Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 May 2017

Cennetin sahipleri

Affetmenin yüceliğini yüreğinde tanıdığımız, fedakarlığın güzelliğini hislerinde yaşadığımız, yardım etmenin erdemliğini ellerinde gördüğümüz, şefkat pınarlarını dizlerinde içtiğimiz, şarkıların güzelliğini ninnilerinde duyduğumuz, gülümsemenin zarafetini gözlerinde seyrettiğimiz güzel insanlardır anneler. Güneş sadece gündüzleri dünyamıza doğarken onlar geceleri de bize ışık olur bir ömür.

İlk kurduğumuz sözcüklerin hecesi oldular. İlk yürüyüşümüzün adımlarıydılar. İlk önce onlara doğru açıldı adımlarımız. İlk gülüşümüze sebep onlardı. İlk ağladığımızda onlar döküldü kirpiklerimizden. İlk ağrıyan yanımız onlar oldu. İlk merhem olarak onlar sürüldü yaramıza. İlk önce onlarla sevindik maviye. İlk önce onlara sığındık korkulardan. İlk onlara açtık gözlerimizi. İlk onlar doğdu günümüze ve ilk onlarla uyuduk büyümek için. Gecelerin karanlığında seslerinin nağmeleri arkadaş oldu bize. Varlığımızın nedeni idiler. Başımıza takılan en kıymetli taçtır onlar. Sevgileri başka bir sevgiye benzemez ve kıyaslanamaz. Minicik ellerimize kocaman dünyaları sundular. Ufacık gönlümüze devasa sevgileri sığdırdılar. Küçücük dünyamıza deryaları akıttılar. İlkokulumuz onların kucağı oldu. İlk ve son durağımız oldu onlar. İlk ateş onların yüreğine düşer. Kokuları bir ömür kalır burnumuzda. Hiçbir çiçekte yoktur o koku. Her özleyişimizde alırız o kokuyu. Zemheride bahar olurlar bize. Baharda açan çiçeklerimizdir onlar. Asla uyuduklarını göremezsiniz çünkü her zaman bizden sonra uyurlar. Onlar kulaklarıyla değil kalpleriyle duyar, kollarıyla değil yürekleriyle sararlar. Beşiklerimizi sallarken aslında dünyayı sallıyorlar farkında değiliz. Okunan en güzel kitaptır onlar. Yola çıkanların rehberi, yolunu kaybedenlerin kutup yıldızı, yolda kalanların sığınağıdır anneler.

Anneler vardır hayatını yavrularına adamış. Anneler vardır ömrünü çocuklarının yoluna sermiş. Anneler vardır cennet olur evlatlarına ve cenneti ayaklarının altına serer Mevla. Makamı kadar değerlidir anneler. Cennetin kokusunu bulmak isteyenler annelerinin ayaklarının altına baksınlar. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. En değerli varlığımız, annelerimizin tek beklentisi ise sevgidir. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimize en büyük armağanımızdır. Onların da gülen yüzleri bizler için en değerli hazinedir. Bir kadının en güzel makyajı anneliğidir. Anneler dünyanın en kuvvetli varlıklarıdır. Her şeye fiyat biçebilirsiniz amma anne sevgisine paha biçilemez. Her şey geçer, her şey unutulur, her şey mazi olur ama anne yüzü ve sevgisi asla. Anneliği ancak kadınlar anlayabilir, erkekler sadece sevgisini. Kucağı her şeyden daha özel ve güzeldir.

Şiirler yazıldı annelere. Şarkılar bestelendi binlerce. Yazılar döküldü kalemlerden kağıda onları anlatmak için. Resimler nakşedildi tuvallere onları yaşatmak için. Hiç birisi başarılı olamadı onu anlatmak için. Hangi gölge aslını yansıtabilir ki olduğu gibi. Bütün bu çabalar bir gölgeden öteye gidemezdi. Öyle de oldu ama gölgesi bile doldurdu dünyamızı. Onun adıyla andık en kıymetlilerimizi. Sılamıza ana vatan dedik. Ana kucağı belledik sıcak yerleri. Anacık dedik sevgiyle yaklaşırken onlara. Anadolu bildik memleketimizi. En çok saygı duyulan kadına ana kadın dedik. Daha birçok şeye işledik adını annemizin. Her şeyimizin başı oldular ve her işimizin tacı oldular. Ne onlarsız yapabildik ne de onların kıymetini bilebildik. İlk kırdığımız onlar oldu çoğu kez ama hiç belli etmediler kırıldıklarını biz üzülmeyelim diye. İlk ayrıldığımız onlar oldu ama hiç azalmadı sevgileri yüreklerinde. İlk tartıştığımız onlar oldu ama hiç kırılmadılar çocuklarına. İlk ağlattığımız onlardı belki de ama hiç görmedik gözyaşlarını ve hep akıttılar yüreklerine duygularını. Ve sonunda ilk özlediğimiz onlar oldu ama hiç bitmedi hasretleri yüreklerimizde.

Başlarımızın tacıdır onlar

Kalplerimizin ilacıdır onlar

Yuvalarımızın mimarıdır onlar.

Dünyadaki cennetimizdir onlar.

Ukbadaki servetimizdir onlar.

Sevgimiz, özlemimiz, hasretimizdir onlar.

Ellerinden öpüyor, cennetinde olmayı arzuluyoruz.