Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Mart 2024

CHP-YRP

Cumhuriyetin kurucu partisi olarak kurulduğu günden bugüne millet lehine olacak nerde ise hiçbir hayırlı işe imza atmamaya azami özen göstermiş ve milletin hür ve serbest reyleri ilede nerede ise hiçbir seçimi kazanamadığı için bazen dipçikten, bazen de başka başka şeylerden medet ummuştur.

Birçok konuda milletle kavgalı olmuş ve logosunda bulunan 6 okla da milleti ha bire hırpalamıştır.

Logosunda bulunan altı oku bu millet bir türlü sevmedi ama, CHP bunun sebebini nedense merak dahi etmedi.

Devrimci olduğunu söyleyerek milletin hafızasındaki tüm değerleri oklarıyla devirip tarumar etti.

Laiklik okuyla milletin dini ve diyanetiyle kavga etti.

Devletçilik okuyla devlet olmanın onurunu zedeleyecek olmaz denen şeyleri oldurdu ve devlet şemsiyesi altında topladığı kökü kömeci şaibeli bir avuç azınlıkla bir olup mazlum ve mağdur savaş yorgunu millete zulüm üstüne zulüm yaptı.

Milliyetçilik okunu milletin kalbine öyle bir sapladı ki, bugün bile bir arada yaşamakta zorlanıyor ve sayenizde ayrışmanın eşiğindeyiz

Halkçılık okuna gelince, bu ok ile ne hak ne hukuk ne de adalet bıraktı.

Cumhuriyetçilik okunu öyle bir batırdın ki, diğer okların incittiği değerlerin nerede ise hepsine rahmet okuttu. Halkın kendini yönetmesi anlamına gelen bu ok bugün bile şaibelerle dolu.

Her bir okla ilgili yaşanılan garabetler dolayısı ile makaleler hatta kitaplar yazılabilir.

Yüz yaşına basan cumhuriyetimiz yıllarca kendi tarihine ve geçmişine küfreden bir nesli altı okun açtığı yaraların gölgesinde yetiştirdi.

Cumhuriyetimizi kuran dedelerimiz altı okun marifeti ile bugünlere gelineceğini bilseydi o günlerde canı ile kanı ile canhıraş çalışmak şöyle dursun, var gücü ile Osmanlı dedelerimizin muvaffakiyeti için mücadele ederdi.

Hala tarih kitapları dedelerimize niçin ve nasıl küfredeceğimizin hurafeleri ile dolu. Cennet mekan Abdulhamid han dedemizi bizim nesil kızıl sultan olarak bilir. Aynı şekilde son padişahımız Vahdettin’in de vatan haini olduğuna inanır.

Bugün CHP’nin başına musallat olanlar Atatürk adını suistimal etme pahasına ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar.

Son yıllarda din düşmanlığında konjonktürel bir azalma belki var.

Mangalda kül bırakmayan anlı şanlı yöneticilerin Atatürk’ün kurduğu partiyi nerelere kadar savurduğunu görmezlikten gelmek ne kadar mümkün.

Yolsuzluk mu? Birincilik sırasını kimseye bırakmaz.

Yalan mı? Yine ilk sıralarda olmak için elinden ne geliyorsa yapar.

Yerel seçimler sürecindeyiz. Son günlerde CHP de yaşanan garabetlere göz atmak bile demek istediklerim için fazlası ile kafi.

Yeni Ergün Göknel vakaları yaşanıyor. Kaynağı kaydı kuydu belirsin yerli yabancı paralar çantalara ve bavullara sığmıyor. Minareyi çalanlar kılıfını hazırlasalar da minare de kılıfa sığmıyor ve vatandaşın gördükleri ise bir aysbergin sudaki silüeti mesabesinde.

İBB başkanı yalanlarını yalanlarla düzeltmenin marifeti ile kendini akladığını zannetse de,DEM’li kardeşleri ile demlenmenin verdiği sarhoşluk ile ağzından çıkanları kulakları duymasa da önümüzdeki hafta sonu yapılacak seçimlerde milletten yiyeceği şamar ile sadece kulakları duyar olmayacak, aynı zamanda dalmış olduğu derin uykudan da uyanarak İstanbulluya yaşattığı beş yıllık kabusu da hatırlayacak.

2019 yerel seçimlerinde saadetli kardeşlerin himmeti ile İBB’nin başına musallat olan başkan, bugün tekrar seçilmek için umudu yeniden refahlı kardeşlerle bağlamış durumda. Bir yandan DEM’lenirken diğer yandan da refahlı kardeşlerle can ciğer kuzu sarması olmuş durumda.

Etrafa yayılan dedikodulara ve pis kokulara bakılırsa yeniden refahlı kardeşlerimizle aralarında akçeli işler bile varmış.

Ateşin olmadığı yerden duman çıkmaz, havadaki duman kokusu ve görseli bir yerlerde yanan ateşin olduğuna işaret ediyor.

Rahmetli Hasan Damar ağabey 2019 İBB seçimlerini ak partinin küçük bir farkla kaybettiğinin anlaşıldığı günlerde sıcağı sıcağına talihsiz bir açıklama yapmış ve seçimleri kendilerinin kaybettirdiğini ballandıra ballandıra anlatmıştı.

İBB başkanının çapsızlığını, muhterisliğni ve ipe un sermekten başka bir iş yapmadığını görünce seçim sıcaklığında yaptığı talihsiz açıklama nedeni ile büyük üzüntü duyduğunu belirtmiş milletten özür ve helallik istemiş ve 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde reyini Erdoğan lehine kullanmış ve saadetli kardeşlere de Erdoğan’a oyunuzu veriniz demişti.

Yeniden refahlı kardeşlerimiz için belki, merhum Hasan Damar ağabeyimizin yaşadığı pişmanlık örnek olabilir. Tarihi tekerrür ettirmemek lazım.

Son pişmanlığın para etmediği gerçekliğine göre hareket etmek yerine, aklı selim ile güzel İstanbul’umuza bugünleri de aratacak günler yaşatacak yanlış bir tercihte bulunmamalılar.

Hem İstanbul’a hem de İstanbulluya bu kötülüğü yapanlar safında olmamalılar temennim ile her şeyin daha güzel olacağı günlerde buluşalım diyorum.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.