Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.04
Gram Altın
2525.95
BIST 100
10754.7
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Eylül 2015

Boşa Uğraşmayın, OL MAZ

Malum uzmanımız, filozofumuz, bilenimiz bolcadır. Sabah akşam toplum mühendisliği yapar, indirir kaldırırlar. Kerameti kendinden menkul, bölgeyi gezmiş, kaç defa gitmiş ve '1000 yıllık' sorunlara bile çare bulmuşlardır!
Bunlara kalsa, Araptan cok arapca, İngilizden cok ingilizce bilirler. Oturdukları yerden, tüm dünyayı gezer de, hem de allemesi olurlar. Kendi düşen donunu bağlamaktan acizdir ama evelallah her tür mayasıla basüre deva bunlardadır ha. Bunlara bırak, 'fikri sabitlik' de 'fikri takipliktir' zahir.
Az kalmış 'iç savaş çıkacakmışmış!
Kibirden, ukalalıktan, burunlarının ucunu göremeyen zevat, sırf bencil duygularını tatmin için, hele yanılmamak adına bile bu terörü körükler, insanların acıları üzerine ahkam keser ve dikkat edilirse hepsi de bir diğerini beğenmez ve 'ayyaşlıkla' suçlar.
Bunlarda müzmin bir maraz özelliktir 'içki masasında' memleket kurtarmak.
Türkiye'nin köklerinin sadece tarih anlaminda değil ve fakat her anlamda 1000 yıllık oldugunu idrak edemez, çünkü bunu bilmez. Cehli mürekkibini de marifet sayar ha! Kah tutar Türkiye'nin çevresine ilham kaynağı oldugunu ilan eder kah Türkiye'nin çevresi gibi 'iç savaşa' süreklenecegini! Bu, taban tabana zır anaforların aynı bünyede olması bu türe hastır vesselam.
Halbuki tüm muvarrihlerin müşterek ittifakı Türkiye'nin sadece rejim değiştiren 1000 yıllık 'aynı batı Türk devleti' olmasıdır. Civar ülke diye tanımların hepsi de nihayet imparatorluk bakiyesi, sun'i yapılardır. Ve dikkat edilirse Türkiye tarihinde ne doğuda ne Avrupa'da asla ve kat'a benzetilen hiçbir ülke gibi 'iç savaş' olmamış, ancak merkez hükümete karşı isyan olmuştur ve bu esnada cüz'i bir takım 'halk catışması'(gerek Mudurnu'da yaşanan menfur olay, gerek otobüs firmalarına saldırılar ve saireu2026 gibi) olmuşsa da temelde otorite ile mücadele şeklindedir! Dikkat edilirse, Yunan olsun Arnavut olsun, isyanlarda bile, o zaman topraklarında, devletin içinde kalan Arnavut, Rum unsurların nüfusu isyancılardan fazla olmuştur!
İmparatorluk çökmüş de olsa bunun bilincini kavrayamayanların bu 'ucuz yorumları' sadece, en hafif ifade ile gülünçtür.
Hasılı, ellerinizi boşa oğuşturmayın, asla ve kat'a Türkiye'de insanlar arasında 'iç savaş' falan çıkmaz, çıkartılamaz, ÇIKARTAMAZSINIZ!
He, terör için taşeron çok bulunur, memleketin 'puştu' haini az değildir zira. Ama bu ic savaş için yetmez!
Kemal Tahir'in deyimiyle 'hürdür' bu toprağın insanı. "Çünkü, açıktan açığa başkaldırıp birleşip, bir amaca yönelerek çarpışa çarpışa elde edilmiş, yasaları kitaplarda yazılı hürlüklere benzemez. Iran azerisi neden isyan etmez!"
Daha evvel yazdım. Dış miraklar isterse, her türlü fenalığı yaptırmaya maalesef muktedir oldukları gibi en olmaz düşmanı aynı yatağa da sokar! Buna en güzel örnek İran'dır. Yarıya yakın nüfus Azerbaycan Türküdür ama hiç 'özgürlük,mözgürlü'' martavalı okunmaz!
O ellerini oğuşturan taşoranlara kötü haberim var. O iplerini ellerinde tutanlar başka hesap içinde bu ara. Bölge dengeleri Türkiye lehine gelişmekte, Rusya'nın doğrudan 'göstere göstere' Suriye'de rol alması Türkiye'nin elini güçlenmektedir. Bu bize, zaten karar verilmiş olan PKK'nın, özellikle 'Kandil'den tasfiyesinin' gerçekleştirileceğini gösteriyor.
PKK'nın son zamanlarda çaresiz saldırılarının anlamı ve aynı zamanda 'Ateşkes' safsatası için ağlaması da bundandır. Bu yüzden, yol yakınken aklınızı başınıza alın, sırtınızı dayayacağınız örgütü Devletin şefkat örgüsüne bırakın!
Son pişmanlık fayda vermez.
 
TDV kurban