Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2438.70
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 May 2014

ACI ÜZERİNDEN TATLI (I) RANT

Ülkemiz bir kez daha ateş çemberinde.Ateşin düştüğü yerde yanan evlatlarımızın defin işlemleri yapılmadan birileri yine görev başında ejderha kesiliyor.Somada ülkemizi yasa boğan elim hadise kaza değil cinayetmiş.Adına ne dersek diyelim.Şehid olan yavrularımızı yeniden getirmeyecek.Hangi tedbirleri konuşursak konuşalım.Acımızın ilacı maalesef olamayacak.

Peki bu kin bu gazap bu gözü dönmüşlük girdabına neden ikiden birde düşüveriyoruz.Birimizin canı yandığında diğerleri bunun rantının hesap kitabına neden başlıyor? Neden ortak acılar birilerine ortalığı karıştırma fırsatı veriyor.Giderek sadist bir toplum haline gelmeye başladık.Ya Rab aklımızı koru.

Etrafımızda yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş komşularımızın ibretlik hali bizde neden bir uyanma meydana getirmiyor? Sorular aklımızı başımıza getirmediğine göre bela yanı başımızda demek.Geçen hafta makalemin başlığını içimizdeki beyinsizler olarak seçmiş ve akli selime davet etmiştim.Nerde aklı selim? Nerede millet olma şuuru?

Şer cephesi ve onun gaflet ordusu görev başında.Önüne gelen her şeyi darmadağın eden bir afet gibi. Derdimiz azmış sanki.Yakıyor da yıkıyor.Yıkıyorda yıkıyor.Nedenini sormak ne oluyor demek yapmayın etmeyin demek adeta suç.Demokratik hakmış.Böyle bir hak hangi hukukta hangi ülkeden var ben bilmiyorum.Bilen bana söylesin lutfen.

Sosyal medyada görevli yerli ve yabancı alçaklar non stop mesailerine yine başladılar.Daha önce de aynı minval üzere faaliyetlerine şahit olmasam bir kısmının çıkışını masum olarak değerlendireceğim. Ancak şükür gözlerimiz açıldı.Niyetlerini beden dilleri açık ediyor.Ağızlarından damlayan ballar halkımızı aldatamayacak yine.Bu kezde hüsranla avuçlarını yalayarak apışıp kalacaklar.

Tarih ders alanlar için sayısız örnekleri ile taptaze canlı olarak bize rehberlik yapıyor.Tuzaklara artık bizi çekemiyorlar.Halkımızın feraseti onların kirli oyunlarına fırsat tanımıyor.Dünyasını değiştiren kardeşlerimizin cenazeleri daha defnedilmeden acımız üzerinden rant devşirecek kadar gözü dönmüş bu güruhu bu millet affetmeyecek.Onlar şer cephesi.Hayırla işleri olmaz onların.

Milyonlarca kilometre toprağımızı ufaltan onlar.Menderesleri asan onlar.Kahramanmaraş olaylarını tezgahlayan onlar.Otuz yıl boyunca kürt kardeşlerimizle aramıza nifak tohumları ekip birbirimize düşürerek zevkle seyreden onlar. Algılar bu kadar nasıl farklı hale getirilebiliyor? İnslanın gözünün içine mertek gibi sokulan koca koca gerçekleri görememesi nasıl bir algı yanılması acaba? Tarihin tekerrürüne inanan biri olarak geriye doğru sık bakar oldum.Abdulhamid Han dedemizin halledilmesi hadisesine yeniden bir göz attığımda da aynı algı yanılması karşıma çıkmaz mı? 4-5 eylül olayları 12 eylül darbesine doğru uçurulduğumuz günler . 28 şubat 27 nisan en son yeşil maskeli gezi hadiseleri . 17 arlık 25 aralık u2026. Benzer onlarca yüzlerce örnek. Malesef hepsinde de figüranlar piyonlar hatta film yıldızları bile yerli halktan seçili.Ne zaman bir afet musibet ile karşılaşsak zevkten dört köşe olan ve rant devşiren onlar.Ne zaman başımızı kaldırsak boynumuzu vurmaya çalışan onlar.

Birileri bana sakın bunlar komplo teorileri demeye kalkmasın.Hesap kitap ortada.Bu hesabı anlamak için illa da zeki olmaya gerek yok.Akıl mantık izan insaf vicdan da yeter görmek için.Yeter ki gözlerimizi kin haset ihanet hiyanet bürümesin.Yeter ki aklımız başımızda olsun.Yeter ki aklımız fikrimiz birilerine kiraya verilmesin.Somada şehid düşen vatan evlatları size selam olsun.Ruhunuz şad olsun.Davanız üzerinden rant peşine düşmüş alçakları deşifre etmeye devam edeceğiz.Sağlık ve mutluluk dileklerimle..