Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Ekim 2015

Cihanda Sulh Yurtta Sulh\u2026

1437 Hicri Yılbaşımız hayırlı olsunu2026

Keşke bu yeni başlangıç ile sorunlarımıza dur diyebilseydiku2026

Filistin'de İsrail terör örgütünün yaptığı katliamlar sona erseydiu2026

Irak'ta siyasi belirsizlik son bulsaydıu2026

Suriye'de iç barış sağlanıp mülteciler evlerine dönebilselerdiu2026

Türkiye'de terör hiç geri dönmeyecek şekilde bitseydiu2026

Bunların hepsini bitirmek aslında bizim elimizde. İsrail'in yaptığı zulmü artırmasının nedeni ne olabilir? Onlara sadece yaptığının yanlış olduğunu haykıran Türkiye kendi sorunları ile boğuşmaya başladı başlayalı İsrail "kendi yaptığı hukuk putunu" yemeye başladı. Birileri ne yapıyorsun diyene kadar bu putları yiyecek. Sonra "hukuk" diyecek. "ikili görüşme diyecek" teröristlerle mücadelede batı ile beraber hareket edelim diyecek, vsu2026

Şu anda Türkiye'de terör varsa DAEŞ, PKK, DHKPC vs. örgütlerin taşere çalışmaları neticesinde var. Bu örgütler bomba imal etmediğine silah yapmadığına göre bu malzemeleri nereden buluyorlar? Bunları söylediğimiz zaman Türkiye DAEŞ'e yardım yataklık etti deniliyor. Onun sayesinde bu kadar gelişti deniliyor. Fitili Türkiye ateşledi yoksa Suriye'de her şey güllük gülistanlıktı deniliyor. Suriye'de neyin ne olduğunu oradan gelenlere sorun!

Bu aslında uzun süredir oynanmak istenen oyun için sahte delil üretim çabasının son halkası. Uluslar arası Ceza Mahkemesinde sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı mahkum ettirerek iktidarı değiştirme çabası. 1980'e kadar Türkiye'yi asker üzerinden darbe yaparak hizaya getirdiler. İçerde de iktidara halk oyu ile gelemeyecek olanlar bu sayede geldikleri için darbeleri sevinçle karşıladılar. 90'lı yıllarda ise "28 şubat" olarak ifade edilen süreçte iktidarın el değiştirmesini sağladılar. Hiç kimse bu sürecin normal olduğunu iddia edemez.

Şimdi 2010 lu yıllardayız. Türkiye'nin kabusu olan koalisyon belası ile karşı karşıyayız. Neden bela zira geçmişte yaşananlar onu gösteriyor. Geçmişi bilmeyen okumayan ve hatırlamayanlar için 7 haziran sonrası yeterince ışık tutmuştur sanırım. Neden bela dediğimizi anlamak için.

Kim bu ülkede koalisyon istiyor ise bu ülkenin ya kötülüğünü istiyordur ya da akıl tutulması yaşamaktadır. Bu ülke insanı dışında herkese yarayan bir sistemdir koalisyon. Mutlaka koalisyonu ortadan kaldıracak bir düzenleme yapılmalıdır. Yapılacaktır da. Neden koalisyona karşı duruyor muşuz? Tüm Avrupa'da çok iyi uygulanıyor muş, biz de uygulayabilirmişiz. Bu güne kadar uyguladınız da biz mi uygulatmadık?

Baştaki soruların cevabına gelirseku2026

Tüm soruların cevabının başı güçlü bir iktidardan geçmektedir. Akabinde bu güçlü iktidarın iç muhasebesi ve halkı ile tekrar kucaklaşması gerekmektedir. Fırsat eşitliği, sosyal adalet, ekonomik anlamda adaletin sağlanması gerekmektedir. İçeride bunların sağlanması sonrasında çok kanun yapmak değil ama sistem kurmak zorunluluğu bulunmaktadır. Ak Parti iktidarının yapamadığı tek şey. Sistem kuramamaktır. Sistem kurmak zorundadır. Bürokratları siyasete kaydırma DYP'nin 90'lı yıllarda başvurduğu bir yöntemdir. Bu yöntemden vazgeçilmelidir. İyi bürokratlar iyi bürokrat olarak çalışmaya devam etmelidir.

Son söz ise Anadolu'nun koruması mevcut sınırlarla değil tüm dünyada etkin olunarak yapılabilir. Anadolu'yu koruyacaksak tüm dünyayı korumak zorundayız. Zira dünyanın vicdanı bu topraklarda atıyor. Biz korumazsak kimse korumayacak. Biz korumak istiyorsak bu toprakların vicdanının sesi olan Ak Parti doğru işleri yapmalıdır. İnsanlık tarihi içerisinde önemsiz gibi görünmekle birlikte bizim Ak Partiye yüklediğimiz misyon budur. Yoksa kimin vekil olduğu kimin belediye başkanı olduğu kimin ne kadar kazandığı değildir. Eğer niyeti bu olanlar ile araya mesafe konulamaz yapılan her işte hak esas alınmaz ise dünyada sorunlar devam ederken biz kendi içimizde kavga etmeye devam edecek ve bize yüklenen misyonu yerine getirmediğimiz için dünyadaki her ölümden, her gözyaşından, her zulümden sorumlu olduğumuz gibi Anadolu'nun kalbinde patlayan bombalarda kendi insanlarımızı kaybedeceğiz. Ankara'da hayatını kaybeden herkese rahmet yaralılara şifa diliyorum. Bu acıyı ne anlamamız ne anlatmamız mümkün. Bu nedenle bir olmak zorundayız. Bizi acı yada sevinç birleştirmek zorunda. Bizi birleştirecek konuları artırmak ayrılık noktalarını ise azaltmak zorundayız.