Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 May 2016

Bana her şey tarihi Türk-Kürt ittifakını hatırlatıyor!

Kürtler, muhterem, saygıdeğer, kadirşinas, fedakar insanlardır. Van'ın bir köyünde 15 ay Kürtlerle birlikte yaşamış, sofralarında yemek yemiş, onlarla muhabbet etmiş bir Türkmen olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; hayatımda bu kadar itibar ve saygı gördüğüm başka bir yer hatırlamıyorum. Üç gün evvel Sultanbeyli'de Bingöllü olduğunu öğrendiğim Anadolulu bir Kürt vatandaşımız önümü keserek "Her hafta izliyorum. Allah razı olsun. PKK ve HDP birlik olup Kürtlerin hayatını zindan ederken sizleri yanımızda görmek bizi mutlu ediyor" dedi. Yol üstü biraz sohbet ettik. Kandil'in kimyasını bozamadığı, tektipleştiremediği, yerli ve milli duruş sergileyen Kürtlerimizin inanın içi yanıyor. Medeniyete susamış, birlik ve beraberliğe hasret bu iki kadim halkı ne yapıp edip yan yana getirmenin yollarını aramalıyız.

Bakınız biz Anadolu'nun kapılarını birlikte açtık. Haçlı koalisyonunun tüm saldırılarına karşı vatanımızı birlikte savunduk. Kudüs'ü birlikte fethettik. Şah İsmail tehdidini "Türk Kürt ittifakı İstanbul'un fethini tamamlayacak derecede mühimdir" diyen Kürt kardeşlerimizle birlikte savuşturduk. Çanakkale'de, omuz omuza vererek, tek yürek olup düşmanlarımızı birlikte yendik. Bin yıllık kurduğumuz bu asil ve şerefli ittifakla/birliktelikle her defasında düşmanlarımızı mağlup ederek medeniyetimizi şaha kaldırdık. Onur, izzet ve şerefimizi her daim muhafaza ettik.

Son 14 yıldır da CHP zihniyetinin yol açtığı 90 yıllık tekçi, ötekileştirici, katı, dar, faşist otoriter zihniyeti tasfiye ederek medeniyet perspektifli bir birlikteliğin, huzurun ve istikrarın yollarını aramaktayız. Ne var ki her defasında cuntacılar marifetiyle engellenen bu birliktelik, Kürtlerin başına bela edilen PKK terör örgütüyle de kesintiye uğratılmaya çalışıldı. Ne zaman barış ve huzur için yan yana gelsek bu yakınlaşma üst aklın içerideki derin yapıları tarafından engellendi. Kürtlerin medeniyet ayarlarını bozarak onları seküler, ulus devletçi, tekçi bir zihniyete mahku00fbm etmek isteyen bu yapı ilginçtir bunun adına Kürt siyasi hareketi diyorlar- son 30 yıldır devrim yalanlarıyla Kürtlerin bin yıllık tarihi kültürel birikimlerini heba ediyor.

FETÖ gibi PKK terör örgütü de Kürt-Türk ittifakını engellemek ve ülkeyi küresel güçlerin kontrolü altında tutmak için ortaya atılan uzun vadeli bir projedir. Bu yüzdendir ki HDP, Erdoğan'ın küresel baronların Türkiye üzerinden Ortadoğu enerji hatlarına sahip olma emellerini/planlarını altüst edecek olan birliktelik teklifini geri çevirmiştir. Sudan sebeplerle savaş başlatan ve bilhassa Kürt bölgelerini işgal eden PKK ve onun siyasi uzantısı HDP Türkiye'nin başlattığı kararlı mücadeleyle nihayet yolun sonuna geldi. Gencecik Kürt çocuklarını dağa kaldırarak savaştıran bir terör örgütü Ahmet Altanların tüm kışkırtmalarına rağmen çözülmeye başladı. Gerçeği gören Kürtler ise meclise soktukları vekilleri bugün yanında yöresinde görmek istemiyor. "Kendi halkına sahip çıkmak böyle değil" diyen Kürt vatandaşlarımız bugün HDP'li vekilleri gördükleri yerde yüzlerine tükürüyor.

Dokunulmazlıkları kaldırılacak olan bu vekiller onca olan bitenden sonra bir de utanmadan Kürt siyasetinin önü kesilmek isteniyor diyerek mağdur edebiyatı yapıyor. Ancak Salih Tuna'nın ifadesiyle gerek AKP'li fırıldakların gerekse CHP ve FETÖ mensuplarının tüm algı operasyonların rağmen bölgedeki Kürtler kararlı. Onlar HDP'li vekillere hendek kazmanın, Kürtleri öldürmenin, evlerine başına yıkmanın, anaokuluna bomba tuzaklamanın, evlere atılan roketlerin, 400 tane okulun kundaklanmasının, camilerin yakılmasının nasıl bir siyaset olduğunu soruyorlar, sorguluyorlar? Haklılar. Çünkü HDP Kürtlere değil üst akla hizmet etmeyi tercih etti!

Kürt siyasetçilerini kovan Kürtler, Cumartesi günü Diyarbakır'a gelen Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı. Bunun bir anlamı olmalı. Çünkü Erdoğan bugüne kadar Kürtleri sahici anlamda kucaklayan ve bu konuda samimi olan bir liderdir. Erdoğan gelin bir ve diri olalım derken onlar Kürtlerle Türkler ebediyen düşman olsun ve bir daha asla bir araya gelmesin istedi. Gelinen noktada Kürtlerin yaralarını sarıp onların yanında olmalıyız. PKK, FETÖ ve HDP'ye rağmen tarihi birlikteliği tesis etmeliyiz. Yeniden masa ve müzakere tuzağına düşmeden terör örgütüyle sonuna kadar mücadele edilmelidir. Bundan böyle bölgede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz vicdanlı Türklerle Kürtler birlik olup Anadolu'yu yeniden yurt edineceğiz. Medeniyet ayarlarımıza geri dönüp iç barışı tesis edeceğiz. Bunun başka bir yolu yok!

@ufukcoskunn