Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2434.62
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Haziran 2020

Amerikan Rüyası bitiyor mu?

Bir zamanlar birçok kişinin hayallerini süsleyen Özgürlükler ve fırsatlar ülkesi olarak adlandırılan ABD’de önce Korona virüs ve ardından yaşanan karışıklıklar ile birlikte rüyalar ülkesi sarsılmış durumda.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı olan George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinden sonra olaylar hızla büyüdü.

Çeşitli şehirlere sıçrayan olaylar büyümeye devam ederken Amerika’nın birçok eyaletinde göstericilerle polisler karşı karşıya geliyor.

Olayların hızla artması üzerine Pentagon askeri kurumları harekete geçirerek 4 saat içerisinde Minneapolis'te hazır olma emri verdi.

ABD Polisinin siyahi vatandaşlara orantısız güç uygulaması zaman zaman eleştirilirken George Floyd’un öldürülmesi olaylara başka boyut kattı.

Sosyal medyada yayılan videolarda sokakların durumunun hiç de iyi olmadığı gözler önüne serilirken durumun nereye varacağı merak konusu.

Korona virüsten dolayı ABD Halkı zaten büyük bir sıkıntı içerisindeydi.

Dolayısıyla, ülkede hem sağlık sistemi zorlu şartlar yaşıyor hem de olayların gidişatı değişiyor.

Uzun gıda kuyruklarının oluştuğu ABD’de silah satışlarında patlama yaşanırken, tedirginlik içerisinde bekleyen halkta sisteme karşı hoşnutsuzluğun sesleri yükseliyor.

Ülkede adaletsiz bir sistemin olduğunu düşünen Amerikalılar mevcut sistemi ve Amerikan rüyasını sorgulamaya başladı.

Her açıdan daha fazla kaynağa ihtiyacı olan metropoldeki durum hiç de iç açıcı değil.

Şimdi herkes bu soruyu soruyor…

Bir zamanlar dünyanın hâkimi olan ABD, dünya liderliğini bu gidişle kaybedecek mi?