Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Aksa Tufanı artı eksi

“Aksa Tufanı” adı gibi çok yönlü ve ağır sonuçları olan bir operasyondur. Birileri Hamasın yiğit evlatlarının alın terleri ve yıllar alan emeklerinin semeresi olan bu harekâtı farklı yönlere çekebilirler. Ama şehadete sevdalı bir neslin evlatları olan “ihvan” “Hamas” ve benzeri İslami hareketleri tanıyanlar, onların ne denli fedakâr, cefakâr, yiğit ve deha olduklarını da bilir.

Bir kere Şehit İmam Hasan el-Benna ve arkadaşlarının oluşturduğu ihvan hareketi, son bir asırlık, devam eden hak batıl savaşında, defalarca rüşdlerini ispat etmişlerdir. Birçoklarının ömürlerinin epeyce bir kısmı zindanlarda geçmiştir. Zindan da bin bir çile ve türlü işkenceleriyle gerçekten zindan… Ama onlar yılmamış, tırsmamış ve asla davalarından vaz geçmemişlerdir. Başladığı günden beri bu halis muhlis İslami hareketin başladığı günden beri kaç bin, hatta kaç milyon şehit verdiği bilinmemektedir.

İhvan hareketinin her bir mensubu, Şehit İmam Hasan el-Benna’nın meşhur beş sloganıyla büyümüşlerdir. Bu maddelerin her birisini de öylesine laf olsun diye söylemiyorlar. Hayatları boyunca yaşadıkları çileler ve ödedikleri bedeller, onların bu konuda ne kadar samimi oldukların açık delilidir. İşte o sloganlar:

1. Gayemiz Allah’tır (cc).

2. Önderimiz Resûlulah (sav).

3. Anayasamız Kur'an’dır.

4. Yolumuz cihad’dır.

5. Allah (cc) yolunda şehit olmak en büyük dileğimizdir.

Onların sadece zindanlarda geçirdikleri zamanlarda bile böylesi harekâtlara kafa yormaları onlarca kurmay akıldan daha isabetli sonuçlar verir. Dolayısıyla; “bu harekâtı Hamas yapmış olamaz” gibi mesnetsiz iddialar, en basitiyle bu insanların emeğine saygısızlık olur.

Bu harekâtın elbette birtakım eksileri vardır ve olacaktır. Bu harekâtı planlayan Hamas mücahitlerinin bunu bilmemesi mümkün değil. Çünkü Hamas, bir asra yakındır, işgalci Siyonist çetelerle savaş halindedir. Sadece Gazze’ye topyekûn savaşları bile saysak bu 4. Savaştır. Daha önce de Siyonistler, hiçbir hedef farkı gözetmeksizin Gazze’yi dümdüz etmişlerdi. Hatta sivillerin toplu halde bulunduğu, okul, hastane, Cami, pazaryeri vb. mekânları özellikle seçiyorlar. Zira onların savaş ahlakı diye bir sınırları yoktur. Ne ki, onların aslında insanlık ahlakından nasipleri yoktur.

Aksa tufanı artıları:

1. Mütekebbir, zalim ve despot Siyonistlerin burunlarının sürtülmesi. Onların ne denli korkak, ikiyüzlü ve zelil olduklarının tüm dünyaya bir kere daha teşhir edilmesi.

2. Genelde dünyada ve kısmen de Müslümanlara yapılan algı operasyonları sonucu, “İsrail ordusu yenilemez” vehminin silinmesi ve İsrail ordusunun kâğıttan kaplan olduğunun tüm dünyaya ilan edilmesi.

3. Sadece Gazze’nin ve Filistin’in değil, tüm ümmeti Muhammed’in izzetini sahiplenip ihya etmesi. Tüm ümmet adına çok ağır bir yükü omuzladıkları için hepimiz hama ve Filistin’in yiğit evlatlarına medyunuz.

4. Aynı şekilde “İsrail in istihbaratından sinek dahi kaçamaz” algısının yok edilmesi.

5. Demir kubbe vb. savunma sistemlerinin aslında demir değil “karton kubbe” olduğunun anlaşılması.

6. Ölü toprağı saçılmışçasına dünyaya dalan ve dünyevileştikçe de cihad ve şehadet nimetinden uzaklaşan ümmetin gafillerine bir “şok uyarı” etkisi. Dünyevileşme hastalığı neredeyse birçoğumuzu tamamen esir alacakken bu uyarı ilahi bir rahmet olmuştur.

7. Siyonizm’in anlaşama, ahit ve sözlerinin bir hükmü olmadığı ve Yahudilerin sadece güçten anladıklarının bir kez daha pratikle anlatılması. Bu gerçeği Hamas ve diğer yiğit Müslümanlar sözlü olarak çok anlattılar ve anlatmaya devam ediyorlar. Ancak bazen söz biter, eylem konuşur.

8. Devleri cüce, cüceleri dev gösteren; karayı ak, akı kara; doğruyu yalan, yalanı doğru gösteren Siyonizm’in kontrolündeki medyanın kapkara yüzünü deşifre etmesi.

Bu ve bunun gibi daha nice hikmetleri içeren, ümmetin yaralı yüreğine adeta merhem olan “Gazze Tufanı” harekâtı gerçekleştiren Hamas’ın yiğitlerini yürekten selamlıyorum. Her birisinin Siyonizm’e taş, mermi, bomba ve füze atan ellerini hasret ve hürmetle öpüyorum. Rabbim her birinin atışlarını isabetli eylesin. Onları düşmanlarına karşı kavi ve muzaffer eylesin. Tüm dünya insanlığını da Siyonizm belasından halas eylesin. Âmin!