Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Eylül 2015

Cihangir-Şebeke-Tekelistan

Mina Urgan, 27 yıl CHP Milletvekilliği yapmış olan Falih Rıflı Atay'ın üvey kızıdır.

"Bir Dinazor'un Anıları" isimli kitabında "Ben bir toplumsal haksızlığın ürünüyüm" der.

Bernard Lewis, azınlık/ yabancı okullarını değerlendirirken "Bu okulların öğrencileri, ilerde babalarının yerini almak üzere yetişen egemen sınıfların çocuklarıdır" demiştir.

Tayfun Er, "Erguvaniler" de; "Bugün kim "meşhur" ise 40-50 yıl önce babası sahnededir ve/veya bugün kim meşhursa 100 yıl önce dedesi sahnededir." der.

Son iki yüz yılda medya ve sanat camiası baştaolmak üzere, diplomasi, bürokrasi, ticaret, edebiyat ve siyasette kim ünlü ise açıp biyografisine bakın hemen hemen istisnasız azınlık/yabancı okul mezunudur.

Yalçın Küçük; "Benim isyanım bir insan grubunun Şebeke oluşturup hak etmedikleri yerlere gelmeleri hak etmedikleri mevkileri, kazançları ele geçirmeleri, Tekelistan oluşturmalarıdır." mealinde sözler söyler.

Mina Urgan'ın kardeşi ünlü büyükelçi Halil Hilmi Atay, kocası ünlü aktör Cahit Irgat' tır.

Bir milletvekilinin; oğlu büyükelçi, kızı ünlü bir yazar, damadı, ünlü aktör' dür. Bu durum sadece genetik yeterlilikle açıklanabilir mi?

Mina Urgan'ın isyan ettiği, bu, "Toplumsal Haksızlığın" örnekleri binlerledir.

2006 yılı TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamı azınlık/yabancı okulu mezunudurlar.

"Cihangir" işte bu "Tekelistan" ve "Şebeke" dir.

Anadolu insanlarında genetik yetersizlik mi vardır ki ülke bu "Şebeke" nin "Tekelistan"ıdır?

Ülke kaynakları üzerinde"Tekelistan" ve "Şebeke" oluşturan "Cihangir", bugünlerde bu imtiyazını kaybetme riskiyle her türlü çirkefliğe başvuruyor. HDP 'de kenetlenmelerinin, PKK yı taşeron tutmalarının nedeni iktidar ve rant kavgasıdır.

Yapıştıkları asırlık imtiyazları, Anadolu insanları ile paylaşmak istenmemektedirler.

"Cihangir" bu imtiyazları kaybetme korkusuyla, kültürel kökenlerindeki "İslamafobik" ve "İslamoallerjik" kodlarla saldırıyor.

"Zımni İktidar Cihangir" in dedelerinin yüz yıl önce yetiştirildiği, Bernard Lewis'in "Egemen Sınıfların Okulları" dediği, azınlık/yabancı okulları için Ağaoğlu Ahmet şu değerlendirmeyi yapıyordu.

"Bumekteplerde talim ve terbiye edilen çocukların yüzde altmışı Müslümandır. Bunlara mensup oldukları İslam dinine ait katiyen malumat verilmiyordu. Türkçe gayet sathi bir surette tedris ediliyordu. Bununla beraber İslam çocukları sabah akşam mektebin ait olduğu Hristiyan Mezhebinin ayinlerinde hazır bulunmak mecburiyetindedirler. Tedrisat ve talimat öyle bir şekil ve surette icra ediliyor ki bunları yavaş yavaş mensup oldukları milletten ayırıyor, kendilerine şu muhit hakkında bir, nefret ve tiksinme hissi telkin ediliyor. Bundan başka bunların terbiyesinde en ziyade zahiri alayişlere dikkat edildiğinden sefahate ve ciddiyetsizliğe alıştırılıyorlar"

Ağaoğlu Ahmed'indeğerlendirmelerine göre, "Cihangir","Abdülhamit, Menderes, Özal, Erdoğan" dan "Bold İslami Kimlikleri" nedeniylenefret ve tiksinme duyuyor.

Bunca yüklenme ve hücumun yegane sebebi Erdoğan'ın "Bold İslami Kimliği" dir.

Ahmet Hakan gibi din adamı çocuğu olan"Cihangir" in duayenlerinden Cibali İmamının oğlu Falih Rıfkı, "İslamafobik" ve "İslamoallerjik" tir.

Falih Rıfkı "Zeytindağı" isimli kitabında ; Hz. Peygamber'e (S.A.V.) ve Medine' ye hakaret eder. "Medine, Peygamber ölüsü ile tüccarlık eden bayağı ve ahlaksız simsar yuvalarından biridir. Her Medineli uzaklardan gelen saf halka, bu harap ve pis çöl köyünün taşını toprağını, kuyu suyunu kırk defa öptüre öptüre satar." der.

"Zımni İktidar Cihangir" in kültür kodları işte bu sözlerde gizlidir.