Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Kasım 2023

Çarpışa çarpışa gitti...

Değerli okurlarım, CHP'nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Kurultayda yapılan iki oylamanın sonunda Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sona erdi.

Dün buradan "Acaba Kemal abim gidiyor mu?" sorusunu sormuştum. Bu soru, günün ilk saatlerinde yanıtını buldu. Ve Kemal abim gitti. Hem de çarpışa çarpışa...

İlk oylamanın sonunda, Özgür ÖzeL'in kazanacağı anlaşılınca, "Kılıçdaroğlu yarıştan çekilebilir mi?" sorusu sorulmaya başlandı.

Peki bu mümkün müydü? Olabilirdi... Ancak Kılıçdaroğlu kanının son damlasına kadar yarışta kalmayı tercih etti.

Burada asıl çekilmenin, Kurultay başlangıcında yapılması gerekiyordu. Böyle bir sürpriz var ya... Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Tarihinin en tepesine yazdırırdı.

Çünkü... Liderleri diğer insanlardan ayıran özellik: Hep bir adım önde gitmeleridir. Birde, sürprizlere açık olmalarıdır.

Sonuç olarak, Kemal Bey sürpriz yapmayınca, kendisi sürprizle karşı karşıya kalmış oldu. Çünkü inanmadığı bir olay başına geldi.

O da haklı... Şöyle ki, kendisi delege düzenini kazanabilecek şekilde kurmuştu. Kurultay öncesi, genel merkez kaynaklarından yapılan açıklamalardan, kaybetme ihtimalinin hiç düşünülmediği görülüyordu.

Lakin ortada da bir "değişim rüzgarı" gerçeği vardı. Gerçi buna rüzgar yerine kasırga demek lazım...

Son cümle: O kasırga öyle esiyordu ki, önünde Çınar olsa yıkardı. Ve de yıktı.