Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Nisan 2023

​Bayramda politika yazmak

ÜLKEMİZDE 14 Mayıs’ta yapılacak seçim önemli. Hem de hayati derecede. O yüzden affınıza sığınarak bu güzel bayram gününde de politika yazıyorum. CHP ve İyi Parti, oylarını artırmak uğruna PKK/YPG’liler ve 15 Temmuz darbesini yapan FETÖ/CIA ortaklığı ile işbirliği yaptı, onların adaylarını kendi partilerinden seçilecek yerlere yerleştirdi. Yetmedi şimdi de Kılıçdaroğlu, tam arkasına “Dersim’in Hikâyesi” kitabını koyarak “Alevi” olduğunu açıklayan bir video çekip ayrımcılığa ve fitneye kapı araladı.

Bir partiye destek verenler aynı düşüncede insanlardan oluşmaz. FETÖ ve HDP/PKK’ya destek verilmesi CHP ve İyi Parti’de dip dalgaya sebep oldu. Partililerden isyan eden edene... Tehlikeyi görüp partisinden ayrılan siyasiler kamuoyunu uyarıyor. Her iki terörist grup da CHP ve İyi Parti sayesinde Gazi Meclis’te grup oluşturmayı amaçlıyor.

İyi Parti kurucularından Aytun Çıray, FETÖ araştırma komisyonu üyesi iken eski emniyet müdürlerini Meclis’e çağırıp fikirlerini aldıklarını, onların da “İdris Naim Şahin’in İçişleri Bakanı olduğu dönemde Emniyet’te yapılan atamaları iptal etmekle başlayın” tavsiyesinde bulunduklarını anlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uygulaması da bu doğrultuda olmuş. FETÖ’cüler Emniyet’ten temizlenmiş, peki peşini bırakmışlar mı, hayır.

Bir de şöyle düşünün: İyi Parti’den Ordu 1. sıra adayı İdris Naim Şahin, Millet İttifakı koalisyonunun kazanması durumunda yeniden İçişleri Bakanı olursa ne olacak? FETÖ’cülerin kumpas üstüne kumpas kurup masum insanları uydurdukları delillerle Balyoz ve Ergenekon’dan kodese tıktığı dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi kontenjanından CHP Çankaya listesinden seçilip yeniden Adalet Bakanı yapılırsa ne olur?

Olmaz olmaz demeyin

FETÖ sempatizanlarını seçilecek noktalara yerleştiren irade, pekâlâ onları bakan da yapabilir. Bunu dağdaki çobanla oyunu bir tutmayan CHP’liler mi engelleyecek! Kılıçdaroğlu, önceki seçimde her CHP’li aileden HDP’ye bir oy isteyerek onları Meclis’e sokmuş, Türkiye’nin başına bela etmişti. Şimdi de FETÖ’nün siyasi ayağını oluşturdukları için AK Parti’den dışlanmış isimleri Gazi Meclis’e taşımaya hazırlanıyorlar.

Kılıçdaroğlu’nun mutfakta yaptığı ılımlı konuşmalara karşı CHP ve HDP Genel Başkan Yardımcıları konuşmalarında adeta kin kusuyorlar. Dudaklarından kan damlıyor. Hesap soracağız naraları ile ilk fırsatta inançlı insanları bir kaşık suda boğmaya hazırlanıyorlar.

14 Mayıs seçimleri o kadar önemli ki… 'Kimin seçileceği, Türkiye'nin NATO ittifakındaki konumu, ABD, AB ve Rusya ile ilişkileri; Irak ve Suriye’deki durum, kıtalar arası güç ve göç politikaları, Ankara'nın Ukrayna savaşındaki rolü ve Doğu Akdeniz'deki enerji paylaşımını derinden etkileyecek.

14 Mayıs seçimi Türkiye'yi yeniden şekillendirecek. Ya yüz yıl sonra yeni ve güçlü bir Türkiye doğacak, yahut İstanbul’daki gibi ülke ayaklarını sürümeye başlayacak. Onun için bugünden tezi yok, öfkeleri, kırgınlıkları, küskünlükleri bir tarafa bırakarak Hakk’ın, hakikatin, adaletin, İslam’ın yanında olanların çok ama çok çalışması gerekecek. Unutmayın Cenab-ı Allah çalışanlara yardım eder. Bayramınızı tebrik ediyorum.