, Afganistan’da 170 bin Müslümanı katlettiler. ABD ordusu, Vietnam savaşında 60 bin askerini kaybetti; ancak 4 milyonu sivil, 5 milyon insanı katletti. İşgal sırasında ABD ordusunun işkence, tecavüz, toplu infaz, sivillerin öldürülmesi ve kimyasal silah kullanımı gibi işlemediği savaş suçu kalmadı.

***

Petrol zengini ülkelerden hortumladıkları, dünyanın dört bir yanını sömürerek elde ettikleri paralarla ABD, Orta Doğu’ya durmadan silah yığıyor. Savaş gemileri, balistik füzeler, zehirli gazlar, patriotlar, F16’lar, F22’ler… Orta Doğu’yu tümüyle savaş alanına, ateş çemberine çevirmek için elinden geleni yapıyor.

Bir yandan Irak ve Suriye’nin kuzeyinde DEAŞ, PKK ve YPG’yi eğitip donatıyor. Bir yandan sınırımıza 35 kilometre mesafedeki Dedeağaç başta olmak üzere Yunanistan’daki 13 üsse yığınak yapıyor. Girit Adası olduğu gibi ABD üssüne dönüşmüş durumda. Suriye’deki üs sayısı 23. Irak’ta ise halen bölgeyi kontrol ettiği büyük askeri üsleri var.

ABD’yi başkan yardımcısı ve başkan olarak uzun yıllardır yöneten Joe Biden’in Türk ve İslam düşmanlığı alenen biliniyor. ABD’yi buraya çeken ikinci ve en önemli faktör ise Ege ve Akdeniz’deki doğalgaz ve petrol yatakları. Bu kaynakları bölge ülkelerine bırakmak istemiyor. Zaten İsrail şu anda Gazze açıklarındaki doğalgazı, “sifonlama” denilen yatay delme yöntemiyle çıkarıp satıyor.

***

Son yapılan açıklamalara bakılırsa İsrail’in planı, önce Gazze’yi yerle bir etmek. Taş üstünde taş, boyun üstünde baş bırakmamak. Beş yıl içinde de tüm Gazze’ye sahip olmak. Bu savaş, İsrail-Hamas çatışmasını aştı; Yahudi-Filistin yahut Arap-İsrail savaşına dönüştü bile. Hizbullah ve İran’ın savaşın içine girmesi an meselesi…

Gazze’de şu anda hiçbir yerin güvenli olmadığını Birleşmiş Milletler teyit etti. İsrail, hastane, okul, cami, hiçbir kutsal tanımadan bombalayıp yakıp yıkıyor, masumları yok ediyor. Anestezi yapılmadan ayağı ameliyata alınan çocuğun, Kur’an-ı Kerim’i mükemmel şekilde okuyarak acı hissetmediğini belki izlemişsinizdir. Bu iman karşısında ne kadar zalim ve acımasız olursa olsun İsrail başarılı olabilir mi? ABD ve İsrail’in istediği kadar hesabı olsun, Allah’ın da bir hesabı var.

ABD, İran’ın bir füze operasyonuna karşı İsrail’in nükleer silahla cevap vereceğini el altından söyleyerek İran’ı tehdit ediyor. Peki ya birileri çıkıp İsrail’i nükleer bomba ile yok etmeye kalkarsa ne olacak? Cumhuriyet’in yüzüncü yılını çevremiz tam bir ateş çemberi iken kutluyoruz. Yeni yüzyılda hak ve adaletin savunucusu vakur bir milletin, ordusu ve ekonomisi ile güçlü bir devletin ortaya çıkmasını diliyorum.