Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Mart 2015

Barış Süreci ve ırkçılık

Timur'un torunlarından Babür, Hindistan'a 1500 lerin başında girdi. Hindistan'da devlet kurdu. Bu devlet 1850 lere kadar yaşadı ve Hindistan'ı yönetti.

Babür Çağatay Türkçesi konuşurdu, Çağatay Türkçesi ile yazdığı Babürname adlı eseri Türk edebiyatının en mühim eserlerinden sayılır.

Hintlilerle Babürlüler arasında 350 yıl boyunca "Neden bizi Türkler yönetiyor?" sorusundan kaynaklanan bir sürtüşme yaşanmadı. Sürtüşmeler ve savaşlar başka nedenlerleydi.

Babür Devletine Hintliler değil, İngilizler son verdiler.

İran'da 1501 den 1925 e kadar, Safevi, Afşar, Kaçar Hanedanları hüküm sürdü. Adlarından da anlaşılacağı üzere her üçü de Türk Hanedanlardı. İranlılar bundan gocunmadılar.

Farisiler, 425 yıl boyunca "Neden bizi Türk Hanedan yönetiyor?" duygusuyaşamadılar.

Yönetenlerin ve yönetilenlerin dillerinde ve beyinlerinde "Irk" yoktu.Siyaseti ve hayatı ölçen kıstaslar başkaydı.

Araplar 1000' li yıllardan 2000 li yılların başlarına kadar bin yıl, başta Selçuklular ve Osmanlılar olmak üzere bir çok Türk Devletlerinin sınırları içinde yaşadılar. "Neden bizi Türkler yönetiyor?"sorusunu sormadılar. Irki bir sorun hissetmediler.

Osmanlı sınırları içinde birçok millet, 500 yıl birlikte yaşadılar. Hanedan Türk'tü. Bu milletler uzun asırlar boyu "Neden bizi Türkler yönetiyor?" demediler.

Peki neden?

O devirlerde günümüzdeki anlamda "Irk" kavramı yoktu. Irklar, övünme, ayrışma, sürtüşme sebebi değillerdi, ırki ölçülere başvurulmaz, kullanılmazdı.

Osmanlı sadrazamları, vezirleri, Boşnak, Arap, Gürcü, Arnavut, Kürt, Leh, Rum kökenli olabilirdi. Yavuz'un akıl hocası, Kürt İdris-i Bitlisi idi. Bu durum ne Türklerde, ne hanedanda, rahatsızlık, alınganlık, ne bir ilgi, Kürtlerde de bir övünç yaratmazdı. Sıradandı, olağandı. Herkes sadece insandı.

İslam ırkçılığa karşıdır. Veda hutbesinde Hz. Peygamber (S.A.V.), Arab' ın Arap olmayanı üstünlüğü yoktur, demiş, cahiliye adetlerini ayaklarının altına aldığını belirtmiştir.

Suheyb-i Rumi, Bilal-i Habeşi, Selman-ı Faris-i gibi sahabeler hiçbir zaman, ırklarıyla algılanmadılar.

"Irkçılık Mikrobu", "Batı" dan, doğu toplumlarına ve dünyaya"Domuz Gribi" gibi 19. Asırda bulaştı, salgın halinde yayıldı.

Tarihte ilk Türkçüler Hermann Vambery ve Leon Cahun, ilk Arapçı ise Mischel Eflak isimli Yahudilerdir.

Türk ve Arapların ırkçılığa yöneltilmeleri Yahudileri neden ilgilendirmişti?

Sokaktaki Kürt ile Türk arasında ırki nedenlerden kaynaklanan bir sorun hiç olmadı.

Kürt sorunu, siyasilerce oluşturuldu.

Kürtlere ırkçılığı "Türk Solu" bulaştırtırdı.

Yalçın Küçük; "Kürdisite tartısu0327malarını biz çıkardık. Biz kimiz, "Türkiye Iu0307su0327çi Partisi". Başta Aybar ve Behice Boran, biz çıkardık , "Kürdizm," yükselen sol hareketin planlı çocuğudur", demisu0327tir.

"Mihri Belli,1997 de Abdullah Öcalan'ı ziyaretinde, Şemdin Sakık'a,'bu savaş sayesinde Türk Solu hala ayakta duruyor', sen nasıl olur da savaşın bitmesini istersin!" demişti.

"Türk Solu", Kürtleri kaşıyıp kışkırtarak iktidara ulaşmayı hedefledi, bu uğurda Kürtleri manipüle ve alet etti.

"Türk Solu" nun bu fantazisi 40.000 cana mal odu.

Barış süreci, Türklerin ve Kürtlerin kendilerine oynattırılmaya çalışan senaryoyu terk etme, ırkçılık hastalığını atlatma, doğal mecraya dönme sürecidir.