Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2399.61
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Ocak 2024

Arz-ı Mev'ud boş bir çaba

Başta Filistin ve Türkiye olmak üzere Suriye, Lübnan, İran, Yemen ve Afrika’nın bir çok ülkesinde terörizm kol geziyor.Bütün bunları yapanların arkasında zalim vahşi İsrail ve batılılar vardır,artık bu durum su götürmez bir hakikattir.

Binlerce insanı Filistinde kasap gibi doğrayan katiller sürüsü bir ömür boyu kana doymadı.İslam aleminin tümüne aynı felaketi götürmek istiyorlar.İsrail Arz-ı Mev'ud hayalini zaman zaman seslendiriyor.Bunu İsrail'in yetkilileri açıkça da söylemekten çekinmiyorlar. Filistin, Ürdün, Suudi Arabistan’ın bir kısmı,Suriye,Irak, İran ve Türkiye’de kürtlerin de yaşadığı coğrafyanın bir kısmını kendilerine vaad edilmiş topraklar olarak ilan ediyorlar.

Gerçi buna güçleri asla yetmez amma , bazı ahmakları kullanarak üzerimize salıyorlar.

İnşallah ben de diyorum ki “bir gün gelecek müslümanların eliyle adeta size hediye edilen o topraklarda ezanı Muhammedi okunacak.”

Batılılar açıkça bu rezilliklere ses çıkarmadıkları gibi siyonizmi desteklemekten de vaz geçmiyorlar.Rusya dağıldıktan sonra tek kutuplu bir dünya meydana geldi ve bundan sonra da Nato'nun en büyük düşmanı ve hedefi müslümanlar olacaktır, dediler. Zira koca Amerika devleti artık yahudilerin kontrolüne çoktan geçmişti bile.

Nitekim Gazze olayları patlak verince Amerika Dış İşleri Bakanı alelacele İsrail'e destek maksadı ile geldi ve “ben bir yahudi olarak buradayım dedi. Amerika devlet Başkanı Biden,” ben bir siyonist olarak buraya geldim” dedi. Amerika’nın en üst düzeydeki bu ifadeleri şaşırtıcı değil mi? Eğer bunlar kimliklerini böyle ifade etmeselerdi, hiçbir zaman bunların gerçek yüzlerini göremeyecektik.Buna mukabil sayın Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan bu ifadelere tepki gösterdi, bir yahudi olarak değil de keşke bir insan olarak orada bulunduğunuzu ifade etseydiniz, dedi.

İslam coğrafyasında vekalet savaşlarıyla ve bazı örgütleri kullanarak İslam Alemi üzerindeki emellerini gerçekleştirmeye çalıştılar ve halen de çalışıyorlar.Her Müslüman ve islam ülkeleri bu tehlikeyi imanın gereği olarak asla göz ardı edemez. Bu katil sürülerine karşı tek ses, tek yumruk haline mutlaka gelmeliyiz ve buna mecburuz. Yoksa İslam coğrafyası Filistin’den farksız bir hale gelir.Alem-i İslamın bu tehlikeyi görmeye başlaması ve bazı arızaların bertaraf edilerek bir araya gelmeleri inşallah yakında hayat bulacaktır.

İslamda bir kaide vardır ve bu kaide her millet için geçerlidir. Harici düşmanlara karşı dahili ihtilafları geçici de olsa ertelemek elzemdir.

Kur'an bize birliği emrediyor Bunu yapmasak helak oluruz.

Şunu da unutmamak gerekir ki dünyanın yeni bir yapılanmaya ve adalete ihtiyacı vardır. Birleşmiş Milletler denilen teşkilat darmadağın olmuş,işe yaramaz bir dernek haline gelmiş ve miadını doldurmuştur.

Bize gelince islamı yaşayıp dünyaya mükemmel bir mesaj verebilirsek, dünyanın büyük bir çoğunluğu islamiyete yönelir. Dünyanın yeni ve güçlü bir bloku ise ittihadı islam olmalıdır. Bunu yapmasak ve çaba göstermesek Allah'ın emirlerine muhalefet etmiş oluruz.

İslam büyük bedeller ödenerek kazanıldı, şimdi ise kısmen kaybettik, islamı tekrar kazanmak için yine büyük bedellerin ödenmesi gerekiyor. Allah'a yalvaralım ki, alemin en kıymetli nimeti olan islamiyeti bize pahalıya satmasın.

Abdülkadir İKBAL