Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Temmuz 2020

Allahüekber !

Ayasofya açıldı, müjdeler olsun. Ayasofya açıldı !…”

Bağrı yanık bir yiğit, Ayasofya’nın açıldığı haberini duymuş, milyonların hissiyatına tercüman olan bir coşku ve sevinçle haykırarak yürüyordu caddede. Yılların hasretinin gerçekleşmesine sevincini dile getirerek haberi duyan her Müslümanın yapmayı istediği coşkuyu gösteriyordu.…

Hamdolsun.

Rabbimize, bize bu günleri gösterdiği için binlerce, milyonlarca kez hamdolsun.

Ayasofya’nın asli hüviyetine döndürülmesi, beş yüz yıl kullanıldığı gibi cami olarak ibadete açılması sadece kapatılmış bir caminin açılması değil.

Ayasofya fethin sembolü: Ayasofya bağımsızlığın nişanesi, Ayasofya ruhumuza vurulan pranganın kırılması demekti.

Fethin sembolüdür: Kostantiniyye’nin İslambol-İstanbul olmasının alametifarikasıydı.

Bağımsızlığımızın nişanesidir: Kendi ülkemizde birçok şeyde olduğu gibi bir ibadethaneyi ne yapacağımızı bize dayatan, ve bu dayatmayı iktisadi noktadan tutun yaşam tarzımıza kadar her şeyde yapan Emperyalist Batı’ya, “kendi ülkemizde inandığımız şeyi yapmakta özgür insanlarız” demenin nişanesidir.

Ruhumuza vurulan prangaların kırılmasıdır: Son İslam Devleti Osmanlı’nın yıkılış süreci ve sonrasında İslam Coğrafyasının dağılışı, birçok bölgenin fiili, Anadolu’nun da ruhen işgaliyle geçen süreç sonunda, Müslümanların yüz yıl sonra ancak toparlanmaya başladığının göstergesi, zincirlerin kırılmasıdır.

Bu bir başlangıç ve meydan okumadır aslında.

Emperyalist sisteme ve onun zalim güdücülerine meydan okuma… Ve bunun elbette sonuçları olacaktır.

Fakat köle olarak yaşamaktansa hür olarak ölmeyi tercih eden bir millete boyun eğdiremeyeceklerini elbette öğrenecekler.

Ayasofya'nın ibadete açılmasına karşı çıkan, burun kıvıran, siyasi rant falan deyip amaların arkasına saklanan, sinsice laf sokan zevatın alayı İslam ve vatan düşmanıdır.

Fethin nişanesi Ayasofya’nın Cami olması bağımsızlık ilanıdır.

Buna karşı çıkmak ise Batının kuklası/kölesi olmayı istemektir...

Yıllardır kaç nesil mücadelesini verdi/verdik, bedel ödedik. Kaç nesil namaz kılmak, fethedilen topraklarda Fatih’in duasını alma hayaliyle göç etti ötelere...

Reis, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan… Ayasofya’yı asli hüviyeti olan camiye çevirme şerefine nail oldunuz. Bu yaptığınızla bütün ümmetin gönlünü fetih, ruhunu şâd ettiniz. Rabbim de sizi iki cihanda aziz eylesin. Yüz yıl geçse, bin yıl geçse Ayasofya’yı kapatanları nasıl unutmadıysak açan olarak sizi unutmayacağız. Bu şeref size yeter. On sekiz yıllık iktidarınızda bu vatan, millet ve ümmet için çok şey yaptınız ama tarih sizi Ayasofya’nın zincirlerini kıran insan olarak anacak. Her şey bir yana, sadece bu hizmetiniz için Rabbim sizi esirgesin, korusun ve iki cihanda aziz etsin…

Rabbimize hamdolsun.

Rabbim bizi Fethin Mimarı ecdadımız Fatih Sultan Muhammed Han’ın ruhaniyetiyle kuşatsın.

Allahüekber !