Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2458.23
BIST 100
10174.53
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Mart 2018

Çanakkale'den Afrin'e

Tarihte eşine rastlanmamış bir direniştir Çanakkale. Merhum İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un deyimiyle yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi varlıkların, lisanları ve derileri rengarenk, Eski Dünya ve Yeni Dünya bütün kavimlerin aynı vahşette birleşip saldırdığı önemli bir toprak parçasıdır Çanakkale. Batı diye diye hayran kaldığımız, medeniyetin beşiği zannettiğimiz o kahpe ve yüzsüz milletlerin yamyam misali salyalarını akıttığı yerdir Çanakkale.

Çanakkale, şahlanan Türk milletinin inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş muhteşem destanıdır. Temelinde güçlü bir inanç, vatan aşkı ve özgürlük tutkusu yatan, vatanseverliğin, fedakarlığın, cesaret ve faziletin sergilendiği topraklardır Çanakkale. Vatan savunmasının iman ve akıl gücüyle destana dönüştüğü, yirminci yüzyılın başında dünya tarihinin akışının değiştiği ve dört imparatorluğun dünya sahnesinden silindiği muhteşem bir savunmadır Çanakkale. Bu cennet vatanı evlatlarına bırakabilmek için başına üşüşen yüz millete rağmen canlarını gözlerini bile kırpmadan feda eden aziz şehitlerin yattığı mekandır Çanakkale. Ve Mehmetçiğin bütün dünyaya mertliği, kararlılığı, gücü, hakimiyeti ve imanı gösterdiği yerdir Çanakkale.

Dünya tarihine damga vurmuş ve Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini, imanını ve azmini gösteren en önemli vatan müdafaasıdır. Bizim gururla alnımızda bir iz ve başımızda bir taç gibi taşıdığımız Çanakkale ruhu nesilden nesile kutsal bir emanet gibi taşınacak ve anılacaktır. Bu necip milleti savaş meydanlarında yenemeyen batı, kirli oyunlarıyla yüz yıldır masa başında arzu ettiği sonucu almanın hazzını yaşamıştır. Değerlerinden koparılmadan yenilmesinin mümkün olmadığını anlayan emperyalist güçler ilk olarak aileden işe başlamış ve inançlarımız üzerinden bizi mağlup etmiştir. Silah zoruyla bileği bükülemeyen bu milletin beli kültür sömürgeciliği ile kırılmıştır. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde planladıkları her oyun tutmuş ve bu millet o oyunların bedelini çok ağır ödemiştir. Her on yılda bir yapılan darbeler bunların en açık örnekleridir. Sınırlarımızda kurgulanan terör ve içimizde beslenen teröristler vasıtası ile bu milletin binlerce evladı şehit edilmiş, milli değerleri harap edilmiş, dini değerleri bozulmuştur.

Dünyaya adaletiyle hakim olmuş, topraklarını yirmi milyon kilometrekareye bu inançla çıkarmış ve her dinden ve milletten insanın onun idaresi altında emin bir şekilde hayat sürdüğü bir milletin torunlarının bu hale düştükten sonra yeniden küllerinden doğması birilerinin kabusu olmaya başladı. Batıya muhtaç bir ülke halinden kendi kendine yeten bir ülke haline gelmesi, üzerinde her türlü oyunun rahatça kurgulandığı bir millet halinden, bölgesinde oyun kuran ve etkili olan bir millet haline gelmesi öyle kolay kolay kabul edilecek bir durum değil batılı ülkelerce. Sadece batılı ülkeler değil, batının maşası ve sömürüsü haline gelmiş sözde Müslüman ülkeler de bundan son derece rahatsız olmaktadır.

Son olarak sınırımızda başlayan terör temizliği Afrin'e kadar uzandı. Her türlü tehdide rağmen Afrin'e giren Türk askeri oraları da temizleyerek topraklarından koparılan halkın rahatça geri dönmesine zemin hazırladı. Şimdi oralarda terör örgütü paçavraları değil, huzur ve güvenin sembolü bayraklar dalgalanıyor. İnan paçavralarla birlikte birilerinin de gelecek hayalleri yıkılıyor. Türkiye ve Türk Askeri tüm dünyaya bir kez daha mazlumun yanında olduğunu gösterdi. Binlerce kilometre uzaktaki topraklarda gelecek planları yapan ve asker besleyen bir zamanlar Çanakkale'den denize döktüğümüz milletlere şimdilerde o günlerin korkusu sardı. Her türlü diplomatik ve askeri tehdidi reddeden ve kararlı bir şekilde o toprakları batının beslediği terör ve teröristlerden temizleyen Türk askerinin önünde hiçbir engelin duramayacağını anlayan emperyalist güçler önümüzdeki günlerde tasını tarağını toplayıp işgal ettikleri toprakları asıl sahiplerine terk etmek mecburiyetinde kalacaklar. Olması gereken de bu zaten.

Çanakkale'deki Türk milletinin heyecan, azim ve inancı bugün Afrin'de bir kez daha ortaya çıkmış ve Çanakkale'de yaşanan saldırıların aynısının batının eliyle sınırlarımızda yeniden hortlatılma çabası sonuçsuz kalmıştır.

Allah, dirileri şerefli ve ölüleri şanlı olan bu millete zeval vermesin.