Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2398.58
BIST 100
10105.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Eylül 2013

Cami-Cemevi İslam'ı sulandırma

Ümmet çobansız kalalı darmadağın hali her alanda kendini gösteriyor. Bunun en bariz şeklini de İslam'ı konularda her ağzı olanın konuşmasıdır. Her ramazan medya meydanlarına dökülen medya müftülerinin ne büyük tahribatlar yaptığına esefle şahit oluyoruz. Bunlara çanak tutanlar amigolar gibi tezahürat yaptıkça onlar da coştukça coşuyor, incilerine yenilerini ekliyorlar.

Hatırlayalım:

Yıllarca devam eden reenkarnasyon tartışmalarıu2026 Adet halindeki bayanın Kur'an okuması, namaz kılması, oruç tutmasıu2026 İçkiyle iftar edenin orucu olur mu olmaz mı? Horoz kurban olur mu? Kur'an'ı Kerim'deki nice sarih mucizelerin inkarı ve sulandırılmasıu2026 İmsak vaktinin 50 dakika ötelenmeye kalkışılmasıu2026 Bu vb. nice tartışmalarla zihinlerin bulandırılmasıu2026 İbadet iklimi, rahmet ve mağfiret ayı nice ramazanlarımızın boş tartışmalarla heder edilmesi vs. vsu2026

Ancak İslam'ın sulandırılmasında en büyük pay, büyük Ortadoğu projesinin (BOP) parçası olan ılımlı İslam çalışmalarıdır. Dinler bahçesi adı altında kilise, havra ve camiyi bir arada bina etmeye Antalya'dan başladılar. Şanlıurfa'da halkın tepkisinden veya başka bazı sebeplerden dinler! Bahçesini gerçekleştiremediler. Yoksa devamı da gelecekti. Ehli kitap muhabbetinin ümmetin evlatlarının kalbine inceden inceye işlenmesi hala devam ediyor. Öyle ki nice Müslümanlar bu haliyle Yahudi ve Hiristiyanların da cennetlik olabileceklerine inanmaktadır.

Halbuki bu tutum ehli kitabın kendisine de en büyük haksızlıktır. Doğru olan ehli kitabı teslisten, şirkten tevhide davet edilmesidir. Onlar da bizim gibi bir Allah (cc)'a, bir kitaba, bir peygambere inanıyorlar gibi hikayelerle nice insanların ayakları kaydırıldığı gibi, ehli kitaba da tevhit yolu tıkanmış oluyor. Onların muharref inançlarına meşruiyet kazandırılmış oluyor.

Ilımlı İslamcıların! İslam'ı sulandırma çabalarının sonuncusu ise cami-cem evi projesiu2026 Gülen camiasının daha önce dünya kiliseler birliğine bağışları epey tartışılmıştı. Mezku00fbr cem evinin de finansmanı aynı camiadan. Merak ediyorum, acaba tevhitten taviz vermeyen İslami camiadan herhangi bir vakıf veya derneğe, bir medrese, bir yurt vb. bir hizmet için yardım teklifinde bulunurları mı? Veya onlar isteseler verirler mi? Maalesef ehli kitaba gösterdikleri hoşgörüyü diğer İslami cemaatlere çok görmelerinden bunun neredeyse imkansız olduğunu görüyoruz.

Birileri fazilet ve faydasından bahsetse de, cami ve cem evinin iç içe yapılması projesinin birçok mahzurları var. Unutulmuş bir takım hurafelerin tazelenmesi ve dinin bir parçası olarak lanse edilmesiu2026 Başta gulatı şia'nın muharref inanç ve ritüellerinin ibadet olarak algılanmasına yol açmasıu2026 Bu yanlış üzere bulunan kalabalıkların yanlışlarına devam etmelerinin desteklenmesiu2026 Müslümanların ibadet kastıyla verilmiş yardımlarının yanlış bir kültürel çalışmaya yatırılması.

Bayram değil seyran değil böyle bir girişim nereden ve nasıl çıktı. Tam da Şia Türkiye'den 700 dedeyi İran'a dini liderleriyle görüştürmeye götürmüşkenu2026

Şia tüm hatlarıyla Suriye'de ümmetin mazlumları üzerine çullanmışkenu2026 Bunun için doğulu batılı tüm kafirlerle işbirliğine girmişkenu2026 Türkiye'deki Şiilerin lideri denenlerin Erdoğan ve beraberindekilere her vesileyle kin ve nefretlerini kusarkenu2026 Türkiye'nin iki pilotu Şia tarafından kaçırılmışkenu2026 Gezi olayları vd. tüm fitne girişimlerinde kandırılmış alevi gençler kullanılıyor ve onlar da fitne misyonlarını pervasızca icra ederken. Akabinde cami-cem evi projesinin gelmesi sadece bir tevafuk mudur?

Buna bir de ılımlı İslamcıların her vesileyle iktidarı köşeye sıkıştırma çabalarını eklediğimizde nahoş bir tablo oluşuyor. Bir taraftan Alevilerin ulusalcı taifesinin şerrinden sakınma çabalarıu2026 Diğer taraftan aklıselim Alevileri süku00fbnete davetu2026 Tam da bu esnada pişmiş aşa su katma kabilinden cami cem evi projesi hem de beş ildeu2026 Yapılan açıklamalara bakılırsa bunun devamı da gelecek gibiu2026

Bu girişim, İslam'ı tahrif etme girişimlerindendir. Böylece camiyle cem evi arasında kalmış bir şaşkın nesillere kapı aralamaktır. Bu alevi vatandaşlarımız için de asla iyilik değil. Bilakis siz bu yanlışınız üzere devam edip cehennemlik olun demenin ambalajlısıdır. Doğru olan Alevilere de ehli kitaba da bu yanlışlar sizi cehennemlik yapar yol yakınken dönün demektir. Sübhanekeu2026 Bihamdikeu2026 Esteğfirukeu2026 [email protected].