Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Kasım 2023

​Araplar Gazze'de aşağılanıyor

Yahudi-siyonist İsrail (İsrail derken bugünkü devletten bahsetmiyoruz, bugünkü devleti de oluşturan Yahudiliğin en sapık anlayışından bahsediyoruz.) her dönem kendisine yapılanı yapıyor, kendisine yakışanı yapıyor. Tarihin her döneminde istisnasız yaşadıkları her ülkede fitne-fesat çıkarmasından dolayı her dinden ve her toplumdan kovulan İsrailli tam da İsrailliğini yapıyor: hırsızlık, katliam, iftira, fitne-fesat…

Tanıdığımız, bildiğimiz, okuyup anlamaya çalıştığımız Tevrat tahrif edilerek tam bir “İsrailli” kitaba çevrilmiş. Hahamlarını ilah edinen bu Yahudiler, hahamlarının bozdukları Tevrat ile daha da azdılar.

Anlayacağınız Yahudilerin azgın olan ve her dönem diğer Yahudi grupları etkisizleştiren bu kolu insanlıktan nasip almamışçasına yaşamaya devam ediyor.

İyi de dünya neden bu sapkın Yahudi koluna bu kadar teslim olmuş?

Dünya neden bu sapık Yahudileri bu kadar koruyup kolluyor?

Dünyanın gözleri önünde 30 gündür Gazze’de ABD’nin İsrail’e bağışladığı silahlarla 10 bini aşkın sivili katleden gözü dönmüş bu sapık Yahudiler Batı tarafından alkışlanıyor. Batı dediysek birkaç Latin Amerika ülkesini hariç tutuyoruz. Batı derken ABD, Kanada ve Avrupa akla geldiği için kastımız diğer ülkeler değil.

Hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bu katliamları en çok Araplar görmezden geliyor. Adeta üç maymunu oynayan Araplar zımnen, “Şu Filistinliler bir an önce bitse de rahatlasak” diyorlar. Doğrusu Arap devletlerini yadırgamadım zira onların Filistin gibi bir dertleri olmadı, lakin Arap halkını çok yadırgadım. Çünkü devletleri ağababalarının sözünden çıkmasa da Arapların halk olarak bu kadar tepkisiz kalmalarını beklemiyordum. Bu yüzden sergiledikleri pasiflikten dolayı Arap halkının tarihin vicdanında mahkûm olduğunu belirtmek isterim.

Arapların batı ülkelerindeki Müslümanlar kadar olamayışları ar ve hayâ olarak Arap milletine yeter de artar.

Arapların durumu Bingöllü Haşim Amca şöyle anlattı: İsrail Arapların sırtına binmiş ve onların analarına, bacılarına sövüyor ama Araplar İsrail’i sırtından indirmek şöyle dursun, şarkılar eşliğinde zıplayarak sinirlenmiş İsrail’i eğlendirip sakinleştirmeye çalışıyor Araplar...

Araplar bu kadar aşağılanmayı hak ettiler mi bilmem, ama Filistin konusunda maşeri vicdanın Araplara yönelik değerlendirmesi, onlara bakışı bu şekilde.

Batı’da bu orantısız güç kullanımı, bu asimetrik savaş sorgulanıyor.

Müslüman olmayanlar da bu durumu sorgulamaya başladı. Öyle ki İsrail’in insanı yerin 7 kat dibine batıran Gazze katliamları Batı’da ciddi kimlik krizlerine sebep oldu:

BM’nin hiçbir kararına uymayan İsrail’i hala neden haklı görüyoruz?

İsrail’in yaptıkları haksızlıkların %1’ini bile yapmayan başka bir ülkeye tavır koyarken neden İsrail’i sorgulamıyoruz?

Bir de biz neden İsrail’i destekliyoruz ki?

İsrail katliam yaparken neden onu savunuyoruz?

Bizim her koşulda İsrail’i haklı bulmamızı ve desteklememizi bize dayayan görünmez güç mü var?

Neden?

Benzeri sorular bu sorgulamaya sebep.

Halk böyle iken Avrupalı devletlerin hali içler acısı;

Almanya’nın pek çok eyaleti İsrail aleyhine hiçbir gösteriye izin vermiyor. İzinsiz gösteri yapanları vatandaşlıktan çıkarıyor.

“Paris olarak demokrasinin başkentiyiz” dedikleri Fransa’da geçen hafta içinde 752 gösterici para cezasına çarptırıldı. 43 kişi tutuklandı ve 9 gösteri de yasaklandı.

Fransa gibi pek çok Avrupa ülkesinde Filistin lehine şarkı söylemek suç hatta Filistin atkısı bile ceza sebebi. Bu siyonistsever hastalık Batı akademyasına da sıçradı: Kanada’da York Üniversitesi 3 üniversite birliğine “İsrail aleyhine söylediğiniz sözlerinizi geri alın, politikanızı değiştirin, yoksa sizi tanımayacağız ve birliklerinizi kapatacağız” diye süre verdi.

20. yüzyıl boyunca insan hakları, demokrasi havariliğine soyunan Avrupa şimdi dünyanın en despot, en anti demokrat, en bağnaz, en ırkçı politikaların sahip. İnsan hakları Avrupa'ya hiç uğramamış gibi batıda yabancılık çekiyor.

Bu durum sürer mi bilmem lakin çok iyi biliyorum ki Batılı devletlerin insanlık dışı tutumlarının faturası çok ağır olacak.