Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.53
Gram Altın
2410.43
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Eylül 2014

Ankara, Manev\u00ee Büyüğünü Kaybetti!

Şehirler; muhkem yapıları, taş binaları, yolları, köprüleri, parkları, bir de onları koruyup kollayan sorumlularıyla var olduğu kadar; doğasında gezinen duasıyla ve o duanın müdavimleriyle de varlık mücadelesinde yer alırlar. Rabbimizin kent sakinleri arasına yerleştirdiği kutlu misafirlerdir Hak dostlarıu2026 Onlar, içlerinde bulundukları beldelerin nurdan neferleri, manevu00ee koruyucularıdır.

Geçtiğimiz hafta, ömrünü O'nun yoluna vakfeden bir güzel insan daha geçip gitti bu misafirhaneden. Rabbim yanına buyur ederken nasıl seslendi bilemeyiz ama biz onu"Hacı Gedikli" olarak tanıdık. Celal sıfatının tecelli ettiğini duruşunu, ümmetin evlatları için ağrıyan kalbini, sadece Allah rızası için çatılan kaşlarını, net ve akıcı belagatini canımıza -O'ndan gelen armağan- diye bastık. Buna rağmen dar zamanlarımızda kapısını çalarak sır mezarlığı bağrına bir dertte biz bıraktık. İçinden çıkamadığımız sorunlarda fikrine müracaat ettik, posta güvercinleriyle cevabını bekleyen mektuplar gönderdik ve duasını her vakit üzerimizde hissettik. Vakurdu, heybetliydi, gölgesine sığındığımız asırlık bir çınar ağacı gibiydi.

Hacı Gedikli amca son zamanlarını yoğun bakımda, makinalara bağlı olarak geçirdi oysa bundan otuz sene önce kanser teşhisi konmuş kendisine. Rahman'ın hikmetiu2026 Vazifesi bitmemiş olacak ki, ebedu00ee istirahati tehir edilerek otuz sene daha uzatıldı dünya sürgünündeki çilesiu2026 Yine hikmeti Rabbin; ona alışan, varlığını yanı başında hisseden, her müşkülünde kendisini dizleri dibinde bulan ihvan kardeşleri ölümüne hazırlandı. O, mecalsiz bir halde hastane odasında uzanırken sevenleri iki rahmetten birini diledi; Ya, Şafi isminin tezahürünü murat etti yahut acılarının artık nihayet bulmasını istedi. Yaşamını, hayat arkadaşına destek olmakla, onun sorumluluklarını paylaşmakla geçiren ve beyine bağlılığı ile Müslüman kadına örnek teşkil eden vefakar Semahat Annemizi de bu yolla alıştırdı gidişineu2026

Ömrünü Rıza-i ilahu00ee istikameti üzere yönlendirme çabasında yürüyen Hacı Gedikli, 15 Eylül Pazartesi günü emanetini sahibine teslim eyledi. Mahmut Sami Ramazanoğlu Külliyesi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına sevenleriyle beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Nuri Topbaş Hocaefendi, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Başkanı Ahmet Hamdi Topbaş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te katılım gösterdi.

Dünyanın, dört mevsimi içinde taşıyan bir şafak vakti olduğu bize bildirilse de uzak düşmüşüz bu hakikati idrakten. Gurbet diyarından aslu00ee vatanına göç edenlere hep bir yangınla bakışımız belki de bu yüzden. Böyle düşününce, gidenlerle güzel bir bahar günü yeniden kavuşacak olmanın buruk tesellisi sarıyor kalbimiziu2026 Ama işte, kısa da olsa sevdiklerimizin artık başka bir alemde olduğunu bilmek acı veriyor. Toprağın kucağına, Berzah aleminin kapısına bırakarak uzaklaşan ayak seslerini duyurduğumuz güzel insanlar, umulur ki orada da eksik etmesinler dualarını üzerimizdenu2026

İlahu00ee!

Rahmetini murat ettiğimiz şu gözyaşı vaktinde şahitliğine de dileriz.

Şahit ol; bizler, dünya çölünden rahmet diyarına yolcu ettiğimiz güzel emanetinden, Hacı Gedikli kulundan razı olduk. Sende O'ndan razı ol. Kabrini gülistan eyle ve ötelerde ona layık evlatlar olarak bizi ebediyen buluştur.

u00c2min.

Nuray Alper