Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2524.33
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Ocak 2015

Allah sonumuzu hayır eylesin

Dünya, geçtiğimiz gün Fransa'dan gelen katliam haberiyle sarsıldı. Üç saldırgan, Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'ya girerek 12 kişiyi öldürdü. Uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen bu saldırı zihinlerde birçok soru işareti bıraktı.

Saldırının zihinlerde bıraktığı sorulara geçmeden önce, yapılan katliamın Müslümanlıkla ilintilenecek olmasının bir Müslüman olarak kanıma dokunduğunu belirtmek istiyorum. Kişilerin, "Allahu ekber" diyerek insanları öldürmesi, kesinlikle İslamiyet'le bağdaştırılamaz. Velev ki, katiller İslam Dinini seçmiş olsalar bile... Onlara katil, günahkar diyebiliriz. Ama bu katliyama İslamiyet'in emriyle yapılmıştır diyemeyiz.

Değerli Dostlar, günümüzde merhamet ve rahmet dini İslamiyet'in, terörle aynı cümlede kullanılıyor olmasının suçu birazda bizlerdedir. Çünkü, bizler dinimizi tam olarak yaşamadığımız için, dünyaya Müslümanlığın ve Müslümanın farkını hissettiremiyoruz. Din hayatımızın her alanına nüfuz edemeyince, sonuç işte böyle oluyor.

Hadi biz İslam dünyası olarak, konuyla alakalı bir özeleştiride bulunalım. Geçmişte söylettiğimiz, "Başımızda kardinal kavuğu görmektense, Müslüman sarığı görmeyi tercih ederiz" sözünü şimdi niye söyletemediğimizin sorgulamasını yapalım. Peki karşı tarafta, bu cinayetlerin nedenlerine hiç bakıyorlar mı? Bu cinayetlerin altında az veya çok onlarında payı olabileceğini düşünüyorlar mı?

Kimse kusura bakmasın, bugün dünyanın kahrını en çok Müslümanlar çekiyor. Ezilen-horlanan Müslüman, İtilen-kakılan Müslüman, sömürülen Müslüman, Yerinden-yurdundan edilen Müslüman vesayre vesayre... Dostlar, bu cümleleri Fransa'da yaşanan cinayetlere kılıf aramak için yazmıyorum. Ancak, birilerininde bazı gerçekleri bilmesi gerekiyor.

Allah aşkına söyleyin, bu kadar tehdit alan bir dergiyi koruyamayan Fransız Devleti'nin hiç mi suçu yok? Üç saldırgan, Paris'in göbeğinde cinayetleri işleyip elini kolunu sallayarak nasıl kaçabiliyor? Bu ülkedeki Polis ne işe yarar?

Bende birçok kişi gibi, bu olayın İslama fobiyi arttırmasından korkuyorum. İşlenen cinayetlere baktığınızda, birçok tuhaflık gözünüze çarpıyor. Fransa'da yaşanan katliamın bir oyun olabileceği kuşkusuna düşüyorsunuz. Ne diyelim, Allah sonumuzu hayır eylesin...

 
TDV kurban