Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2444.42
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


BAŞBAKANIMIZIN DUYGU DURUMU

Türk Tabipler Birliği yakışıksız ve görevi olmayan bir açıklama yapmış ve "Başbakanımızın duygudurumundan endişe ediyoruz" demişler.

Bu açıklama tamamen önyargılı ve güdümlüdür. Başbakanımızı son günlerde yakından takip ediyorum. Günde 2, bazen 3 açık hava toplantısında konuşuyor. Ardından da akşamları televizyonda söyleşilere katılıyor. Mimiklerini, sözlerini ve beden dilini inceliyorum. Onu dinlemek o kadar zevkli ki. Harika polemikler, lafı gediğine koyan ve zeka dolu değinmeler.

Kendisine, ailesine, yakın çalışma arkadaşlarına kurulan kumpasları cevaplayışı çok ustalıklı. Müthiş hitabeti akıcı ve vurguları çok yerinde.

En son Pazar günü Yenikapı Meydanı'nda 2 milyona seslenişi vardı ki gerçekten hayranlık vericiydi. İnsanlar akın akın ona destek olmaya gelmişlerdi. Rakiplerine ve paralel yapıya çok ibretli cevap verdi. En az 500 bin kişi de alana giremediği için geriye döndü.

En hain arkadan vurmalara bile gayet dengeli ve usturuplu karşılıklarla dinleyenleri ikna etti.

Kısacası Başbakanımızın duygudurumu gayet olağan ve doğaldır. Bu kadar sıkıntılı, karanlık ve kötülüklerle dolu ortama rağmen sağlıklı tepkiler verebilmiş, krizi ustalıkla idare etmiştir.

Sesini gerektiğinde yükseltiyor, bazen yorumuyla şiirler okuyor, espriler yapıyordu. İki saat kadar kürsüdeydi ama gelenler sıkılmadan onu dinlediler. Başbakanımızı bu gösterdiği bu yüksek performanstan dolayı kutluyorum. Onunla iftihar ediyoruz.

Tabip Odası'nı ise bu çirkin açıklamasından dolayı kınıyorum.

HASAN OCAKLI'DAN SEÇİM TAHMİNİ

Artık seçime şunun şurasında 5 gün kaldı. Anket şirketlerinin kamu oyu açıklaması yasak. Zaten her şirketin elde ettiği sonuç diğerini tutmuyor. Biri Ak Parti'ye % 49 verirken bakıyorsunuz paralel şirket veya benzeri % 35 diye açıklama yapıyor.

Hasan Ocaklı beyefendi Konya'nın bir beldesine tam dört dönem belediye başkanlığı yapmış. Sonra görevi gençlere bırakmak için aday olmamış. Şimdiye kadar seçim tahminlerinde hep isabet etmiş. Yani çok iddialı anlayacağınız.

Çünkü kendisi insanların nabzını tutuyor, kahvelere gidiyor ve onlara tebliğ vazifesini yaparken düşüncelerini öğreniyor. Sıcak ve samimi davranışlarıyla herkesin güvenini kazanmış. Hep sahada kısacası.

Böyle olunca önümüzdeki mahalli seçimler için gazetemize tahminde bulunması için ricada bulundum. Hasan Ocaklı başkanımız bizi kırmadı ve rakamları yazdırdı. İşte tahmini:

Ak Parti % 48, CHP % 28, MHP % 14, BDP % 6 alır diye hesaplıyor. Ancak her partinin bu rakamların 1 puan üstünde veya altında çıkabileceğini de ekliyor.

Seçimden sonra kendisini yine arayacağım. Artık tebrik mi ederim yoksa başka şey mi söylerim onu zaman gösterecek.