Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2431.52
BIST 100
10005.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Haziran 2017

AK Partinin Kritik İmtihanı

Bir okurumun bana ilettiği mesajı, isyanı, çaresizliği sizlere aktarıyorum: "Ercan hoca! 40 yaşındayım ve halen de bekarım. Allah'a yemin ederim ki kimden iş istediysem, "dayın var mı, paran var mı?" dediler. "Ne para var ne de dayı "dedim. Hep bana kapıyı gösterdiler. Kimse demedi yahu binlerce insanı parayla veya torpille işe aldık, bari bunu Allah rızası için işe alalım. Hep para, hep dayı, hep torpil. Zengin, zenginin evladını işe alır çünkü her zaman işleri birbirine düşer. Benim gibi parasız ve işsiz adamı kim ne yapar Ercan Hoca! Boş ve işsiz adama, geleceği olmayana kimse kız da vermiyor. Haklılar vermemekte de. Evet söyle ne yapayım, ömür bitiyor ben de bitiyorum. Hiç kimse ama hiç kimse Allah aşkına işe almıyor."

AK PARTİ'YE DE ÜLKEYE DE BÜYÜK KÖTÜLÜK

Evet, yukarıda içim yanarak aktardığım mesaj ve çaresizlik gelenlerden sadece biri. Benzerleri Sivas'tan da Van'dan da Diyarbakır'dan da Sinop'tan da geliyor. Yıllarca ötekileştirilmiş, yok sayılmış, dışlanmış, mazlum ve mağdur Anadolu evlatlarının desteklediği ve iktidar yaptığı muhafazakar öncü kadroların, "güçle, iktidarla, sermayeyle ve parayla" olan zorlu imtihanını yaşıyoruz. 15 yıllık kesintisiz süren iktidar bir yıpranmışlık, bir metal yorgunluğu yaşıyor. Ak Parti'ye girerken, partinin çeşitli kademelerine dahil edilirken daha baştan gayrimeşru çıkar ve rant peşinde olanlar; siyasette, bürokraside, STK'larda olsun sürekli benzerleriyle işbirliği yaparak, partiye de ülkeye de büyük kötülük yaptılar. Üzülerek dile getiriyorum ki sırf dindar görünmek için çaba sarf eden, alnı secdeye değmeyen, iki rekat namaz kılmayan, çıkar ve menfaati için samimi dindarlardan daha fazla "ümmet de ümmet, davam da davam" naraları atan, helala harama bakmadan, partiyi kullanarak menfaat temin eden kötüler var.

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

İşsizlik yüzde 13'lere dayanmış. Doğu'da daha yüksek rakamlarda. 6 ay sürecek asgari ücretli 500 kişilik bir İş-kur işçi alımına dahi 10 binden fazla insan müracaat ediyorsa, açıklanan listelerden sonra Ak Parti seçim bürosu taşlanacak kadar tepki doğuyorsa burada ciddi bir sorun var, sistem alarm veriyor demektir. Özelikle Doğu'da ve Karadeniz'de kamunun yarattığı kıt istihdam kaynaklarının adilane değil de yerel siyasi elitlerin yakın çevresine dağıtıldığı, parayla adam işe koyma iddiaları büyük tepki doğurmaktadır. Yükselen nepotizm ( akraba veya adam kayırma) kamuoyu vicdanını yaralıyor, Ak Partiye büyük zarar veriyor. Yüzyıllık bir hikayesi ve davası olan Ak Parti bunları hak etmiyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde yeni atılım adımları, ilk günkü aşkla ve heyecanla acil bir şekilde atılmalı. Toparlanma zamanı. Son düzlükteyiz, sağa sola bakmadan, hak ve adaletten sapmadan, nefsimizi terk edip, sabırla, sebatla ve dosdoğruca yürümenin vakti.

BU TOPRAKLARIN ERDOĞAN'A ÇOK İHTİYACI VAR

Ak Parti ruhunda ve özünde imanlı, ihlaslı, erdemli, cesur, ahlaklı ve dürüst öncü kadrolarla ve dava adamlarıyla; zulme ve haksızlığa isyan ve itiraz ederek, adalet ve kalkınmayı önceleyerek, halkı ve hakkı gözeterek hep birinci parti olmuştur ve halktan büyük teveccüh görmüştür. Ayağa kalkma çabasında olan bu toprakların, bu aziz milletin, adeta yetim kalan ümmetin daha çok ihtiyacı var Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a ve onun himaye ve sevkindeki Ak Partiye. Muhalefet partileri zaten umutsuz vakıa. Ak Parti, içerisindeki ve etrafındaki kötüleri ve kötülükleri ayıklayarak, iş takipçilerini ve asalakları, ihale ve rant peşinde koşanları, menfaat ve koltuk sevdalılarını tasfiye ederek; kibir abidesi ve halka tepeden bakan bazı teşkilatlarını, belediye başkanlarını, milletvekili ve bürokratlarını yenileyerek, halka daha çok kulak vererek, hatalarından ders çıkarıp, eksikliklerini tamamlayarak, ilk günkü aşkla ve ilk günkü heyecanla yoluna daha güçlü devam edip 2023-2053-2071 hedeflerine ulaşacaktır. Herkes hesabını ona göre yapsın. Doğruda destekleyici ve teşvik edici, yanlışta uyarıcı ve yol gösterici olmak en büyük erdem ve ahlaki sorumluktur şiarıyla, bu davaya emek ve gönül vermiş biri olarak, bu konularda akla ve vicdanlara güvenerek kalem oynatma ve uyarma zarureti gördüm. Öncü kadrolarımızın işleri gerçekten çok zor. Rabbim imanlı, ihlaslı, ahlaklı, cesur ve dürüst yöneticilerin sayısını artırsın. Vesselam!