Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2434.70
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Nisan 2023

​Akıllı füzeye karşı mızrak

Hitit ve Mısır Krallıkları arasındaki Kadeş Savaşında silah sanayisinin bilgisi, teknolojisi ve kalitesi, önemli ölçüde savaşın kaderini çizmiştir. Mevcut silah sistemlerini üç kademe ileri beş kademe ileri götürebilen Kadeş Savaşını da kendi lehine çevirmiştir.

O dönemlerin en önemli silah sistemi olan “Savaş Arabasının” ahşap tekerlerine yapılan basit ama çok önemli bir dokunuş savaşın seyrini değiştirmiştir. Yaptıkları o basit şey, ahşap tekerin yere basan kısmını demirle kaplamaktır.

İlk kez Sümerliler ve Orta Asyalılar tarafından kullanılan “Savaş Arabası,” döneminde en büyük ve en ileri silah sistemi teknolojisidir. Hititler, Mısırlılar ve Romalıların kralları tarafından teknolojik yatırım yapılmış, halkları da benimsemiş ve desteklemiştir.

Birçok ülkeye nice savaşlar kazandıran, bu teknolojik silah sistemi; Bayraktar S/İHA’nın bugünkü savaş kavramını değiştirmesi gibi bir çığır açmış, savaş stratejilerini yeni baştan değiştirerek kazanan tarafları belirlemiştir.

Savaşları kazanmak, lider ve komutanların stratejisi ile ordunuzun savaşı kazanma istek, kalite ve inancı ile değerlendirilebilir. Ancak bununla beraber savaşı kazandıracak olan bir diğer önemli husus; silah sistemlerinizdir, silah sistemlerinizin gelişimidir, teknoloji kalitesidir ve devamlılığı sağlayan siyasetçilerdir, destekleyen millettir.

Allah korusun ileride ülkemizi topyekûn bulabilecek bir savaşın ortasına düştüğünüzde,

Akıllı füze silah sistemlerine sapanla mı karşı duracaksınız, mızrak mı atacaksınız?

10.000 metre yukarıdan akıllı bombalarla saldıran savaş uçaklarına menzili en fazla 1.000 metre olan tüfekle mi saldıracaksınız?

Ya da Milli silah sistemleri üretmeyi durdurmaya mı yok etmeye mi çalışacaksınız?

Veyahut enerjinizin, paranızın belirli bir bölümünü silah sistemleri geliştirmeye ve üretmeye mi ayıracaksınız?

Devir, eski devir değil. Eski devirlerde zafer, süngünün ucundaydı. Cesaret, asker ve millet için en büyük değerdi. Ancak bugün zafer, teknolojik gelişmenin, kıtalararası füzenin ucunda. Günümüzde en büyük güç, bilgi ve teknoloji. Çünkü cesaretle bir füzeyi on binlerce metreden uçurup, hedefinde patlatabilmek cesaretin değil bilgi ve teknolojinin işi.

Ülkemizin kalkınması, bilgiden geçiyor, teknolojiden geçiyor. Bu durumu da en iyi siyasetçilerin, aydınların bilmesi gerekir. Ancak görüyoruz ki bazen öyle bilgisiz açıklamalar yapıyorlar ki şaşmamak elde değil. Milli silah sanayi için ter döken, fikir geliştiren çok kıymetli insanları tanımasak, yapılanlara bugünden değil dünden bizzat şahit olmasak gerçekten bu tür siyasetçi ve aydınların dediklerine inanacağız. Maalesef insanlarımızın bazısı; partiler üstü olan, milletin ortak meselesi olan, herkesin gurur duyacağı bu Milli silah sistemlerinin varlığına dahi inanmıyor.

“Nitelikli Siyasetçi ve Aydın,” cesaret ve bilginin ne işe yarayacağını çok iyi bilir. Cesaret ve bilgi olmazsa ülkeyi çökerteceğini, hangi belalara yol açabileceğini bilir. Hangi ülkelerin ne kadar güçle ülkesine saldırabileceğini bilir. Bütün bunlara göre uzun vadeli Milli silah sistemlerine yapacağı yatırım ve devamlılık hesabı yapabilir. Bu gelişmelere karşı durmayı bırakın aklının ucundan bile geçirme niyetini asla taşımaz.

Eğer bir siyasetçi, bir aydın; Milli silah sistemlerine karşı durmayı düşünüyorsa sorun büyük demektir, sıkıntı büyük demektir. Düşündüğü zaman vay olsun ülkeye, vay olsun hepimize.