Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Haziran 2023

Artık yanlarına kâr kalmamalı

Seçim öncesi iyice saldırganlaşmışlardı. Hadlerini bilmiyorlardı. Tehdit ve hakaret ederken kendilerini kaybediyorlardı. 7’li masa destekçisi siyasetçiler, sanatçılar ve fondaş gazeteciler Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağına o kadar emindi ki Melek Mosso gibi şarkıcılar, AK Partili seçmeni incitmekte hiçbir beis görmüyordu.

Bir sokak röportajı esnasında Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söyleyen bir hanıma, yaşlı ve çirkin bir kadın ‘S…tir O…pu diye küfretmiş, Mosso kodsoyadlı Melek Davarcı da o küfürbaz yaşlı kadının kıyafetini taklit ederek oy kullanmaya gideceğini paylaşmıştı. Kendisine idol olarak belirlediği kadın üzerinden AK Partili kadınları rencide eden Mosso elbette tek örnek değil. CHP ünlüleri/ünlümsülerinin saldırgan ve küfürbaz tutumlarını Yunus Günçe’den, Barbaros Şansal’dan ve daha nicesinden zaten biliyoruz. Fakat burada önemli olan bu yaptıkları terbiyesizliğin hukuki bir karşılığının olup olmadığıdır. Türk insanına ‘bokunda boğul’ deyip İzmir’de 117 vatandaşımızı kaybettiğimiz depremin ardından alaycı bir fotoğrafla ‘iyi olmuş’ minvalinde paylaşım yapan Şansal bu ülkede hâlâ para kazanabiliyor.

AK Partili kadınları rencide eden sözde şarkıcı Melek Mosso’ya da günlerdir tepki yağıyor. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ise konseri iptal etmek şöyle dursun, sahnede Mosso’nun elini öpüp sarılıyor, ciddi meblağlar ödediği şarkıcıyı adeta ödüllendiriyor. Acaba aynı hadiseyi AK Parti’ye yakın bir şarkıcı yapsaydı, CHP seçmeni kadınlara hakaret eden bir şahsı taklit edip paylaşsaydı, CHP’li belediyelerin kapısının önünden geçebilir miydi? Zaten kendisine konser teklif dahi gitmezdi. Sahneden yarım ağız özür dileyen Mosso parayı cebine attı, yaptığı da yanına kâr kaldı. Mosso da seçimi Kılıçdaroğlu’nun kazanacağından emindi şüphesiz. Ona güvendi. Eğer beklediği gibi olsaydı ve 7’li masa kazansaydı özür diler miydi? Elbette hayır!

Melek Mosso, AK Partili vatandaşın tepkilerine kulak tıkayan Cüneyt Yüksel gibi belediye başkanlarının olduğu belediyeleri sömürmek için özür takiyyesi yaptı fakat kimseyi inandıramadı. Aslında Melek Mosso kendisinden bahsedilmeye bile değmez bir ünlümsüden başka bir şey değil ama konser için kendisine verilen para, hakaret ettiği vatandaşın çoğunluğunun cebinden çıkıyor.

UĞUR KUTAY LAYIĞINI BULDU

Gündemin sürekli değişmesinden ötürü kamuoyunun unuttuğu Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi ve BirGün yazarı Uğur Kutay hakkındaki yeni bir gelişmeyi de aktarayım. Yıllardır tüm derslerinde İslam’a küfreden, Peygamberimiz hakkında çirkin hakaretlerde ve iftiralarda bulunduğu için öğrencilerin şikâyet ettiği Uğur Kutay nihayet üniversiteden atıldı. Hakkında 7 bin suç duyurusu bulunan Kutay ve benzerlerinin bu ülkede eğitmen olmaya hakkı yok. Kendileri inanmasa bile bu ülkenin değerlerine, dinine küfredemezler. Umarım bu ceza kalıcı olur ve o çürümüş, zehirli fikirleriyle sadece kendisini ve CHP camiasını zehirlemeye devam eder.