Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2400.56
BIST 100
10060.2
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Mart 2024

​CHP entrikaları

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen önce CHP’nin sonbaharda karışacağını yazmıştım. Nitekim karıştı da… Öyle ki, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllarca ince eleyip sık dokuyarak oluşturduğu delege ağı kendisini alaşağı edip, yerine iki eş başkan seçti. Görünürde genel başkan Özgür Özel, partiyi dizayn eden ise Ekrem İmamoğlu.

Peki nasıl olmuştu da o sadık delegeler Kılıçdaroğlu’nu devirmeye cesaret etmişti? Görünen o ki, para ve mevki cazibesini hiç yitirmemişti. CHP bünyesinde bunun nasıl olduğunu anlatan bir olay geçen hafta sosyal medyaya servis edildi. İmamoğlu’nun en yakınındaki isimlerin say say bitiremediği para balyaları, diktiği Euro ve Dolar kuleleri herkesi şok etti.

Benzer bir olay CHP’li Nurettin Sözen başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 1990’lı yılların başında yaşanmıştı. İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel yasa dışı yollardan parayı vurmuş, ilk iş olarak da kendisinden 29 yaş küçük sekreteri ile mercimeği fırına vermişti. Eşi Nurdan Erbuğ’a açık açık boşanma teklif edince kadıncağız düşüp bayıldı. Önce bir milyon dolar civarında tazminat alarak boşanmayı kabul eden Erbuğ, sonrasında Ergun Göknel’e dünyayı dar etti.

***

Nurdan Erbuğ’un intikamı acı oldu. Akçeli ilişkiler ortalığa saçıldı. Ergun Göknel rüşvet ve yolsuzluktan yıllarca hapis yattı. CHP, sonraki çeyrek asırda bir daha iktidar yüzü göremedi. Zamanla ABD, Türk politikasını dizayn etmeye kalkınca CHP’nin başına paraşütle “Bay Kemal”i indirdiler. Geldiğimiz noktada ise günah keçisi olması yetmedi, adı bir de “entrikacı”ya çıktı. Hem de bir zamanlar çok yakınındaki bir televizyoncunun dilinden.

Kılıçdaroğlu, koltuğunu kaybetmiş ama pes etmemişti. Ofisini açıp kendisini deviren Ekrem’le mücadeleye başladı. Başa baş, dişe diş bir mücadele… Bir zamanlar adı “Bizans” olan bu kadim şehrin geçmişine uygun şekilde... Bu tür entrikalar pardon mücadeleler CHP’de hep vardı. Yakın geçmişte CHP’li yetkililerin çalışanlara taciz – tecavüzü ayyuka çıkmıştı. Şimdi ise vizyonda yüksek akçeli işlerin filmleri var. Bakalım daha neler çıkacak?

Aslında İyi Parti, seçimlere müstakil girmekte bu kadar geç kalmasa şu anda ana muhalefet partisiydi. Ekrem’e gelince, 1 Nisan’da belediyeye doldurduğu PKK/HDP’lilerin hesabını vermeye başlayacaktır! Geçmişte kontenjanları yüzde 15’le sınırlıydı. Allah korusun yeniden kazansalar “Kent Uzlaşısı” adı altında belediye kadrolarının yarısı PKK/DEM’e gidecek!

***

CHP, belediyelerde iktidara gelip mangırlı işlerle palazlanınca ortalıkta ne ar kaldı ne namus! Ülkeyi yönetmeye talip olarak siyasete soyunanların önce mafya usulü iş yapamayacaklarını öğrenmesi şart! Yoksa hem bağış için banka hesabı açıp, ardından Amerika’dan mı, Almanya’dan mı geldiği belli olmayan balya balya paralar için il binasının kaparosu derseniz başınız ağrır. Nitekim ağrıyacak da… Üstelik para sayanların arasında İmamoğlu İnşaat’ın genel müdürü varken…

Ekrem’in Kılıçdaroğlu’ndan hiç ders almadığı açık. Yoksa terör uzantıları ile işbirliğine girer miydi hiç! Aptal yerine koymaya kalktıkları Millet yeri gelince öyle bir tokat atar ki… “Ben evlatlarımı şehit verirken sen oy uğruna onlara alan açamazsın!” deyiverir.

Murat Kurum şanslı adam vesselam. Genç yaşta önce genel müdür, sonra bakan oldu. Şimdi de dünyanın sayılı metropollerinden birini yönetmeye hazırlanıyor. CHP’liler birbirini yerken hiç çalışmasa bile Cumhur İttifakı’nın adayı olarak seçilmesi işten bile değil…