Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​Cep telefonları avantaj mı dezavantaj mı?

Cep telefonlarının temel işlevi, elbette, neredeyse her yerdeyken başka biriyle konuşmanıza izin vermektir. Kişi listenizdeki bir kişinin adına basarak, ezberleme veya ayrı bir adres defteri ihtiyacını ortadan kaldırarak arama ve mesaj yapabilir ve alabilirsiniz. Cep telefonlarının diğer ülkelerdeki insanlarla bağlantı kurma yeteneği, birbirinden uzaktaki aile ve arkadaşların iletişimde kalmasına yardımcı olur.

Cep telefonları iletişimin yanı sıra eğlence özellikleri nedeniyle de önemlidir. Yeni cep telefonları, sahiplerinin müzik çalmasına ve hatta ses kaydetmesine olanak tanıyan müzik çalar özelliklerine sahiptir. Bazı telefonlar, hareket halindeyken klipleri veya filmleri izlemenizi sağlayan video oynatma özelliğine sahip olabilir.

İletişimin boyutları değişti!

Cep telefonu iletişimi, büyük ölçüde kağıt ve posta iletişiminin yerini almıştır. Hareket halindeyken e-posta iletişimi ile büyük işletmeler, müşterileri ve diğerleriyle bağlantı kurmak için büyük ölçüde mobil iletişime güvenir. Üniversiteler bile cep telefonu kullanıyornotları dağıtmak, çevrimiçi testler yapmak vb. için iletişim. Bu günlerde bilet rezervasyonu hiç bu kadar kolay olmamıştı. İnternet bankacılığı, insanların cep telefonlarını kullanarak yapmayı tercih ettikleri bir diğer alandır. Böylece, çok sayıda uygulama ile cep telefonları, zamana duyarlı bir şekilde insanların hayatını çok daha kolay hale getirdi.

Japonya'da cep telefonu şirketleri, müşterilerine deprem ve diğer doğal afetleri anında ücretsiz olarak bildiriyor. Acil bir durumda, afet müdahale ekipleri, cep telefonlarından gelen sinyalleri veya her cep telefonunun pilindeki küçük patlama fünyesini kullanarak mahsur kalan veya yaralanan kişilerin yerini tespit edebilir; telefonun internet tarayıcısından erişilebilen interaktif bir menü, kullanıcının güvende veya tehlikede olduğunu şirkete bildirir.

Peki dezavantajları neler?

Her madalyonun iki yüzü olduğu gibi, birçok avantaj sağlayan cep telefonları da birkaç dezavantajı gösterir. Araç sürüş sırasında cep telefonu kullanımı yaygındır. Araç sürüş sırasında elde tutulan bir cep telefonu kullanmanın trafik kazası riskini beraberinde getiren bir dikkat dağınıklığı olduğu genel olarak kabul edilmektedir. Bu yüzden bu tür tehlikelerden kaçınmak için eller serbest setleri kullanmamız gerekiyor.

Cep telefonları, çalışanların ofis dışındayken bile iş arkadaşlarıyla işbirliği yapmasını ve toplantılara katılmasını mümkün kılar. Akıllı telefonlar, internet üzerinden telekonferansları veya video ve Web konferanslarını destekleme olanağına sahiptir. Mobil kullanıcılar proje grubu toplantılarına, satış konferanslarına veya yönetim toplantılarına katılabilir ve toplantıda varmış gibi katkıda bulunabilirler. Mobil işbirliği, toplantıları düzenlemeyi ve projelerin ivmesini korumayı kolaylaştırır.

Mobil uygulamalar hayatı kolaylaştırdı!

Çalışanlar birbirlerine ayak uydurabilmek için Skype, Google Docs ve Trello gibi mobil uygulamalar aracılığıyla iletişim kurarlar. Sonuçta, çalışanların akıllı telefonları var ve masalarından uzakta olduklarında iletişim kurmak için bu uygulamaları kullanabilirler.

Mesajlaşma uygulamalarının popülaritesi arttı ve insanlar iletişim kurmak istediklerinde telefonlarına yöneliyor. Statista'ya göre yaklaşık 3 milyar cep telefonu sahibi WhatsApp, Facebook Messenger veya WeChat gibi mesajlaşma uygulamalarını kullanıyor ve akıllı telefon kullanıcıları mobil uygulama sürelerinin yüzde 50'sini sosyal ve iletişim uygulamalarında geçiriyor. Bakalım gelecekte bu oran nasıl bir artış gösterecek?