Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2419.88
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Nisan 2019

Ben Çocuğum!


Derdini anlatmak, sesini duyurmak, kendini dinletmek, muhatap kabul edilmek, anlamak ve anlaşılmak için konuşmak dışında her türlü iletişim yolunu denemeye meyilli kişiye çocuk denir. Onun dili yok, sesi var sözü yok, renkli kimliği, ummadığımız refleksleri var. Yeri gelir ağlar yeri gelir çığlık atar, gün olur durgun bir deniz, gün olur fırtınalı bir sel olur. “Bana anlat, beni dinle, benden iste, beni bekle, bana konuş, beni fark et, beni bil, beni öğren” diyedir tüm çırpınışları. Anlamak, anlaşılmak ister. Diz dize, göz göze gelmek ister.

Çığlıkları da kahkahaları da, duruşu da yürüyüşü de, bakışları da hayalleri de “Ben yetişkin değilim, benden çok şey bekliyorsun, bana fazla anlam yükleme, beni anla, beni fark et, beni dinle, beni keşfet, bak ben çocuğum” diyor.

Tebessümlerim, bakışlarım, yürüyüşüm, duruşum, ellerim, ayaklarım farklı. Ben sen değilim, ama sen ben ol, beni bil, beni gör, beni keşfet çünkü ben çocuğum.

Geziyorum, görüyorum, anlamaya çalışıyorum, çabamı gör, eşlik et, takdir et, cesaretlendir beni. Ben masumum, güler yüzüm, masum bakışlarım, kirlenmemiş ruhum ve yüreğime sığmayan mutluluğum var. Sevincime ortak ol, sevginin en doğal en saf haliyim ben. Mutluluktur benim adım. Doğamı bozan önüme koyduğun tüm engelleri kaldır, beni özgürleştir, beni kanatlandır, gök yüzünde uçan bir kuş, denizlere konan bir martı, doğan güneş olayım, çünkü ben çocuğum, bende bu potansiyel var.

Bazen doktor, bazen hâkim, bazen öğretmen bazen polis, bazen hayal çoğu zaman ise gerçek oluyorum, beni olduğum gibi kabul et. Bazen geçmiş çoğu zaman gelecek oluyorum. Ben dündüm, bugünüm ve yarınım, geleceğinim, ben çocuğum, beni keşfet, beni destekle, beni cesaretlendir. Bir balon kadar hafif, bir kuş kadar özgür olmak istiyorum, ben çocuğum, ben destekle, beni yüreklendir.

Yüreğime, hayatıma dokun, ama kirletmesin beni ellerin, üzmesin beni bakışların, ürkütmesin beni sözlerin. Bakışlarım, hayallerim, düşüncelerim uçsuz bucaksız, kısıtlamasın beni özgürlüklerin. Senin özgürlüğünü aşan hayallerim var. Senden küçük olsa da bedenim, senden büyüktür ruhum, düşüncelerim, hayallerim. Beni kafese koyma, beni kısırlaştırma, bana engel olma, bana destek ol, beni özgürleştir, kanatlandır beni gökyüzüne doğru uçayım, kendim olayım, kendimi bulayım çünkü ben çocuğum, yapabilirim.

Beni cesaretlendirsen dalgıçlara meydan okurum ne deryalara dalarım ben. Dipsizdir hayallerim, düşüncelerim. Ruhum hiçbir bedene sığmaz. Uçurttun mu beni, gökyüzünde hiçbir kuş benden yukarı çıkamaz, hiçbir uçak hızıma yetişemez. Bana eşlik ettin mi, benle yolculuğa çıktın mı, bitsin istemezsin. Çünkü ben çok tatlıyım, bakışlarım, ellerim ayaklarım, elbiselerim bile çok tatlı, çünkü ben çocuğum, beni keşfet, beni anla, bana sarıl, beni sev, beni destekle, beni cesaretlendir, tut ellerimden.

Dünüm ol, bugünüm ol, yarınım ol, geleceğim ol, beni yaşa, beni yaşat, çok yaşa, benle yaşa. Ben sarrafım, altın gülüşlerim var. Ben madenim, ne cevherlerim var. Güneş kadar sıcaktır gülüşlerim. Yeri gelince kılıçtan keskindir bakışlarım. Bana çocuk deyip geçme, gün gelir ben memleketimi kurtarırım. Ben çocuğum, eşsizim, kahramanım, enginlere sığmam ben, taşarım.

Oynamak istiyorum, arkadaşım ol. Koşmak istiyorum, yoldaşım ol. Dinlenmek istediğimde yanımda ol gölgende oturayım, kanatlarına sığınayım. Ne yapmak istersem, benim ol, benle ol. Senden cesaret alıyorum, kendimi güçlü hissediyorum. Beni yalnız bırakma, hayatımda ol çünkü ben çocuğum

Çocukluk bana çok yakışıyor değil mi? Evet dediğini duyar gibiyim. Öyleyse beni yaşa, beni yaşat, çocukluğum devam etsin. Beni oku, beni yaz, beni anlat, bana bak, beni gör, beni resimle, beni çiz, beni dinle, benden iste, beni bil, beni fark et, beni öğren, bana öğret, bana bak, bana konuş, benle ilgilen çünkü ben çocuğum.

Not: Toplumsal duyarlılık oluşturmak adına “Ben çocuğum” videosunu paylaşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, sosyal medyadan #Bençocuğum hashtagı oluşturup ülkede gündem oluşmasını sağlayan Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’na ve çocukları sahiplenen tüm yetişkinlere, tüm çocuklar adına içtenlikle teşekkürler.