Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2446.21
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


CEMAATI ANLAMAK

Gerçekten son aylarda tırmanan olaylardan dolayı şaşkınlık içindeyim. Başbakanımızın deyimiyle örgüt, kendilerinin hoşlandığı adlandırmayla cemaat veya camia neyse bu grubu anlamakta zorlanıyorum. Yıllardır aralarında çok tanıdıklarım, samimi arkadaşlarım, dostlarım oldu. Ancak son aylarda sanki kişilik değiştirmiş gibiler. O nazik, mütavazi, beyefendi şahıslar gitmiş; acımasız, kaba, gayet rahat yalan söyleyen ve iftira atabilen kimseler gelmişti. Yeni Şafak Gazetesi'nde Alinur bey, "sakin kişilikleri canavara dönüştürmek" diye bir makale yazmıştı. Aynen böyle oldular.

Gelmiş geçmiş en başarılı, içimizden biri olan başbakanımız hakkında attıkları tweetlere bakıyorum da onun ne zalimliğini, ne hırsızlığını, ne kötülüğünü bırakıyorlar. Yalan, bel altı vurma, iftira hepsi var.

Sonra işi gücü bırakmış, günde onlarca iğrenç mesaj. Bunu İslam'a hizmet diye yapmıyorlar mı bir de?

Cemaat üyelerinden samimi olduğum bir dostuma sorarak onları anlamaya çalıştım. Acaba nedir dertleri, nereye varmak istiyorlar diye merakımı gidermek istedim. Tabi görüştüğüm kişinin kimliğini açıklamam doğru olmaz.

İşte aldığım izlenimler:

u00b7 Cemaat- İktidar ayrışması Davos'ta Başbakanımızın "oneminute" söylemiyle başladı. Cemaat İsrail karşıtı değil İsrail ve ABD yanlısı politika tatbikini istiyor. Özellikle Marmara gemisine ve İHH'ya tepkililer.

u00b7 Tayyip Erdoğan'a çok kızgınlar ve inanın sebebini tam anlayamadım. Ancak İmam Hatip Liselerini yaygınlaştırmasına ve Türgev aracılığı ile yeni yurtlar ve bilgi bankaları kurulmasına öfkeliler. Cemaate rakip gençlik istemiyorlar. Sadece cemaat etkili olsun diyorlar.

u00b7 Cumhuriyet tarihinin en dindar, en çalışkan, milletimizin gözbebeği, ülkemize muhteşem dev eserler kazandıran Başbakanımıza beddua ediyorlar. Onun kısa sürede bu beddualarla öleceğine inanıyorlar.

u00b7 Latif Erdoğan beyi sorduğumda, "O hoca efendiye ihanet etti. Silahlı çete kurarak onu öldürmek istedi. Hedefi onun yerine geçmekti" diye cevap verdi.

u00b7 Özal'ın zehirlendiğini Fethullah Gülen'in söylediğini belirterek bu konuda tereddütlerinin olmadığını ifade etti.

u00b7 Türkiye'nin hizmet cemaatine verildiğine inanıyorlar. Cemaatin zarar görmemesi adına ülke batmış umurunda değiller.

u00b7 Bu savaşın nasıl düzeleceğini sorduğumda, "Çok basit" dedi ve ekledi cemaatçi dostum: "Hoca efendi kainatın imamıdır. Peygamberimizle görüşmektedir. Onun Hz. İsa olduğuna inanıyoruz. İlahi ilhamla hareket etmektedir. Başbakan ona boyun eğer ve önemli konularda ona danışarak politika belirlerse mesele kalmaz. Memleket de kendisi de kazanır. Yoksa bu savaş daha şiddetlenerek devam edecektir."

Fethullahçı dostumun söyledikleri özetle böyle. Takdir sizinu2026