Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Aralık 2023

Aksa Tufanı neler kazandırdı?

Filistin meselesi unutulmuştu. İsrail tam bir zulüm düzeni kurmuş, her gün üçer beşer Filistinliyi katlediyor, evlerine el koyuyor, “yerleşimci” adı altında Müslümanları çoluk çocuk demeden tutukluyor, kurşunluyor, yerinden yurdundan kovuyor, mallarına el koyuyordu. 1967’den beri adım adım Filistin’i ilhak ediyordu. Aksa Tufanı, zulme karşı başkaldırı olarak problemi dünyanın gündemine taşıdı.

Kuzeyde Rusya, Kırım’ı ilhakından sonra adım adım Ukrayna’yı yutuyordu. Dünyada tüm dikkatler Rusya-Ukrayna savaşına çevrilmişken, Birleşmiş Milletler kararlarını tanımayan İsrail, sınırları belirsiz tek devlet olarak genişledikçe genişliyordu. Aksa Tufanı, dikkatleri bu mazlumlara çevirdi, tüm ülkeler bağımsız Filistin devletini dillendirmeye başladı.

İsrail, “demir kubbe” savunma sistemi ile güvende olduğu iddiasındaydı. ABD’nin nükleer caydırıcılığı, hava gücü ve tank üstünlüğü ile şimdiye dek Arap ülkelerini alt etmiş, ordusunu efsaneleştirmişti. 75 yıllık tarihlerinde ilk defa ani bir baskın yiyor, 3 bine yakın asker kaybediyor, 250 civarında esir veriyor, Aksa Tufanı ile yenilmezlik efsanesi yıkılıyordu.

***

İsrail’in yerleşimci dediği işgalci Siyonist hırsızlar ilk defa işgal ettikleri Filistin topraklarını korkudan terk etmek zorunda kalıyor, otellere yerleştiriliyorlardı. Sürekli genişlemeyi amaçlayan, batıl kehanetlerine göre “arz-ı mev’ud” dedikleri vaad edilmiş topraklar efsanesi çöküyor; Aksa Tufanı ile yok edemeyecekleri bir “Filistin” gerçeğini görüyorlardı.

İsrail’i güvenceye almak için ABD baskısı ile Arap ülkelerine imzalatılan Abraham (İbrahim) anlaşmaları askıya alınıyordu. “Asrın Projesi” adı altında Gazze’yi boşaltma hedefi sekteye uğruyordu. Aksa Tufanı ile dünyanın dikkati Gazze açıklarında İsrail’in yaptırdığı petrol ve gaz aramalarına çekiliyordu.

İsrail’in kurduğu savaş kabinesinde bile her gün kavga ediliyor, İsrail’in aşırı milliyetçi ve ırkçı kanadı olan Siyonistler açığa çıkıyordu. İsrail içindeki, Avrupa ve ABD’deki aklı başında Yahudiler de Gazze’de çocuk ve kadın ayırmadan masum sivillerin katledilmesine karşı çıkıyordu. Aksa Tufanı, Yahudiler arasındaki ayrılıkları belirgin hale getiriyordu.

***

Kayıtsız şartsız İsrail zulmünün arkasında duran AB ve ABD’yi hangi Siyonist güçlerin idare ettiği, dev dünya şirketlerine nasıl çöreklendikleri açığa çıkıyor, insanlığın gözleri fal taşı gibi açılıyordu. Dünyaya insanlık dersi veren Batı Aksa Tufanı ile iflas bayrağı çekiyordu.

İsrail’in işkencelerine karşı Müslümanların esirlere insancıl muamelesini dünya görüyor, İsrail’in hapishanelerindeki esirlerin kurtuluş ümidi yükseliyordu. Aksa Tufanı ile farklı ülkelerde mülteci durumundaki Filistinlilerin geri dönüş umudu artıyordu.

Müslümanın nasıl bir imana sahip olduğu gerçeği, ölüm karşısında dimdik duran Gazzelilerle tüm insanlığı hayretler içinde bırakıyordu. Filistin davası ümmetin gönlündeki yerini alıyor, tüm dünyada İslam’la tanışanların sayısı hızla artıyordu. Aksa Tufanı, cihad ruhunu yeniden diriltiyordu.